GEE-panelets reviews: Rusland (Eurovision 2020)

Foto: Ilia Prusikin

Vi er glade for at kunne præsentere en ny omgang af ‘Good Evening Europe-panelet’, hvor vi vil diskutere og rangere årets 41 Eurovision-bidrag, som jo desværre ikke får lov til at dyste i Rotterdam.


Efter skuffelsen over aflysningen af årets Eurovision Song Contest og den kommende tur til Rotterdam så småt har lagt sig, så har vi med fornyet mod og entusiasme kastet os ud i at diskutere årets “could have been”-Eurovision-bidrag og til sidst kåre en vinder.

Advertisement

Men vi har brug for jer! Hjælp os med at dele Eurovision-stemning i den kommende periode, der jo ikke bliver helt, som vi havde ønsket os: Del din mening i vores opslag på Facebook og @tag gerne dine Eurovision-venner i opslagene. Det er altid sjovest at diskutere sangene med andre 🙂

Om panelet:
I Good Evening Europe-panelet sidder 8 personer med forskellig baggrund, som alle har det til fælles, at de elsker Eurovision Song Contest og har fulgt konkurrencen tæt i flere år. Du kan læse mere om, hvad de 8 jurymedlemmer anser som den “perfekte vindersang” og få en introduktion til jurymedlemmerne her.

Vi har en bl.a. en tidligere DMGP-deltager og kandidat i musikvidenskab med speciale i Eurovision, 3 tidligere medlemmer af fanjuryen i Dansk Melodi Grand Prix, en tidligere radiovært, en finsk poptøs som elsker Chanée og N’Evergreen, en fodboldfan og tidligere komiker, en softwareudvikler og ikke mindst en fyr, der kan spille brudstykker af alle ESC-vindere på klaver.

Regler og point:
Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige jurymedlemmer – rangeret hvert enkelt bidrag og tildelt det en karakter jf. Eurovision-skalaen mellem 1 og 12.
Du kan se medlemmernes point nederst i artiklen samt bidragets gennemsnit.

Læs ogsåPræsentation af Good Evening Europe-panelet – Eurovision 2020

Little Big – Uno

HURRAAA!! Uno Uno! Jeg knuselsker det her. I tidligere reviews har jeg efterlyst noget fest – her får vi fest for alle pengene, og det er fuldstændig forrygende fantastisk! Jeg kan ikke sidde stille, når sangen kommer på. Hører jeg den på Spotify, synger og danser jeg med, og ser jeg musikvideoen er det fordi, jeg sidder og storgriner. Og synger med. Det her er alt, hvad Eurovision burde være.

Daniel

Man vidste godt det ville blive skævt, da Little Big blev annonceret som årets russiske kunstner, i hvert fald hvis man fandt nogle af deres tidligere numre på Youtube. Det er da også en ren fan-banger de er kommet op med, som benytter et billigt, men effektivt trick: Lad omkvædet starte med nogle tal på et sprog alle kan synge med på (hej Verka Serduchka!), og så en musikvideo der ligesom Island og Litauen bare fanger ved første øjekast. Det er Party Rock Anthem fra Sankt Petersburg, og denne sang havde helt sikkert kæmpet med om de øverste pladser.

Simon

Aqua på coke. Det var den første tanke der ramte mig da jeg så årets russiske bidrag. Jeg kan da godt se, at det ville have været et skægt indslag på aftenen, men jeg er bare simpelthen ikke fanget. Jeg ved at mange synes at Rusland er blandt de helt stærke bud i år, men i min personlige optik er det her bare 90’erne gone mad, og jeg er simpelthen bare ikke overbevist. 

Clara

Min Guilty Pleasure of the year. Little Big er intet mindre end fantastiske, og selvom jeg normalt ikke er til de her novelty acts, så æder jeg ‘Uno’ råt.
Det russiske svar på Aqua leverer et skørt, sjovt og ikke mindst super catchy nummer og rammer ligesom Island og Letland plet med den effektive koreografi. ‘Uno’ kunne ikke bare have vundet Eurovision (hvis juryen ville det), men også have givet et comeback til bootcut jeans og skovsnegl i modebilledet:-)
PS: Tænkte du også på Gipsy.cz, første gang du så forsangeren fra Little Big?
PPS. Gruppens nye hit ‘Hypnodancer‘ er bestemt også et lyt værd.

Mette