GEE-panelet 2021: “Abracadabra” – Claudia Campagnol

Foto: Sofie-Barfoed

Vi er glade og stolte over at kunne præsentere en ny omgang af ‘GEE-panelet’, hvor vi i 8 artikler tæller ned til musikfesten den 6. marts med reviews af årets sange. Vi er klar med sang nummer 4, “Abracadabra” sunget af Claudia Campagnol.

Som en del af vores optakt til den store aften har vi traditionen tro lyttet til årets sange, givet point og lavet reviews. Du kan læse mere om de 9 jurymedlemmerne i GEE-panelet her.
De kommende 8 dage tæller vi ned med en sang pr. dag, og vi glæder os til at høre din mening om sangene på Facebook.

Advertisement


I GEE-panelet har vi en bl.a. en tidligere DMGP-deltager og kandidat i musikvidenskab med speciale i Eurovision, 3 tidligere medlemmer af fanjuryen i Dansk Melodi Grand Prix, en stand up-komiker og fodboldfan, en Grand Prix-ekspert fra den montenegrinske delegation, en finne som elsker Chanée og N’Evergreen, en mandlig poptøs og softwareudvikler, en tidligere radiovært, som elsker Drag Shows næsten lige så højt som Eurovision, og ikke mindst en fyr der kan spille brudstykker af alle ESC-vindere på klaver.

Regler og point:
Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige jurymedlemmer – rangeret hvert enkelt bidrag og tildelt det en karakter jf. Eurovision-skalaen mellem 3 og 12 (vi starter ved 3, da der kun er 8 sange i år).
Vi har lagt pointene sammen og du kan se både den samlede score, det gennemsnitlige pointantal samt evt. topkarakterer, der er uddelt. Under hhv. 8, 10 og 12 point er der billede af den eller de jurymedlem(mer), som har tildelt karakteren.

Interview med Claudia Campagnol: “Folk er klar til noget med lidt dybde”

“Abracadabra” – Claudia Campagnol

Samlet score55Gennemsnit6,11Placering5

Claudia Campagnol er uden sammenligning den dygtigste sanger i årets felt. Hendes stemme og levering af sangen er musikalsk overlegen, og jeg havde også personligt en lille gåsehud i andet omkvæd, første gang jeg lyttede igennem. Jeg tror dog, fordi årets afstemning kun består af publikumsstemmer, at vi desværre ikke kommer til at se Claudia blandt de tre finalister. Efter et år med nedlukninger, og ingen mulighed for glade og positive oplevelser med andre mennesker, tror jeg folk trænger til noget uptempo, positivitet og fest, og det derfor bliver de sange der leverer netop dette som kommer til at klare sig godt i årets felt. 

Clara

Danskerne plejer ikke at kunne lide ballader. Desværre, for jeg kunne sagtens se Abracadabra blive en jury-succes a la Proud i 2019. Men ved den danske finale er det kun seerstemmerne der tæller, og så er jeg overbevist om, at den kommer til kort, for der er ikke bred folkelig appel i en jazz-ballade som denne. Jeg synes faktisk rigtig godt om den, selvom jeg mangler progression i omkvædet.

Daniel

Budskabet i Abracadabra er måske årets smukkeste, og det samme kan man sige om Claudia Campagnols stemme. Jeg er sikker på, at vi får en helt fortryllende live optræden. Desværre så har ballade-genren ikke meget succes i Melodi Grand Prix, og som jeg også nævnte i tidligere review, så kan coronanedlukningen meget vel have påvirket folks præferencer i retning mod de mere festlige bidrag. En fagjury havde nok forøget claudia’s chancer væsentligT.
Jeg tror desværre, at ‘Abracadabra’ er for længe om at komme rigtigt i gang og kommer til at stå i skyggen af de mere up-tempo bidrag.

Mette

Ballader er en svær kategori i Dansk Melodi Grand Prix, men jeg synes, at Claudias stemme er rigtig dejlig, og jeg glæder mig til at høre hende live på scenen. Jeg elsker, at titlen er så langt fra, hvad man tror, inden man sætter sangen på. Abracadabra kunne have været en stor, festlig cirkussang, men næ nej – i Dansk Melodi Grand Prix er det naturligvis en smuk ballade! 

Morten

Emil Lei har vundet de sidste to års DMGP med Love Is Forever og Yes, men selv om han har teamet op med sin sangskrivermakker Melanie Wehbe fra 2019-vinderen, så er det her ikke en vindersang. Ballader klarer sig sjældent godt hos det danske publikum, og det bliver ikke bedre i dette bidrag af den reelt manglende hookline. Man ender desværre med at kede sig et minut inde i sangen, så selv om Claudia Campagnol har en dejlig stemme og et godt budskab, må man forvente denne sang i bunden af konkurrencen.

Simon