GEE-panelets reviews: Albanien (Eurovision 2020)

Foto: RTSH

Vi er glade for at kunne præsentere en ny omgang af ‘Good Evening Europe-panelet’, hvor vi vil diskutere og rangere årets 41 Eurovision-bidrag, som jo desværre ikke får lov til at dyste i Rotterdam.


Efter skuffelsen over aflysningen af årets Eurovision Song Contest og den kommende tur til Rotterdam så småt har lagt sig, så har vi med fornyet mod og entusiasme kastet os ud i at diskutere årets “could have been”-Eurovision-bidrag og til sidst kåre en vinder.

Advertisement

Men vi har brug for jer! Hjælp os med at dele Eurovision-stemning i den kommende periode, der jo ikke bliver helt, som vi havde ønsket os: Del din mening i vores opslag på Facebook og @tag gerne dine Eurovision-venner i opslagene. Det er altid sjovest at diskutere sangene med andre 🙂

Om panelet:
I Good Evening Europe-panelet sidder 8 personer med forskellig baggrund, som alle har det til fælles, at de elsker Eurovision Song Contest og har fulgt konkurrencen tæt i flere år. Du kan læse mere om, hvad de 8 jurymedlemmer anser som den “perfekte vindersang” og få en introduktion til jurymedlemmerne her.

Vi har en bl.a. en tidligere DMGP-deltager og kandidat i musikvidenskab med speciale i Eurovision, 3 tidligere medlemmer af fanjuryen i Dansk Melodi Grand Prix, en tidligere radiovært, en finsk poptøs som elsker Chanée og N’Evergreen, en fodboldfan og tidligere komiker, en softwareudvikler og ikke mindst en fyr, der kan spille brudstykker af alle ESC-vindere på klaver.

Regler og point:
Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige jurymedlemmer – rangeret hvert enkelt bidrag og tildelt det en karakter jf. Eurovision-skalaen mellem 1 og 12.
Du kan se medlemmernes point nederst i artiklen samt bidraget gennemsnit.

Læs ogsåPræsentation af Good Evening Europe-panelet – Eurovision 2020

Albanien

Bidrag17 (Debut: 2004)
Seneste2021 Anxhela Peristeri – Karma
Kvalifikation8/16 (50%)
Bedste plc.5. i 2012
Værste plc.17. af 28 i Semifinale (2007)
Bedste venner Gns.: 10.79 Gns.: 9.25 Gns.: 8.85
Værste venner Gns.: 0 Gns.: 0.03 Gns.: 0.15

Albanien: Arilena Ara – Fall From The Sky

GEE-panelets reviews:

Jeg sad og så med til Festivali i Këngës, og da Arilena sang Shaj syntes jeg det var det bedste bidrag på aftenen. Jeg kan normalt godt lide de albanske belting-sangerinder, men efter oversættelsen til engelsk er sangen blevet underligt kønsløs og har helt mistet det særlige albanske præg, der gør at de normalt kan skille sig ud og bringe lidt følelser ind i selv banale ballader. Men når følelserne er væk, så er sangen bare det der er tilbage: En banal ballade og egentlig en man glemmer hurtigt.

Simon

Jeg har stadig svært ved at sluge skuffelsen over den nationale jurys slagtning af Elvana Gjata og hendes fantastiske ‘Me Tana’, som i mine øjne var en sikker ESC Top 10. Når det er sagt, så er Arilena en stærk sangerinde med en overbevisende vokal. Der er altid for og imod, når man taler revamp og oversættelse til engelsk. Ja, ‘Fall from The Sky’ forstås af langt flere tv-seere end ‘Shaj’, men med den revampede version forsvandt også noget af det autentiske, det mørke og sangens drama. Tilbage står vi med en ret anonym sang. Det kunne være gået begge veje, men en vinder er det i alt fald ikke.

Mette

Albanien er det mest ligegyldige land i Eurovision. Gang på gang sender de sange, der ryger direkte ind ad det ene øre og ud af det andet. I år er det endnu et typisk albansk bidrag, som ikke rykker ved noget som helst. Kedeligt med kedeligt på.

Daniel

Albanien stiller i år med en ballade, som så mange andre lande. Det formår hverken at blive interessant eller nyskabende. Arilena er en stærk sangerinde med en på alle måder ligegyldig sang.

Michael

Jeg synes at årets albanske bidrag på mange måder fungerer godt. Jeg synes der er god vokal, og melodien i omkvædet er genkendelig. Beslutningen om at ændre nummeret fra albansk til engelsk forstod jeg dog ikke, da den albanske version absolut var mere sammenhængende. Dog er jeg bange for, at sangen i det her felt, let ville komme til at forsvinde, til trods for en, i min optik, fint sammenhængende sang.

Clara