Forsvarende vindere møder tidligere vinder i ren “All inclusive”: Sverige byder velkommen til sidste semifinale

The Mamas under fredagens Genrep - Foto: Stina Stjernkvist

I Sverige fortsætter de med at levere til de kræsne Grand Prix fans, og skribenten er stadigvæk høj over en flot musisk 3. semifinale, hvor Charlotte Perrelli igen kvalificerede sig til finalen med vinderfavoritten Tusse ved sin side.

Men de har ikke tid til at sole sig alt for meget svenskerne, for i aften kl. 20.00 er det tid for 4. og sidste semifinale. Så kender vi alle sangene, og det endelige kapløb kan begynde.

De deltagende i 4 semifinale er.

Advertisement

Tess Merkel – ”Good Life”

Sangskrivere: Palle Hammarlund, Tony Malm, Tess Merkel og Mats Tärnfors.

I 20 år har Tess været en del af gruppen Alcazar, som har haft hits og publikum i hele Europa. De deltog i Melodifestivalen 5 gange og fik hits som “Stay The Night” og “Not a sinner, nor a saint”. Hun har også været med som både korsanger, danser og koreograf for andre artister. Nu står Tess for første gang på egne ben.

Lovad – ”Allting är precis likadant”

Sangskrivere: Mattias Andréasson, Lova Drevstam, Albin Johnsén og Alexander Nivek.

Lovad er en ung artist fra Stockholm, som har haft stor succes som sanger og sangskriver, hun er bl.a. blevet tildelt et stipendium for det samme. I sin korte karriere har hun allerede optrådt med artister som Plura, Mauro Scocco og Eric Gadd.
De sidste år har hun haft stor succes på streaming og radiotjenester, og sidste år havde hun et radiohit med ”Vi gjorde vårt bästa” sammen med Albin Johnsén, som også har været med til at skrive hendes sang her.

Efraim Leo – ”Best of Me”

Sangskrivere: Amanda Björkegren, Herman Gardarfve, Cornelia Jakobsdotter og Efraim Leo.

Efraim er en 23-årig sangskriver og artist, som begyndte at spille guitar og fandt ud af sit talent som 13-årig. Snart forvandlede han sine digte til kærlighedsfyldte popsange. I 2016 var han feature-artist på sangen ”Show You the Light”, som klarede sig godt på Billboard Dance Dhart, og solgte guld i Sverige. I sommeren 2019 udkom han med sin debutsingle ”You Got Me Wrong”, som han optrådte med i Sverige, og var bl.a. opvarmer for Icona Pop.

The Mamas – ”In the Middle”

Sangskrivere: Emily Falvey, Jimmy Jansson og Robin Stjernberg.

The Mamas fik sit store gennembrud og vandt det svenske folks hjerter, da de vandt Melodifestivalen 2020 med sangen “Move”, og siden da har Ash Haynes, Loulou Lamotte og Dinah Yonas Manna haft en fast plads på den svenske musikscene. De har siden sejren sidste år haft store hits, som har gjort det godt i både radioen og på hitlisterne, og har både optrådt for kronprinsesse Victoria og i forskellige Allsängs programmer. Sidste år udkom også deres debut-EP ”Tomorrow Is Waiting”
Nu står de på Melodifestival-scenen for 3. år i træk, og er de første vindere som deltager året efter sejren, siden Fame gjorde det i 2004.

Sannex – ”All Inclusive”

Sangskrivere: Greta Svensson og Hans Thorstensson.

Sannex kalder sig selv for et moderne dansband. Og med forsanger Andreas Olsson i spidsen har gruppen vundet flere priser, og har deltaget i forskellige Allsångs programmer. I 2018 kom de med albummet ”Crossroads” som blev indspillet halvt i Nashville, og halvt i Sverige, hvor de fik god hjælp af Melodifestivalveteranen og producenten Amir Aly. Så de 4 medlemmer gør alt, hvad de kan for at vise, hvordan et dansband 2,0 ser ud.

Clara Klingenström – ”Behöver inte dig idag”

Sangskrivere: Clara Klingenström, David Lindgren Zacharias og Bobby Ljunggren.

Clara er en 25-årig sangskriver og artist fra Gotland, som kommer fra en meget musikalsk familie. Clara udgav hendes debut single ”Ensam i en stad” i 2019, som satte hendes navn på landkortet, og gjorde at folk fik øjnene op for hende. Sidste år blev den fulgt op af ”Sommarminnen”. Clara er kendt for sine ærlige og “nøgne” tekster.

Eric Saade – ”Every Minute”

Sangskrivere: Joy Deb, Linnea Deb, Eric Saade og Jimmy “Joker” Thörnfeldt.

Eric Saade slog igennem som 19-årig i Melodifestivalen 2010 med sangen “Manboy” og vandt hele konkurrencen året efter med “Popular”. Eric har været ude på turnéer og har haft flere hits i både Europa og Sverige. Særligt singlen ”Wide Awake” som han lavede med Gustav Norën fra Mando Diao, som blev et stor hit i Europa. Gennem sin medvirken i programmet “Så Mycke Bättre” blev han mere interesseret i at skrive på svensk, og sammen med sidste uges vært Anis Don Demina fik han et hit med den svensksprogede sang “Postcard”. Nå ja, og så var han vært i Melodifestivalen i 2019.

Hvem går videre fra delfinale 4?

Det var artisterne i den 4. og sidste semifinale i år, og nu kender vi alle sangene. Men hvem går så videre i denne semifinale?
I skrivende stund ved skribenten godt, at Eric Saade er den store favorit til at både vinde og gå videre, og det tror jeg også han gør. Men jeg tror at The Mamas blive den mest sikre finalist i denne uge, og det har ikke noget at gøre med folk stemmer på dem af sympati, men fordi de synger så englene synger, og for mig har et bedre nummer i år end Move sidste år.

Pladserne i Andra Chancen tror skribenten går til Sannex og Tess Merkel.

Det er som altid på SVT lørdag aften kl. 20.00

God fornøjelse.