Review: Kroatien | Roko – The Dream

Foto: EBU

Direkte fra Marino Cvetković Sports Hall i Opatija fandt årets kroatiske finale, Dora 2019, sted. Ud af 16 bidrag blev det til sejr for Roko Blažević og sangen The Dream, som repræsenterer Kroatien i Tel Aviv.

‘The Dream’ er skrevet af Jacques Houdek, som repræsenterede Kroatien i Kiev 2018 og vandt både hos tv-seerne og juryen.

Advertisement

GEE-panelets dom

Panelets point

Silje

Griner helt, hvor er det bare SÅ tydeligt, at Jacques Houdek står bag denne sang, haha – cheesy, cringe og fløde med fløde på. Kan klart bedst lide sangen på kroatisk frem for på engelsk – måske fordi den så bliver lidt mindre cringe, når jeg ikke forstår lyrics? Haha. Og så får den mig heller ikke overbevist om finaleplads.

Sonny

“I dream of love, you dream of love..” Jeg drømmer bare om at sangen skal blive færdig.. Sidder næsten og holder vejret og håber på han kan gennemføre råberiet i de 3 min han er på. Det blir et nej – og et STORT nej tak herfra, selvom jeg har en ide om der vil være mange der synes den er en klassisk grand prix sang.

Mette

My Guilty Pleasure of the year. Jeg er åbenbart til falds for lettere outdatede, storladne ballader sunget på engelsk med tydelig østeuropæisk accent.

Men åh hvor minder Roko og ‘The Dream’ mig bare om 2000’ernes klassiske Eurovision popballader fra f.eks. Koldun og Dima Bilan, ligesom englevingerne sender mig direkte tilbage til Azerbaijan’s første bidrag med Elnur og Samir, som stadig er blandt mine yndlings Eurovision-sange.
Jeg tror ikke det bliver til en finaleplads til Houdek Jr., men jeg sender stadig en flot karakter afsted mod Roko.

Michael

Det bliver ret hurtigt pompøst og kedeligt for Kroatien. Det hele virker en smule arrogant på mig. Og det hjælper overhovedet ikke at de har spændt et par dundyner på ryggen af Roko. Jeg tror Kroatien skal være meget glade hvis de kommer i finalen.

Clara

Kroatiens nummer i år kommer for mig at se til at få det meget svært i den semifinale den er placeret i. Til trods for at Roko faktisk leverer en meget solid vokalpræstation i de liveversioner jeg har set af nummeret, tror jeg ikke at hverken det musikalske fundament eller det rent visuelle udtryk er nok til, at sikre Kroatien en finaleplads fra denne meget svære semifinale.

Kevin

Finaleplads! Velproduceret sang der har en retning! Rigtig god stemme og dejlig østeuropæisk stemning som vi kender den. Kroatien er friskt tilbage.

Simon

Endnu en af de storladne ballader fra Balkan, som i mine ører ville have fungeret bedre på rent originalsprog i stedet for at blande engelsk ind i det. Ingen tvivl om at Roko har en stor stemme og kan klemme de høje toptoner ud, men som man så med Island sidste år er høje toner altså ikke nok i sig selv, for sangen er egentlig ikke særlig spændende. Points for hvidt kostume med kæmpe englevinger, men det er for pænt til rigtig at fange folk ved første gennemlytning, så den får svært ved at gå i finalen.