DMGP 2020: Mød de 9 regionale jurymedlemmer

Foto: Wiki, Good Evening Europe, Youtube screenshots, pressefotos

I denne uge har DR’s brugere haft mulighed for at deltage i afstemningen om hvilke tre semifinalesange, der skal videre til den store Grand Prix-finale, der bliver sendt direkte fra Royal Arena i København den 7. marts 2020.

I semifinalen dyster ni kunstnere og sange. Sangene er udvalgt i samarbejde med en distriktsjury i DR’s ni P4-distrikter. Distrikterne og sangene er herefter kogt ned i tre grupper med tre sange i hver.
I samarbejde med en række store danske musikorganisationer har DR – ifølge Gustav Lützhøft, ledende redaktionschef i DR Kultur – valgt distriktsjuryerne baseret på deres faglighed og professionalisme.

Advertisement

Alle sangene, der er blevet valgt til semifinalen, er i øvrigt valgt ved blindlytning, så jurymedlemmerne ikke vidste, hvem der sang.

Når vinderne af afstemningen er fundet, vil DR’s distriktsjury uddele to wildcards blandt de resterende seks sange, der ikke gik videre fra afstemningen.

De 3 finalister fra afstemningen afsløres i dag fredag kl. 16.00, mens vi må vente til på næste fredag med at få navnene de 2 artister og sange, som er har fået juryens wildcards.

Præsentation af jurymedlemmerne

DR’s P4-distrikter er blevet inddelt i tre såkaldte distriktsgrupper:

Distrikterne i syd er sammen: P4 Fyn, P4 Syd og P4 Trekanten.
Distrikterne i øst er sammen: P4 Sjælland, P4 København og P4 Bornholm.
Distrikterne i nord er sammen: P4 Nordjylland, P4 Midt & Vest og P4 Østjylland.

De ni regionale jurymedlemmer er:

  • Sebastian Lind (P4 Fyn)
  • Jacob Hansen (P4 Syd)
  • Søren Krogh (P4 Trekanten)
  • Bryan Rice (P4 Sjælland)
  • Jonas Petersen aka Hymns from Nineveh (P4 København)
  • James Benedict Thomas (P4 Bornholm)
  • Laura Mo (P4 Nordjylland)
  • Julie Berthelsen (P4 Østjylland)
  • Marie Frank (P4 Midt & Vest)

Sebastian Lind (P4 Fyn)

Sebastian Lind er en 31-årig dansk singer-songwriter, som udgav sin første single “Stop These Feet” i 2011 og bl.a. har turneret sammen med Mads Langer.
Han er på vej med et nyt album i 2020 og tager på miniturné til foråret.

Jacob Hansen (P4 Syd)

Jacob Hansen fra Esbjerg er en dansk sanger, guitarist og musikproducer, der driver Hansen Studios.

Han har været forsanger i thrash metalbandet Invocator og Beyond Twilight. Som producer har han arbejdet med adskillige både danske og internationale navne, særligt inden for rock- og heavy metal-genren og bl.a. produceret samtlige af Volbeats albums og flere albums for Dúné.

Søren Krogh (P4 Trekanten)

Musiker og sangskriver Søren Krogh er født i Hjørring men pt. bosat i Vejle. Han har turneret landet tyndt i mere end 20 år og udgivet adskillige albums, bl.a. en cd med nyindspilninger af Jeppe Aakjærs sange og digte. I 2013 vandt han en Danish Music Folk award.

Bryan Rice (P4 Sjælland)

Udover at være manden bag kæmpehittet ‘No Promises’ fra tv-serien Nynne, er Bryan Rice også et yderst velkendt ansigt i Melodi Grand Prix. I 2010 sang han ‘Breathing’ og i 2014 ‘I choose you’. Derudover har han været med til at skrive ‘Underneath My Skin’ til Christina Undhjem, ‘Beautiful to me’ til Albin og ‘Rays of Sunlight’ til David Jay.

Jonas Petersen aka Hymns from Nineveh (P4 København)

Hymns from Nineveh er et dansk soloprojekt med guitarist og sanger Jonas Petersen, der tager sit udgangspunkt i folk, og bl.a. er kendt for hittet ‘A kid on the Beach’ . Jonas startede ud med det gruppen Attrap i 2006 og gik senere solo. Til februar er Jonas klar med sit nye album ‘Sindets Asyl’.

I en artikel i 2015 præsenterede vi Hymns from Nineveh, som én af vores ønskeartister til Melodi Grand Prix, og nu har vi fået Jonas som jury – vi siger tak 🙂

James Benedict Thomas (P4 Bornholm)

James Benedict Thomas er en walisisk sanger, sangskriver og producer, som har boet i Danmark det meste af sit liv. Han har bl.a. været involveret i store internationale artister som Cher og Beth Hart samt nationale artister som Big Fat Snake, Maria Montell, Gulddreng og Hanne Boel.
Selv er han bl.a. kendt for sange som ‘We can do better’ og ‘New York summer song’ og så ‘Little Angel’ (1991), som du kan høre herunder.

https://www.youtube.com/watch?v=_K3SSlPBeOk

Laura Mo (P4 Nordjylland)

Laura Mo er en dansk sangerinde og sangskriver fra Vendsyssel i Nordjylland, og primært kendt for albummet ‘Steppebrand’, der kom ud i 2018. Musikken har altid spillet en stor rolle for Laura, der som 16-årig besøgte North Dakota og mødte Lakota-indianerne. En af dem stak hende en guitar i hånden, og det blev starten på et liv i musikkens tegn.

Julie Berthelsen (P4 Østjylland)

Julie Berhelsen blev kendt i programmet Popstars tilbage i 2002, hvor hun sluttede på 2. pladsen efter Jon. Hun har en lang karriere bag sig og adskillige studiealbums samt singler. Sidste år deltog Julie sammen med veninden Nina i Dansk Melodi Grand Prix og sluttede på 2. pladsen med ‘League of Light’.

Marie Frank (P4 Midt & Vest)

Sangerinde og sangskriver Marie Frank fik sit gennembrud i 1999 med albummet ‘Ancient Pleasures’, som bla. gav hende hittene “Symptom of My Time”, “Save a Little Love” samt “Heart of Saturday Night”, og endte med at sælge 40.000 eksemplarer, ligesom Marie vandt 4 priser ved Dansk Grammy, bl.a. Årets danske sangerinde. Marie har udgivet 6 studiealbums, hvoraf det seneste kom i 2015.

Comments are closed.