GEE-panelets reviews: Armenien (Eurovision 2020)

Foto: AMPTV

Vi er glade for at kunne præsentere en ny omgang af ‘Good Evening Europe-panelet’, hvor vi vil diskutere og rangere årets 41 Eurovision-bidrag, som jo desværre ikke får lov til at dyste i Rotterdam.


Efter skuffelsen over aflysningen af årets Eurovision Song Contest og den kommende tur til Rotterdam så småt har lagt sig, så har vi med fornyet mod og entusiasme kastet os ud i at diskutere årets “could have been”-Eurovision-bidrag og til sidst kåre en vinder.

Advertisement

Men vi har brug for jer! Hjælp os med at dele Eurovision-stemning i den kommende periode, der jo ikke bliver helt, som vi havde ønsket os: Del din mening i vores opslag på Facebook og @tag gerne dine Eurovision-venner i opslagene. Det er altid sjovest at diskutere sangene med andre 🙂

Om panelet:
I Good Evening Europe-panelet sidder 8 personer med forskellig baggrund, som alle har det til fælles, at de elsker Eurovision Song Contest og har fulgt konkurrencen tæt i flere år. Du kan læse mere om, hvad de 8 jurymedlemmer anser som den “perfekte vindersang” og få en introduktion til jurymedlemmerne her.

Vi har en bl.a. en tidligere DMGP-deltager og kandidat i musikvidenskab med speciale i Eurovision, 3 tidligere medlemmer af fanjuryen i Dansk Melodi Grand Prix, en tidligere radiovært, en finsk poptøs som elsker Chanée og N’Evergreen, en fodboldfan og tidligere komiker, en softwareudvikler og ikke mindst en fyr, der kan spille brudstykker af alle ESC-vindere på klaver.

Regler og point:
Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige jurymedlemmer – rangeret hvert enkelt bidrag og tildelt det en karakter jf. Eurovision-skalaen mellem 1 og 12.
Du kan se medlemmernes point nederst i artiklen samt bidraget gennemsnit.

Læs ogsåPræsentation af Good Evening Europe-panelet – Eurovision 2020

Armenien

Bidrag13 (Debut: 2006)
Seneste2019 Srbuk – Walking Out
Kvalifikation9/12 (75%)
Bedste plc.4. i 2008, 2014
Værste plc.16. af 18 i Semifinale (2019)
Bedste venner Gns.: 9.69 Gns.: 9.62 Gns.: 8.33
Værste venner Gns.: 0 Gns.: 0.2 Gns.: 0.41

Athena Manoukian – Chains on You

Jeg sætter pris på, at nogle lande prøver at bringe anderledes genrer ind i konkurrencen, men denne omgang rap bliver desværre aldrig godt. Jeg håber, Athena vender tilbage næste år med en bedre sang.

Daniel

Breakbeat med rap og autotune og epilepsi-fremkaldende stroboskoplys? Joeh, det skal der nok være nogen der sætter pris på, men det er meget langt fra den form for Eurovision-sang jeg holder af, og det er derfor også tilfældet med denne. Så der er ikke nogen chains på mig i denne omgang.

Simon

Et moderne, uptempo nummer med en international lyd, som leveres med masser af attitude og en iøjnefaldende koreografi. Genren har nok en begrænset appel blandt fans, men hvis man havde formået at konvertere det spændende visuelle univers fra musikvideoen til scenen i Rotterdam, tror jeg Armenien ville have klaret sig langt bedre, end karaktererne fra dette panel antyder. 

Mette

Armenien forsøger sig med en Beyonce kopi. Det bliver bare lidt for meget det her. Man bliver træt. Jeg forestiller mig et sceneshow med blændende blinkende lys og vridende dansere og får allerede nu lyst til at tage en toiletpause.

Michael

Årets armenske bidrag er i min optik et af de dårligste numre i årets felt. Jeg skulle bruge flere omgange på, overhovedet at høre nummeret færdigt, men hver gang jeg når til nummerets “omkvæd”, som bare bliver talt (rap vil nok være en overdrivelse), har jeg simpelthen lyst til at slukke for det igen. Der er formentlig andre der synes at det fungerer, men der er ihvertfald absolut ingen chains på mig, når jeg lytter til nummeret. 

Clara