GEE-panelet: Roxen – “Amnesia” (Eurovision 2021)

Foto: BOGDAN PETRICE

Vi er glade for at kunne præsentere en ny omgang af ‘Good Evening Europe-panelet’, hvor vi som en optakt til Rotterdam vil diskutere og rangere alle årets 39 Eurovision-bidrag.

Vi har som altid brug for dig! Hjælp os med at sprede Eurovision-stemning. Del din mening og dine gæt i kommentarsporet på vores Facebook-opslag og @tag gerne dine Eurovision-venner i opslagene.

Advertisement

Om GEE-panelet:
I panelet sidder 8 personer med forskellig baggrund, men som alle har det til fælles, at de elsker Eurovision Song Contest, og har fulgt konkurrencen tæt i flere år.
Vi har en bl.a. en tidligere DMGP-deltager og kandidat i musikvidenskab med speciale i Eurovision, 3 tidligere medlemmer af fanjuryen i Dansk Melodi Grand Prix, en stand up-komiker og fodboldfan, en Grand Prix-ekspert fra den montenegrinske delegation, en finne som elsker Chanée og N’Evergreen, en mandlig poptøs og softwareudvikler, en tidligere radiovært, som elsker Drag Shows næsten lige så højt som Eurovision, og ikke mindst en fyr, der kan spille brudstykker af alle ESC-vindere på klaver.
Du kan læse mere om de enkelte medlemmer her.

Regler og point:
Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige jurymedlemmer – vurderet hvert enkelt bidrag og tildelt det en karakter jf. Eurovision-skalaen mellem 1 og 12.
Du kan se medlemmernes point nederst i artiklen samt bidragets gennemsnit.

Rumænien

GEE-panelets reviews

Alcohol You var slet ikke min ting, men hold da fast et comeback, Roxen leverer i år. I mine øjne er Amnesia den bedste af de mange ballader i år, teksten er fantastisk, sangen er flot skrevet og eminent eksekveret. Rumænien har leveret mange stærke sange gennem årene, men jeg tror faktisk, dette muligvis er deres bedste.

Daniel

“Alcohol You” var en af mine favoritsange sidste år, så jeg havde kæmpe høje forventninger til, hvad Roxen skulle bringe til bordet. Og jeg vil sige, at jeg næsten synes at hun lever op til sin sang sidste år. Jeg synes hendes stemme er skøn og at hun fortæller historier på en måde der gør at man har lyst til at lytte på hende. Hvilken placering denne sang får handler nok også meget om sceneshow, men jeg synes ihvertfald at den kan fortjene en plads højt oppe på venstre side af scoreboardet.

Clara

‘Amnesia’ er en personlig sang med et vigtigt og for mange velkendt tema: At glemme at elske sig selv. Roxen virker 100% oprigtig i sin levering og har en unik stemme, som passer perfekt til denne her moderne og yderst velproducerede sang, som lige så godt kunne være hentet fra Billie Eilish’ nye album.
Når det er sagt så har ‘Amnesia’ i mine øjne den svaghed, at man skal høre den en del gang, før man får øjnene op for dens fulde kvaliteter. Og så savner jeg lidt den geniale kombi Alcohol og call you (der har vi nok alle været!).
Et effektivt show i stil med musikvideoen, som er med til at visualisere temaet, ville uden tvivl forbedre Rumæniens muligheder for en god placering.

Mette

Sidste år var Roxens “Alcohol You” min helt store favorit, og med “Amnesia” har hun igen formået at snige sig ind i min top 3. Hun bringer igen en moderne velproduceret ballade til bordet, som hendes stemme passer utroligt godt til. Sangens lyrik om kærlighed til sig selv på trods af de mentale udfordringer man måtte have, synes jeg er vigtig i en tid som denne, og Roxen leverer budskabet på en måde der virker ærlig og oprigtig. Med en god liveoptræden tror jeg bestemt Rumænien kan ende med at hive en rigtig god placering med hjem.

Mila

Vi er to fraktioner i panelet i år, hvor den ene halvdel elsker dette bidrag, og den anden halvdel er mere “meh” omkring det. Jeg tilhører sidstnævnte halvdel, for uanset at jeg godt kan høre det lyder fint og har et godt budskab, så har sangen simpelthen ikke fanget mig endnu, ja jeg har nærmest glemt den (get it?!). Og hvis den ikke fanger mig ved 17. gennemlytning, kan den så fange publikum den 18. maj? Juryerne skal nok labbe den i sig, det er mere om os “almindelige” lyttere føler det samme.

Simon