Chief 1 & Thomas Buttenschøn: “Der er også en grad af melankoli, selv i en glad sang”

Det er to garvede herrer fra den danske musikscene, der i år har slået sig sammen om sangen ‘Højt over skyerne’ til Dansk Melodi Grand Prix. Chief 1 har snart 25-års jubilæum i DMGP, og selv om Thomas Buttenschøn debuterer i år, er han kendt for gennem 15 år at have lavet det ene hit efter det andet.

”man kan ikke bare sætte sig ned og skrive en vindersang”

Selv om Chief 1 har sendt mange bidrag ind til Dansk Melodi Grand Prix gennem årene – og i øvrigt vundet tre gange – så har han aldrig bevidst prøvet at ramme en bestemt formel til DMGP. Man kan nemlig ikke bare regne den ud, som han selv siger, for det ene år vinder en ballade, og så prøver alle at ramme den sound året efter, hvor en up-tempo sang måske vinder.

Advertisement

Thomas Buttenschøn har altid elsket at se Grand Prix, og han glæder sig til at være med i år, især i et felt af dygtige og garvede sangskrivere. Han kommer også ind på, hvad hele det her turbulente år har betydet for ham personligt, og han afslører også hvilken en af Chief 1’s DMGP-sange han bedst kan lide.

Hør også hvordan deres samarbejde kom i stand, hvad de bedst kan lide ved hinanden og om de har en engelsk version klar, hvis de skulle gå hen og vinde!

Du kan høre hele interviewet herunder: