GEE-panelet 2021: “Silver Bullet” – The Cosmic Twins

Foto: Morten Rygaard

Vi er glade og stolte over at kunne præsentere en ny omgang af ‘GEE-panelet’, hvor vi i 8 artikler tæller ned til musikfesten den 6. marts med reviews af årets sange. Vi er klar med sang nummer 3, “Silver Bullet” sunget af The Cosmic Twins.

Som en del af vores optakt til den store aften har vi traditionen tro lyttet til årets sange, givet point og lavet reviews. Du kan læse mere om de 9 jurymedlemmerne i GEE-panelet her.
De kommende 8 dage tæller vi ned med en sang pr. dag, og vi glæder os til at høre din mening om sangene på Facebook.

Advertisement


I GEE-panelet har vi en bl.a. en tidligere DMGP-deltager og kandidat i musikvidenskab med speciale i Eurovision, 3 tidligere medlemmer af fanjuryen i Dansk Melodi Grand Prix, en stand up-komiker og fodboldfan, en Grand Prix-ekspert fra den montenegrinske delegation, en finne som elsker Chanée og N’Evergreen, en mandlig poptøs og softwareudvikler, en tidligere radiovært, som elsker Drag Shows næsten lige så højt som Eurovision, og ikke mindst en fyr der kan spille brudstykker af alle ESC-vindere på klaver.

Regler og point:
Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige jurymedlemmer – rangeret hvert enkelt bidrag og tildelt det en karakter jf. Eurovision-skalaen mellem 3 og 12 (vi starter ved 3, da der kun er 8 sange i år).
Vi har lagt pointene sammen og du kan se både den samlede score, det gennemsnitlige pointantal samt evt. topkarakterer, der er uddelt. Under hhv. 8, 10 og 12 point er der billede af den eller de jurymedlem(mer), som har tildelt karakteren.

Interview med Cosmic Twins: “Man kan godt have en fest, selv om hjertet er knust”

“Silver Bullet” – The Cosmic Twins

Samlet score82Gennemsnit9,11Placering2

– Man skal ikke undervurdere hvilket power det giver, at have Lise Cabble på sin sangskriverliste. Hun er en mastodont på den danske grandprixscene og rent statistisk klarer hendes sange sig næsten altid helt til tops. Til trods for at dette ikke er en af sangene blandt mine personlige favoritter, tror jeg godt vi kan regne med, at denne sang giver massiv konkurrence hvis de to unge tvillinger på ægte Jedward-manér kan charmere seerne. 80´er-sax, Lise Cabble og høj energi kunne sagtens være en sprængfarlig kombination i kampen om sejren. 

Clara

– I mine øjne det bedste danske bud på en finaleplads ved Eurovision. Jeg er vild med saxofonen, og ville egentlig ønske, at den fyldte lidt mere i løbet af sangen, men det kan jeg godt se bort fra. Sangen har en fin opbygning i omkvædene, som får mere og mere power som sangen skrider frem. Jeg håber, der bliver lavet et ordentligt sceneshow til denne her.

Daniel

– Et af årets mest fængende bidrag, som har superfinalist skrevet udover sig. Saxofonen tilføjer bidraget noget unikt og det samme gør de nærmest identiske og yderst charmerende twins. Jedward-sammenligningen er svær at komme udenom, men stod de 2 overfor hinanden i Eurovision, så er jeg sikker på at vores twins ville vinde den duel.
‘Silver Bullet’ er på samme tid moderne og 80’er retro og har et omkvæd, der sidder fast første gang. Cosmic Twins har lovet at gå all in på show, og da mit kendskab til silver bullets relaterer sig til varulve, så jeg ser allerede et ægte Thriller show for mig til den 6. marts 🙂
Med 100% seerstemmer i år får Lise Cabble forhåbentligt den fortjente genoprejsning efter sidste års uforståelige benspænd.

Mette

– Jeg kendte egentlig ikke til udtrykket “Silver Bullet”, før jeg hørte The Cosmic Twins, men nu vil jeg da gerne lære mere om det. Tvillingerne har en saxofon med, og allerede der er jeg solgt. Jeg håber, at de lykkes med at skabe et godt sceneshow til Silver Bullet, for det er en rigtig god popsang, men hvad kunne man da ellers forvente af Lise Cabble efterhånden.

Morten

-Endnu en gang har Lise Cabble haft fingrene i samme dance-skuffe, som hun havde sidste år med Human. Den blev slagtet af dårlig staging, men Alec og Chris i The Cosmic Twins får i denne sang tilsat en 80’er-saxofon og selvfølgelig faktummet at de er tvillinger, så jeg har lidt fidus til den her. Jeg håber de kan bære vokalen live, og så kunne de jo altid ringe til Moldova og spørge om Epic Sax Guy er ledig til ESC, de skylder os alligevel en tjeneste efter at de havde danske sangskrivere på deres ESC-bidrag i 2019! Kandidat til sejren og i hvert fald sikker i top 3 set fra min stol.

Simon