GEE-panelet 2021: “Står lige her” – Emma Nicoline

Foto: Andreas Raae

Vi er glade og stolte over at kunne præsentere en ny omgang af ‘GEE-panelet’, hvor vi i 8 artikler tæller ned til musikfesten den 6. marts med reviews af årets sange. Vi er klar med sang nummer 7, “Står lige her” sunget af Emma Nicoline.

Som en del af vores optakt til den store aften har vi traditionen tro lyttet til årets sange, givet point og lavet reviews. Du kan læse mere om de 9 jurymedlemmerne i GEE-panelet her.
De kommende 8 dage tæller vi ned med en sang pr. dag, og vi glæder os til at høre din mening om sangene på Facebook.

Advertisement


I GEE-panelet har vi en bl.a. en tidligere DMGP-deltager og kandidat i musikvidenskab med speciale i Eurovision, 3 tidligere medlemmer af fanjuryen i Dansk Melodi Grand Prix, en stand up-komiker og fodboldfan, en Grand Prix-ekspert fra den montenegrinske delegation, en finne som elsker Chanée og N’Evergreen, en mandlig poptøs og softwareudvikler, en tidligere radiovært, som elsker Drag Shows næsten lige så højt som Eurovision, og ikke mindst en fyr der kan spille brudstykker af alle ESC-vindere på klaver.

Regler og point:
Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige jurymedlemmer – rangeret hvert enkelt bidrag og tildelt det en karakter jf. Eurovision-skalaen mellem 3 og 12 (vi starter ved 3, da der kun er 8 sange i år).
Vi har lagt pointene sammen og du kan se både den samlede score, det gennemsnitlige pointantal samt evt. topkarakterer, der er uddelt. Under hhv. 8, 10 og 12 point er der billede af den eller de jurymedlem(mer), som har tildelt karakteren.

Interview med Emma Nicoline: “Det bliver et mere nærværende budskab med en dansk tekst”

“Står lige her” – Emma Nicoline

Samlet score79Gennemsnit8,78Placering3

Jeg synes at “Står Lige Her” er et af de bedste numre i årets felt. Emma Nicoline har en skarp og klar stemme, som jeg synes passer godt til sangen, og første gang det tunge beat i omkvædet kommer på, har man bare lyst til at skrue op og bare sidde og rocke med. Jeg håber at sangen kommer til at levere en skarp sceneperformance og naturligvis at den lyder lige så godt live, for så har den, i min optik, rigtig gode chancer for en topplacering. 

Clara

Årets mest moderne lyd. Jeg mangler en smule på melodien for at sangen sidder bedre fast, men man kan ikke pille ved produktionen og musikken. Hvis Emma Nicoline kan levere sit budskab på scenen, kan hun sagtens være en udfordrer til sejren, med eller uden min stemme.

Daniel

‘Står lige her’ er bygget op af en masse stærke elementer: En karismatisk og likeable sangerinde, en fin historie, en lækker moderne – yet 80’er-inspireret – lyd samt et et tungt og fængende beat. Med juryen i DMGP ville jeg have været sikker på en Top 3 -placering til EMma Nicoline, men jeg er lidt mere usikker nu, idet seerne har en tendens til at stemme på kendte ansigter. Men uanset er det et af Danmarks bedste bud på en flot placering i ESC. Jeg glæder mig til at høre mere fra Emma Nicoline og Jeppe Pilgaard.

Mette

Jeg er vild med Emma Nicoline. Jeg troede ikke, at jeg skulle rangere en dansksproget sang til tops, men “Står lige her” er en god popsang med den “danske lyd”, som jeg tror vil kunne klæde Eurovision ganske udmærket. Måske kan sangen ovenikøbet løftes med en engelsk tekst? Jeg håber, Emma Nicoline fyrer den af på scenen med et brag af et show, der udfordrer de mere kendte navne på den endelige sejr. Held og lykke!

Morten

Lækker moderne pop skrevet af bl.a. Jeppe Pilgaard, der har arbejdet sammen med mange store i popbranchen, f.eks. Dua Lipa, Katy Perry og Kygo, og Emma Nicoline leverer varen i hvert fald i studieversionen. En sang der helt klart kan fange noget af det unge publikum, og jeg vil ikke være overrasket hvis hun udfordrer de mandlige duoer og kommer i superfinalen.

Simon