Review: Estland | Victor Crone – Storm

Foto: EBU

Victor Fritz-Crone også kendt som Vic Heart, er en svensk sanger og guitarist. Han startede med at spille guitar og skrive sange som 15-årig. Som 18-årig flyttede han til Los Angeles og Nashville for at skrive sange og optræde.

I 2015 udgav Victor sin debutsingle “Burning Man” og var med i Melodifestivalen 2015 sammen med Behrang Miri på “Det rår vi inte för”, som nåede Andra Chansen.

Advertisement

‘Storm’ er skrevet af Stig Rästa, som repræsenterede Estland i 2015.

GEE-panelets dom

Panelets stemmer

Clara: Estland har som så mange andre lande benyttet sig af svenske sangskrivere, hvilket jeg synes er meget tydeligt for nummeret. Til trods for en genkendelighed der kan friste en til at mene, at man har hørt nummeret før, er Victor Crone en stærk performer med en god livevokal, som han forhåbentlig også kan fyre af med presset af tohundrede millioner tv-seere. Selvom nummeret ikke er på min favoritliste, tror jeg alligevel at sangen vil appellere bredt og sikre Estland en finaleplads.

Mads: Som med Belgien kan man godt høre, at den tidligere vinder Stig Rästa har været med til at skrive årets estiske bidrag. Et virkelig lækkert popnummer, og han synger bedre i år, end da han deltog i Melodifestivalen. Godt gået Estland!

Simon: Avicii, er det dig? Ikke at det gør noget, for ”Hey Brother” er en god popslasker, men det skinner ret tydeligt igennem med svensk sanger og bagmænd på det estiske bidrag. Lidt bedre end Finland, men kun fordi omkvædet fænger bedre, den er dog ikke helt oppe at ringe for mig.

Kevin: Country møder pop og disko. Den peger i alle retninger!

Michael:  Et lidt sikkert bidrag. Det er set og hørt før det hele. For mig fungerer det ikke rigtigt. Der er ikke rigitgt noget nyt i det her.

Sonny:  Svenske kunstnere og svensk producereede melodi grand prix numre er populære. Svenske Victor Crone deltog i svensk grand prix i 2015 uden dog at kvalificere sig til finalen. I år har han så haft større succes med at stille op i Estland, og løb med sejren. Det svenske i nummeret fornægter sig bestemt ikke, og jeg synes faktisk det lykkedes uden helt at blive en kopi af noget man har set før. Der bliver ikke en trusse tør, når han går på scenen, og der bliver brug for det store viskestykke i sofaen, når han går på. Vokalen er fin og sangen lige så. Fede visuelle effekter og gode overraskelser undervejs = ME LIKE. Tror den er sikker til finalen, og homoerne skal nok hjælpe ham. Han får et 8 tal herfra + ekstra point for at være lækker…SÅ et 10-tal herfra. (Og JA det er en sangkonkurrence, og man burde nok tænke med øverste del af hjernen, men da alle tricks gælder for at få point og sejr i hus, må jeg overgive mig).

Mette: Seerne sørgede for, at Victor vandt en sikker sejr i Eesti Laul, selvom juryen bestemt ikke var på den svenske sangers side.
Om Eurovision-juryen vil udvise den samme lunkne begejstring er uvist.
I alt fald er Estland et kæmpe spørgsmålstegn for mig. En af årets mest generiske popsange. Et simpelt opkog af dele, som alle er hørt før… Men samtidigt den type lette, iørefaldende popbidrag, som ofte klarer sig godt i Eurovision. Den visuelle “storm” er effektiv og så er sangen skrevet i samarbejde med Stig Rästa.
Jeg tror Estland kommer til at klare sig videre til finalen, selvom jeg personlig ikke mener, den har så meget at byde på.