Marcus & Martinus vinder Melodifestivalen 2024 og er klar til at repræsentere Sverige på hjemmebane

Foto: Stina Stjernkvist

Årets 2 sidste nationale finaler løber over skærmen i aften. I Sverige blev det Marcus & Martinus, som efter 6 uger kunne løfte sangfuglen og kalde sig for vinder af Melodifestivalen 2024.

Melodifestivalen 2024 sluttede lørdag aften med den store finale i Friends Arena i Stockholm. 12 artister var via 5 delfinaler og finalkvalet klar til at dyste om Sveriges billet til Eurovision og retten til at repræsentere årets værtsland på hjemmebane i Malmø.

Advertisement

Melodifestivalen er ikke uden grund én af de mest populære nationale udvælgelser i Eurovision med masser af TV-seere og fans, som rejser til den svenske hovedstand for at se showet live. SVT skuffede ikke og bød igen i år på en magisk aften.

Tattoo til Hall of Fame

Her til aften blev “Tattoo” tilføjet til Melodfestivalens Hall of Fame. Prisen gik til både Loreen og hele sangskriverteamet, Jimmy “Joker” Thörnfeldt, Jimmy Jansson, Moa Carlebecker/Cazzi Opeia, Peter Boström og Thomas G:son

Alle os sangskrivere er så glade og ærede over at blive en del af Hall of Fame takket være Tattoo. At den har fået lov til at blive en del af svensk musikhistorie, og vi med den, er meget ærefuldt! Tusind tak.

Cazzi Opeia på vegne af hele sangskriverteamet

Til Hall of Fame Melodifestivalen 2024

  • Kristian Luuk
  • Lotta Engberg
  • Edward af Sillén
  • Chattanooga
  • Fredrik Kempe
  • Tattoo

Resultatet af finalen

Vinderen af Melodifestivalen 2024 blev fundet i en 50/50% kombination af seer- (app- og telefon) og juryafstemning. Tolv bidrag kæmpede om førstepladsen, og der var mulighed for at stemme på alle bidrag i to afstemningsrunder. I hver afstemningsrunde kunne der stemmes op til fem gange per bidrag i appen og via telefon.

Den internationale jury tildelte først halvdelen af pointene (464 point), og herefter tildelte seerne den anden halvdel af pointene (464 point). Du kan se resultatet herunder.

Vinder af Melodifestivalen 2024 blev Marcus & Martinus, som var indtog 1. pladsen hos både TV-seere og juryen. 2. pladsen gik til Medina, mens Smash Into Pieces snuppede 3. pladsen.

En lidt overraskende sidsteplads gik til Dotter, som ellers var spået en placering lidt over midten ifølge bookmakerne.

Formatændringer i Melodifestivalen 2024

Melodifestivalen 2024 er den 64. udgave af Sveriges populære udvælgelse til Eurovision. Formatet er i år ændret, så 30 bidrag deltager i konkurrencen fordelt på 5 shows. Hver delfinale består af 6 sange, hvoraf top 2 går direkte i finalen, mens 3. og 4. pladsen får en ny chance i slutningen af 5. delfinale. I alt 12 sange deltager i finalen og vinderen repræsenterer Sverige i Eurovision Song Contest 2024 på hjemmebane i Malmø arena.

Shows i Melodifestivalen 2024

ShowDatoByVenue
Delfinale 13. februar 2024MalmöMalmö Arena
Delfinale 210. februar 2024GøteborgScandinavium
Delfinale 317. februar 2024VäxjöVida Arena
Delfinale 424. februar 2024EskilstunaStiga Sports Arena
Delfinale 5 (Incl. Second Chance)2. marts 2024KarlstadLöfbergs Arena
Finale9. marts 2024StockholmFriends Arena

SVT modtog 2624 bidrag, hvoraf en professionel jury under ledelse af producer Karin Gunnarsson har udvalgt 15, mens de sidste 15 er valgt af et SVT panel blandt både indsendte bidrag og via direkte invitation til artister.

Få overblikket her

Følg med i udvælgelsen af deltagere og bidrag til Eurovision Song Contest 2024 i Malmø.