GEE-panelet: Montaigne – “Technicolour” (Eurovision 2021)

Foto: JESS GLEESON

Vi er glade for at kunne præsentere en ny omgang af ‘Good Evening Europe-panelet’, hvor vi som en optakt til Rotterdam vil diskutere og rangere alle årets 39 Eurovision-bidrag.

Vi har som altid brug for dig! Hjælp os med at sprede Eurovision-stemning. Del din mening og dine gæt i kommentarsporet på vores Facebook-opslag og @tag gerne dine Eurovision-venner i opslagene.

Advertisement

Om GEE-panelet:
I panelet sidder 8 personer med forskellig baggrund, men som alle har det til fælles, at de elsker Eurovision Song Contest, og har fulgt konkurrencen tæt i flere år.
Vi har en bl.a. en tidligere DMGP-deltager og kandidat i musikvidenskab med speciale i Eurovision, 3 tidligere medlemmer af fanjuryen i Dansk Melodi Grand Prix, en stand up-komiker og fodboldfan, en Grand Prix-ekspert fra den montenegrinske delegation, en finne som elsker Chanée og N’Evergreen, en mandlig poptøs og softwareudvikler, en tidligere radiovært, som elsker Drag Shows næsten lige så højt som Eurovision, og ikke mindst en fyr, der kan spille brudstykker af alle ESC-vindere på klaver.
Du kan læse mere om de enkelte medlemmer her.

Regler og point:
Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige jurymedlemmer – vurderet hvert enkelt bidrag og tildelt det en karakter jf. Eurovision-skalaen mellem 1 og 12.
Du kan se medlemmernes point nederst i artiklen samt bidragets gennemsnit.

Australien

GEE-panelets reviews

Det er enormt skuffende, at Australien, som startede med virkelig at lægge sig i selen for at imponere Eurovision, er holdt op med at prøve. Vi ved jo hvor gode de kan være, men dette er på et niveau, hvor man måske skulle overveje at udelukke dem et år, så de måske ville begynde at prøve igen?

Daniel

Jeg må sige at jeg er en lille smule ærgerlig over årets australske bidrag. Jeg syntes faktisk at Montaignes bidrag sidste år “Don’t Break Me” var et ganske hæderligt forsøg, men jeg synes ikke at “Technicolour” lever op til den oplevelse jeg havde sidste år. Nummeret er ikke lige så catchy som sidste år, og de usikkerheder man oplevede i Montaignes stemme live sidste år, er i år kommet med på indspilningen. Når dette er sagt, er det ikke et nummer jeg specifikt springer over når jeg gennemlytter årets ESC-sange, som det er tilfældet med nogle af de andre.

Clara

Forventningerne var i top, både fordi vi taler om Australien, som kun en enkelt gang har været udenfor Top 10, som har afholdt nationale finaler af Mello-høj kvalitet, men også fordi jeg var ret begejstret for Montaigne sidste år. ‘Technicolor’ er skrevet specifikt til Eurovision og byder på et omkvæd, som er svært at komme udenom. Men derudover så synes jeg desværre det hele bliver en kende for gentagende, og jeg mangler den dybde og kant, som Montaigne viste med sin personlige sang ‘Don’t break me’. Selvom Montaigne i år står mere stille på scenen, så er der Rent vokalt stadig nogle usikkerheder, som nok vil koste – i alt fald i juryafstemningen. Bliver 2021 året, hvor AustrALIEN MÅ SIGE FARVEL FØR FINALEN?

Mette

Jeg var ret vild med Montaigne´s bidrag “Don´t Break Me” fra sidste år, så jeg havde ret høje forventninger til at hun ville levere noget på samme niveau igen i år, men dem synes jeg desværre ikke helt hun indfrier. Jeg kan egentlig godt lide hendes MARINA-agtige lyd og det catchy “Techi-techi-colour” i omkvædet, men jeg synes bare sangen bliver lidt for ustruktureret og rammer mig ikke på samme måde som sidste års bidrag. Jeg tror Australien kan få det svært i den stærke semifinale 1. Men jeg skal ikke kunne udelukke at en stærk optræden alligevel kan sende Australien i finalen.

Mila

Jeg var ikke helt pjattet med Montaigne sidste år, og selv om “Technicolour” egentlig tiltaler mig mere end “Don’t Break Me”, så bliver jeg nok aldrig fan af det breakbeat der kører i omkvædet. Hvis rytmen fra bridgen havde kørt over i omkvædet havde det tiltalt mig mere, nu bliver det en eller anden 90’er-pastiche af den slags jeg ikke savner. Hun får svært ved at holde Australiens uafbrudte finalestime i den meget stærke semi 1.

Simon