Mike Tramp: “Vigtigt for mig at vise danskerne, hvem jeg er”

”Det er farligt, at grand prix’et er blevet sat så meget i bås”

Så kort og kontant siger Mike Tramp det, når han bliver spurgt ind til, hvor meget Dansk Melodi Grand Prix har ændret sig på de 43 år, der er gået, siden han første gang stod på en grand prix-scene.

Han er nemlig ikke særlig stor fan af den vej, Melodi Grand Prix er gået ned ad. Som han beskriver det, så lyder det mere som om, at folk har skrevet sange decideret til Melodi Grand Prix, end at de har forsøgt bare at skrive en sang.

Advertisement

De fleste kender Mike Tramp fra Mabel, som i 1978 vandt årtiets første Dansk Melodi Grand Prix med sangen ”Boom Boom”.

Siden tog han og resten af Mabel turen til udlandet. Da de gik fra hinanden, slog Mike Tramp sit navn fast på den internationale rockscene, som en del af bandsene White Lion og Freak of Nature.

Han har dog stået på egne ben i de sidste 25 år, og nu er han altså klar til at vende tilbage til Dansk Melodi Grand Prix.

Han vender tilbage med det, han selv ville kalde en typisk Mike Tramp-sang, hvor der både afsøges elementer af country og rock’n’roll.

Hele formålet med at stille op til Dansk Melodi Grand Prix er, at han gerne vil have danskerne til at kende ham. Ikke som ham fra Mabel. Ikke som ham den langhårede rocksanger. Men som Mike Tramp – dén Mike Tramp, han er nu.

Du kan høre hele interviewet i herunder: