Nu vælter sangene ind: 27 sange på 12 dage – hvad ved vi?

Eurovision logo 2021: CLEVER FRANKE

De næste 12 dage må betegnes som et rent slaraffenland for Eurovision-elskere verden over.

D. 15. marts er der deadline for at indsende sin sang til Eurovision Song Contest, og det betyder også, at vi om bare tolv dage kender hele feltet i årets store musikfest.

Advertisement

Indtil videre er der dog kun offentliggjort 14 af de 41 sange, hvilket betyder, at henover de næste tolv dage spredes hele 27 nye Eurovision-sange ud til verden. De fleste har allerede meldt ud, hvornår vi kan forvente deres bidrag, mens andre har været forbavsende stille. Hvad ved vi om de næste tolv dage? Det samler vi op på her!

4. marts: Allerede torsdag er der dømt forkælelse for de kræsne Eurovision-øregange, da hele fire lande har valgt at offentliggøre deres sang her.

Vi skal bl.a. høre nyt fra Hooverphonic, som sidste år deltog for Belgien med Release Me. Det bliver dog i en lidt nyere konstellation, da Hooverphonics oprindelige forsangerinde Geike Arnaert er kommet tilbage i bandet.

Værtslandet Holland vender også tilbage med samme artist som sidste år, når Jeangu Macrooy løfter sløret for sin sang. Derudover udgiver rumænske Roxen og moldaviske Natalia Gordienko også deres sange. Moldova har allerede løftet lidt af sløret for deres sang – den hedder “Sugar”, og på det korte videoklip, man kan på Gordienkos Instagram-profil, så lyder den i hvert fald ikke kedelig.

5. marts: Vi følger op på en heftig torsdag med to nye sange. Fredag er det australske Montaigne og serbiske Hurricane, der byder op til dans. Årets serbiske sang hedder Loco Loco, og mon ikke der også her er tale om en sang, der i hvert fald ikke bliver for de stillesiddende?

6. marts: Lørdag er store finaledag. Mens svenskerne lader op til deres finale med Andra Chancen, tager hele fire lande hul på Eurovision-sæsonen med store finaler.

Mest bemærkelsesværdigt for os herhjemme er naturligvis finalen i Dansk Melodi Grand Prix. Bliver det mon Fyr & Flamme eller The Cosmic Twins, der skal repræsentere Danmark – eller får bookmakerne sig en overraskelse?

Derudover er der også finaler i Eesti Laul (Estland) og Festival de Cancao (Portugal), mens italienerne runder en maratonuge af med den traditionsrige i finale i San Remo.

8. marts: Efter en hel dag uden nye sange (skandale!!) er det igen mandag tid til at slå ørene ud. I løbet af dagen lancerer Senhit nemlig sin og San Marinos bud på en Eurovision-vinder anno 2021.

Om aftenen er det så tid til et af de lande, som altid leverer god resultater. For få dage siden afslørede Rusland nemlig, at de i år vil afholde en national finale for første gang siden 2012. Om sidste års deltagere fra Little Big er med i puljen, ved vi ikke endnu.

9. marts: Ikke en ugedag uden en ny sang. Tirsdag er det Østrigs tur til at offentliggøre deres sang. Det er, ligesom sidste år, Vincent Bueno der står bag, og sangen hedder – ligesom årets slovenske sang, i øvrigt – “Amen”.

10. marts: Onsdag byder på to sange, som mange nok har set frem til. Grækenland har leveret rigtig mange fester til folket de sidste tyve år, og igen i år er den stafet lagt i hænderne på Stefania, som skal synge “Last Dance”.

Og så er en af sidste års favoritter også på banen. I Bulgarien har Victoria offentliggjort seks sange, hun og hendes team kunne vælge imellem. De har taget en beslutning, og den bliver afsløret onsdag.

11. marts: I 2019 slog Nordmakedonien for første gang for alvor deres navn fast i Eurovision-bevidstheden med en flot syvendeplads. Sidste år skulle Vasil have forsvaret de rød-gule farver, og det skal han igen i år. Hans nye sang hedder “Here I Stand”.

12. marts: Fredag byder på en ny sang fra Samanta Tina, som sidste år skulle have repræsenteret Letland. Sangen kommer i kølvandet på en lang dokumentar-serie om hende i hjemlandet.

13. marts: Lørdagen, som de fleste Eurovision-fans har ventet med længsel på: Den store finale i svenske Melodifestivalen. De store favoritter er Tusse og Eric Saade, mens også sidste års vindere, The Mamas, er med igen.

Er man ikke til Svensk grand prix-eufori, er der stadig noget stort at se frem til. Sidste års favorit til den store Eurovision-sejr, islandske Dadi & Gagnamagnid, lancerer deres sang “10 Years”, som der er tårnhøje forventninger til. Hos bookmakerne er Island allerede favoritter til at vinde Eurovision 2021. Kan Dadi Freyr leve op til hypen?

De har endnu ikke sat en dato: Otte af landene har endnu ikke offentliggjort datoen for deres offentliggørelse. Af dem kan det nævnes, at hverken Polen, Hviderusland eller Armenien har meldt noget ud om kunstner, titel eller sangskrivere. Her er vi i stedet nødt til at vente i spænding.

Georgien har, af de otte lande, været mest gavmilde med informationerne om deres bidrag. Vi ved, at Tornike Kipiani vender tilbage med sangen “You”, som er skrevet af præcis det samme team, som sidste år lavede “Take Me As I Am”.

De sidste fire lande har allerede meldt ud, at deres kunstnere bliver de samme, som skulle have deltaget i 2020. Der er tale om James Newman, som skal synge for Storbritannien, Efendi, der synger for Aserbajdsjan, Destiny som får chancen for Malta, og endelig en af sidste års fanfavoritter, Gjon’s Tears, der er tilbage for Schweiz.

Let the crazy Eurovision weeks begin!