Sverige: Her er værterne for Melodifestivalen 2021- Björkman takker af

Foto: Pressemeddelelse fra SVT

Otte store, svenske navne skal lede Melodifestivalen 2021 sammen med Christer Björkman.

I første delfinale den 6. februar bliver det Lena Philipsson. Derefter følger Anis Don Demina og Oscar Zia. Jason Diakité leder delfinale 3 og Per Andersson delfinale 4. Shirley Clamp er vært for Andra chansen, og finalen ledes af Måns Zelmerlöw og Shima Niavarani.

Advertisement

Læs også: Sverige: Her er de 28 deltagere og sangtitler i Melodifestivalen 2021

Moderne #Mello fylder 20 år i år og Christer Björkman har været i spidsen for konkurrencen i alle årene, hvilket har gjort ham til den oplagte “festgeneral”.
I Melodifestivalen 2021, som også markerer Björkmans afsked med Melodifestival-redaktionen, bliver han den røde tråd igennem de seks programmer.

Det er med stor stolthed, at vi præsenterer årets værter, som hver især repræsenterer noget meget specielt og unikt i underholdningssverige. I år vil vi maksimere de seks programmer med forskellige underholdningsværdier, som vores varierede og farverige kavalkade af værter garanterer. Med dette line-up inviterer vi seerne til seks unikke lørdage med hele Sveriges musikfest at se frem til.

CHRISTEL WILLERS, MELODIFESTIVALENS PRODUCENT

Værter i Melodifestivalen 2021

Delfinale 1 – Lena Philipsson
Delfinale 2 – Anis Don Demina & Oscar Zia
Delfinale 3 – Jason Diakité
Delfinale 4 – Per Andersson
Andra chansen – Shirley Clamp
Finalen – Måns Zelmerlöw & Shima Niavarani


Christer Björkman

Lige siden Christer Björkman var ung, har en stor del af hans liv været centreret omkring Melodifestivalen. I 1992 vandt Björkman Melodifestivalen med “I morgon är en annan dag”, og stillede op igen i 1993 med “Välkommen till livet” og i 1999 med “Välkommen hem”.
Da Melodifestivalen begyndte sin turné i 2002, og 1 program blev til 6, startede en ny og populær æra for programmet. Melodifestivalen blev hele Sveriges musikfest med Christer Björkman ved roret. 2021 bliver Björkman sidste år i Melodifestival-redaktionen.

DET ER SÅ UTROLIGT ÆREFULDT AT BLIVE SPURGT, SÅ JEG FØLTE, AT JEG BARE MÅTTE SIGE JA. MEN EFTER 20 ÅR MED PROJEKTET VED JEG OGSÅ, HVAD DET ER, JEG HAR SAGT JA-TAK TIL, SÅ DET ER MED EN BLANDING AF SKRÆK, GLÆDE OG STOR RESPEKT, AT JEG TRÆDER IND I PROGRAMMET.

CHRISTER BJÖRKMAN

Lena Philipsson

Det bliver sjovt at være vært, og jeg ser frem til meget tiltrængt glitter og glamour.

Lena Philipsson

Anis Don Demina

Hver gang jeg har været med i Melodifestivalen, har jeg altid tænkt “Fan va fett det hade vart att programleda Mello” og nu står jeg her – AJALLA!

Anis Don Demina

Oscar Zia

Jeg er fantastisk glad for denne opgave, det har altid været en drøm at blive vært for Melodifestivalen. Som en bonus lærte jeg også Anis at kende.

Oscar Zia

Jason Diakité (Timbuktu)

Det bliver spændende, selvom Melodifestivalen for mig er helt ukendt grund. Glad for, at jeg slipper for at at konkurrere.

Jason Diakité

Per Andersson


Jeg har ringet, jeg har stemt, jeg har skreget og glædet mig til Melodifestivalen siden barndommen. Jeg har holdt pause et par gange, men at kunne tage del i cirkuset og træde direkte ind i manegen føles både nervepirrende og sjovt.

Per Andersson

Shirley Clamp

Det bliver fantastisk sjovt at opleve Mello fra denne side og ekstra sjovt at skulle lede Andra chansen, hvor det hele startede for mig i 2004. En meget ærefuld opgave

Shirley Clamp


Måns Zelmerlöw

Jeg er så sindssygt begejstret for at være tilbage i rollen som vært på Melodifestivalen-scenen! Det føltes naturligt at sige ja, når det er Christers sidste år, og Shima og jeg lover at gøre alt, hvad vi kan, for at gøre det til en fantastisk finale!

Måns Zelmerlöw


Shima Niavarani

Jeg er forventningsfuld, beæret og nervøs for at føre finalen med Christer og Måns. Vi vil gøre vores yderste for at give seerne noget, som alle kan samle rundt. Et samfund, et lejrbål i form af underholdning. Det er det bedste, jeg ved.

Shima Niavarani


Melodifestivalen 2021 starter lørdag den 6. februar kl. 20.00 på SVT. Alle seks programmer udsendes fra Annexet i Stockholm.

Sverige

Bidrag60 (Debut: 1958)
Seneste2021 Tusse – Voices
Kvalifikation10/12 (83%)
Bedste plc.Vandt i 1974, 1984, 1991, 1999, 2012, 2015
Værste plc.11. af 17 i Semifinale (2010)
Bedste venner Gns.: 8.62 Gns.: 8 Gns.: 7.68
Værste venner Gns.: 1.49 Gns.: 1.59 Gns.: 1.74

Hvem er klar til Eurovision Song Contest 2021? – Få overblikket her >>