GEE-panelet: Efendi – “Mata Hari” (Eurovision 2021)

Samira Efendi
Foto: İctimai

Vi er glade for at kunne præsentere en ny omgang af ‘Good Evening Europe-panelet’, hvor vi som en optakt til Rotterdam vil diskutere og rangere alle årets 39 Eurovision-bidrag.

Vi har som altid brug for dig! Hjælp os med at sprede Eurovision-stemning. Del din mening og dine gæt i kommentarsporet på vores Facebook-opslag og @tag gerne dine Eurovision-venner i opslagene.

Advertisement

Om GEE-panelet:
I panelet sidder 8 personer med forskellig baggrund, men som alle har det til fælles, at de elsker Eurovision Song Contest, og har fulgt konkurrencen tæt i flere år.
Vi har en bl.a. en tidligere DMGP-deltager og kandidat i musikvidenskab med speciale i Eurovision, 3 tidligere medlemmer af fanjuryen i Dansk Melodi Grand Prix, en stand up-komiker og fodboldfan, en Grand Prix-ekspert fra den montenegrinske delegation, en finne som elsker Chanée og N’Evergreen, en mandlig poptøs og softwareudvikler, en tidligere radiovært, som elsker Drag Shows næsten lige så højt som Eurovision, og ikke mindst en fyr, der kan spille brudstykker af alle ESC-vindere på klaver.
Du kan læse mere om de enkelte medlemmer her.

Regler og point:
Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige jurymedlemmer – vurderet hvert enkelt bidrag og tildelt det en karakter jf. Eurovision-skalaen mellem 1 og 12.
Du kan se medlemmernes point nederst i artiklen samt bidragets gennemsnit.

Azerbaijan

GEE-panelets reviews

Efendi går ned ad præcis den samme vej som sidste år, men i forhold til Cleopatra, så mangler der altså desværre bare noget ved Mata Hari. Måske er det det instrumentale omkvæd, som gør at jeg falder af – dem er der simpelthen for mange af, så selvom dette er et af de bedre, er der stadig for store mangler.

Daniel

Fans er ikke altid nemme at gøre tilfredse. Vi vil gerne have, at en artist kommer tilbage til Eurovision, men han/hun skal helst komme tilbage med præcist den samme sang igen 🙂 Det gør Efendi et stykke af vejen, men jeg synes, der mangler noget i ‘Mata Hari’. Referencerne til Cleopatra og Azerbajan’s tidligere bidrag ‘Start a fire’ er en fine detaljer.
Point for de etniske vibes, det instrumentale og for azeri-delen “Yalan da mən, yanan da mən, yaman da mən”. Det er første gang Azerbaijan bruger sit eget sprog i Eurovision. Men jeg foretrak altså ‘Cleopatra’ frem for den hollandske spion og danserinde ‘Mata Hari’.
Efendi kommer i direkte konkurrence mod Elena – og ikke mindst Senhit i en evt. finale, ligesom også Kroatien, Cypern, Serbien og Moldova nok vil kæmpe med om de samme stemmer. Synes dog ‘Mata Hari’ er et udmærket bidrag, som har fortjent en finaleplads!

Mette

Jeg synes normalt at Azerbaijan ligger blandt de allerbedste lande i ESC kontekst, men for mig at se, får jeg altså aldrig rigtig armene op over denne. Referencen til Kleopatra fra sidste år er hyggelig og sjov for fans og nørder, men det er som om sangen aldrig rigtig har et klimaks, og derudover savner jeg simpelthen et “rigtigt” omkvæd.

Clara

Azerbaijan leverer igen i år et ganske solidt bidrag i form af den etniske banger “Mata Hari”, som jeg på mange måder synes er en fortsættelse af deres bidrag fra sidste år, og der er da også lille henvisning til “Cleopatra” i teksten. Jeg er vild med, at den chantende lyd fra sidste år også er med her, og nu på azerbaijansk, som de ellers ikke har tradition for synge på i ESC. Jeg er ikke helt oppe at ringe over bidraget på trods af at der er mange fede elementer i det – især instrumentalen, men jeg synes det er ganske hæderligt forsøg, som jeg tror nok skal klare sig rigtig fint.

Mila

Hvis man tager alle lande, der nogensinde har haft en etnisk sound i deres bidrag, og putter det sammen, hvorefter man tilsætter en ordentlig spand reggaeton, så har man “Mata Hari”. Efendi refererer til sidste års bidrag “Cleopatra” i en slags erkendelse af, at de to bidrag nok ligner hinanden lidt rigeligt, men jeg kan bedre lide “Mata Hari” fordi der er en bedre opbygning og struktur. Er i min optik også lige på vippen til en finaleplads.

Simon