GEE-panelet 2021: “Øve os på hinanden” – Fyr og Flamme

Foto: Rasmus Laursen

Vi er glade og stolte over at kunne præsentere en ny omgang af ‘GEE-panelet’, hvor vi i 8 artikler tæller ned til musikfesten den 6. marts med reviews af årets sange. Vi er klar med sang nummer 6, “Øve os på hinanden” sunget af Fyr og Flamme.

Som en del af vores optakt til den store aften har vi traditionen tro lyttet til årets sange, givet point og lavet reviews. Du kan læse mere om de 9 jurymedlemmerne i GEE-panelet her.
De kommende 8 dage tæller vi ned med en sang pr. dag, og vi glæder os til at høre din mening om sangene på Facebook.

Advertisement


I GEE-panelet har vi en bl.a. en tidligere DMGP-deltager og kandidat i musikvidenskab med speciale i Eurovision, 3 tidligere medlemmer af fanjuryen i Dansk Melodi Grand Prix, en stand up-komiker og fodboldfan, en Grand Prix-ekspert fra den montenegrinske delegation, en finne som elsker Chanée og N’Evergreen, en mandlig poptøs og softwareudvikler, en tidligere radiovært, som elsker Drag Shows næsten lige så højt som Eurovision, og ikke mindst en fyr der kan spille brudstykker af alle ESC-vindere på klaver.

Regler og point:
Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige jurymedlemmer – rangeret hvert enkelt bidrag og tildelt det en karakter jf. Eurovision-skalaen mellem 3 og 12 (vi starter ved 3, da der kun er 8 sange i år).
Vi har lagt pointene sammen og du kan se både den samlede score, det gennemsnitlige pointantal samt evt. topkarakterer, der er uddelt. Under hhv. 8, 10 og 12 point er der billede af den eller de jurymedlem(mer), som har tildelt karakteren.

“Øve os på hinanden” – Fyr og Flamme

Samlet score90Gennemsnit10,00Placering1

Kamæleon har igennem lang tid været min mest lyttede sang på Spotify, så da jeg første gang hørte Øve Os På Hinanden var jeg solgt med det samme. Fyr og Flamme har en signaturlyd der gør, at man kun skal høre et sekund før man ved at det er dem der har lavet sangen, og jeg er vild med deres tvetydige tekster som både er naive og frembrusende. Jeg er ret sikker på, at vi for første gang i mange år, skal se en fuldt dansksproget vinder på grandprixscenen i form af Fyr og Flamme. Det danske sprog er i øvrigt noget jeg håber de vil holde fast i, hvis de bliver Danmarks repræsentanter ved Eurovision i maj.

Clara

Jeg er vild med Menneskeforbruger og Kamæleon, og havde faktisk forventet at man gik ned ad samme sti. Jesper og Laurits vælger dog en mere rocket firserlyd til deres grandprix-sang, og jeg kan ikke helt finde ud af, om det klæder dem mere eller mindre end de første to singler. Jeg er ret vild med opbygningen til omkvædet, og efter et par gennemlytninger er det en af de sange, der sidder bedst fast hos mig.

Daniel

Teenageidoler dine forældre kan forstå! Sådan omtaLTE DUOEN SIG SELV, DA DE STARTEDE MED AT BRUGE DE SOCIALE MEDIER. og SELVOM JEG HVERKEN ER TEENAGER ELLER FORÆLDER, SÅ KAN JEG OGSÅ I HØJ GRAD FORSTÅ fYR & fLAMME, SOM TALER DIREKTE TIL MIT 80’ER/SYNTH-ELSKENDE HJERTE.
‘Menneskeforbruger’ og dernæst ‘Kamæleon’ har været øverst på min playliste siden sensommeren 2020, og ‘Øve os på hinanden’ faldt som en frisk regndråbe i sahara.
Med et af årets mest fængende bidrag, duoens succes pt., Jespers kendte ansigt og det, vi må forvente, bliver et lækkert retro 80’er show, tror jeg Fyr & Flamme bliver svære at komme udenom, og de er mit bedste bud på en vinder af DMGP 2021.

Mette

Vi var mange, der havde forventet at se Fyr og Flamme i Dansk Melodi Grand Prix anno 2021. Deres lyd skuffer ikke deres fans. De fortsætter af samme stil, som vi tidligere har hørt dem, og der er et stort publikum til deres musik – og da også til især Jesper Groth, der har charmeret sig ind hos os alle i diverse tv-programmer. Jeg bliver sendt direkte tilbage til 1980’erne (selvom jeg ikke var født der), og om det er en god ting i Eurovision anno 2021, det må tiden vise. Men Fyr og Flamme er uden tvivl en stor kandidat til sejren i år.

Morten

Når man som jeg blev fanget af DMGP og ESC i 80’erne, så er det skønt at høre et ægte retro-bidrag som det her er. Fyr og Flamme har allerede slået deres navn fast med to tidligere hits, og det her var klart den sang af årets bidrag, der røg ind på lystavlen hos mig først. Jeg håber de går all-in i stagingen med 80’er outfits og baggrund, for så tror jeg at danskernes hang til 80’er-pop og glad musik sender dette bidrag helt til tops. Og skulle de gå hen og vinde, så håber jeg de beholder den danske version til ESC, for det ville da være at gå ægte retro.

Simon