Her er jurymedlemmerne i Dansk Melodi Grand Prix 2023

Foto: G.E.E.

Vinderen af den 53. udgave af Dansk Melodi Grand Prix bliver fundet i aften i Arena Næstved, hvor 8 artister dyster om sejren og billetten til Liverpool til maj. Vinderen skal som sædvanlig repræsentere Denmark ved Eurovision Song Contest 2023.

Siden i mandags har man kunnet stemme på sine favoritter i DR’s Grand Prix app!

Advertisement

Se interview og læs præsentation af alle årets deltagere >>

Jury med til at bestemme vinderen

Der sker en ændring i år omkring afstemningen, når vinderen af DMGP skal findes. Som i de seneste to år er der publikumsafstemning mellem de otte bidrag om, hvilke tre sange der går i Superfinalen.

I Superfinalen vil en jury af musikeksperter være med til at bestemme vinderen. Publikum og jury har lige stor vægt.

I juryen i år sidder:

Emmelie de Forest

Ole Tøpholm

Anders SG

Cutfather

Annika Aakjær

Afstemningen i aften

  • I første afstemningsrunde reduceres årets sange fra otte til tre. Her kan der stemmes både i appen og på sms. De tre sange, der går videre til anden afstemningsrunde, findes på baggrund af ugens og aftenens stemmer. Under selve TV showet opdeles og tælles danskernes stemme pr. landsdel. 1. Nordjylland, Færøerne og Grønland. 2. Syddanmark. 3. Midtjylland. 4. Sjælland. 5. Hovedstaden og Bornholm.
  • I anden afstemningsrunde nulstilles stemmerne, og vinderen findes ud af de tre tilbageværende sange. Her er det aftenens app- og sms-stemmer fra seerne, og en ekspert -jury, der afgør resultatet. 50% seerstemmer og 50% jury.