Odds-ekspert slår fast: “For mig at se er der én klar vinder i år”

Foto: Morten Rygaard, Andreas Raae og Rasmus Laursen

Som en optakt til lørdagens show, har vi været så heldige at få lov til at stille nogle spørgsmål til Claus Dejligbjerg, som er kendt under aliaset CDbjerg på siden www.Tipperen.dk.

Han er en af Danmarks førende oddseksperter, og så kan han sit kram i forhold til Melodi Grand Prix og Eurovison. Claus har igennem flere år været utrolig skarp indenfor musikken, og det er blevet til nogle gode lommepenge igennem årene.

Advertisement

Vi har spurgt Claus om, hvordan hans interesse inden for Melodi Grand Prix opstod, og hvordan han fandt ud af, at man kan tjene penge på et underholdningsprogram som dette?

 ”Jeg har fra barns ben altid dystet med min mor, om hvem der kunne ramme flest rigtige i toppen, og så gav vi de forskellige sange stjerner efter, hvor gode vi synes, de var.
For ca. 10 år siden vandt jeg for første gang på Eurovision, da jeg nok ligesom mange andre havde spottet, at Loreen fra Sverige ville vinde. det endte med, jeg købte en hund som blev opkaldt efter hende. Det blev startskuddet til, at jeg fandt ud af, jeg måske kunne tjene lidt penge på dette. Året efter vandt jeg både på Emmelie de Forrest i det danske Melodi Grand Prix og så i Eurovison.

Jeg har ikke nogen som helst musikalsk baggrund, men jeg har øre for, hvad der er godt, og så er der inden for MGP bare mange faktorer der spiller ind.”

Hvordan spotter du så potentielle vindere eller gode spil?

”Jeg bruger ekstremt lang tid på de forskellige Grand Prix’er, og jeg hører stort set alt. Jeg har også mange kontakter i både ind- og udland, og det kan jo også give lidt ekstra viden af og til. Det er meget tidskrævende, men samtidigt er det sjovt, og kan man lave en lille skilling, er der til lidt smør på brødet :-)”

Nå, Claus vi skal have din vurdering af det danske Melodi Grand Prix på lørdag, er der nogle gode fiduser og hvordan vurderer du sangene?

Jeg er meget meget skuffet over de sange, som DR har valgt i år. Det er ret tydeligt at der er kommet nye folk ind og vælge sangene, og det er tydeligt, at man ikke bruger så mange ressourcer som andre år. Hvis vi skuer udenfor Danmarks grænser, så bliver det danske Melodi Grand Prix udråbt til at være det svageste i hele Europa i år. Det er bare ikke godt nok. Selv lande som Kroatien og især Norge har haft fremragende sange og shows. Altså kan Norge skaffe stort set 28 gode sange, kan det så virkelig passe vi knap nok kan finde en eller to gode?!

For mig at se er der en klar vinder i år, og det er The Cosmic Twins med sangen ‘Silver Bullet’. Deres sang har bare alt det en god Grand Prix-sang skal have – lige fra upbeat, godt omkvæd og det ekstra krydderi med saxofonen. Hvis ikke The Cosmic Twins vinder, så er der noget galt. Af en eller anden grund er Fyr og Flamme ret store favoritter, og jeg anderkender, at de er populære, og har mange flere afspilninger end de øvrige sange, men jeg synes deres sang er ”vi tager pis på dem-agtig”, og sender vi Fyr og Flamme til Eurovision, så kommer vi ikke engang i finalen til maj. Ja, Fyr og Flammes sang er sjov, men jeg synes, det er bedre, vi får lidt mere kvalitet. Af de øvrige sange kan jeg godt lide Emma Nicolines sang, og hun er min outsider til at kunne snyde The Cosmic Twins og Fyr og Flamme. Chief 1 og Thomas Buttenschøn har da en hæderlig sang, igen en sang fyldt med glæde, men det bliver lidt for meget suppe, steg og is for min smag. Det bør og skal være imellem disse 4 nævnte sange vinderen er, de øvrige sange bør ikke have mange chancer. Man skal dog huske på, at der ikke er nogen jury i år, og danskerne dermed får lov at bestemme 100 %, så i teorien kan alt ske. Jeg tror og håber dog på, at danskerne er fornuftige og vælge den eneste sang, som vi har en lille chance for at kunne få en hæderlig placering til Eurovision med, og det er KLART The Cosmic Twins med ‘Silver Bullet’.

Så du anbefaler et spil på, at The Cosmic Twins vinder?

Ja, jeg har allerede en anbefaling på The Cosmic Twins på den side, jeg er tilknyttet.

Hvor finder man så de bedste odds, og får bedst værdi for pengene?

Den bookmaker som har højeste odds på The Cosmic Twins er hos comeon.dk, og hvis du følger dette link kan du faktisk få en superflot indbetalingsbonus på op til 1000 kr. Normalt får man kun 500 kr, men via dette link kan du få op til 1000 kr i bonus. Hos Comeon kan du få flotte odds 3,25 på The Cosmic Twins som vindere, hvor Danske Spil kun har odds 2,70. Altså satser du 100 kr. på Comeon, så får du 325 kr. igen, hvorimod på Danske Spil får du kun 270 kr. Husk at spille ansvarligt.”

Spil på Dansk Melodi Grand Prix 2021 på comeon.com >>

Kan vi få et bud på din top 3?

Ja, selvfølgelig. 1. The Cosmic Twins, 2. Fyr og Flamme, 3. Emma Nicoline.


Vi siger mange tak til Claus Dejligbjerg for anbefalingerne og ønsker alle held og lykke med spillene til i morgen.