GEE-panelet: Victoria – “Growing Up is Getting Old” (Eurovision 2021)

Foto: LORA MUSHEVA

Vi er glade for at kunne præsentere en ny omgang af ‘Good Evening Europe-panelet’, hvor vi som en optakt til Rotterdam vil diskutere og rangere alle årets 39 Eurovision-bidrag.

Vi har som altid brug for dig! Hjælp os med at sprede Eurovision-stemning. Del din mening og dine gæt i kommentarsporet på vores Facebook-opslag og @tag gerne dine Eurovision-venner i opslagene.

Advertisement

Om GEE-panelet:
I panelet sidder 8 personer med forskellig baggrund, men som alle har det til fælles, at de elsker Eurovision Song Contest, og har fulgt konkurrencen tæt i flere år.
Vi har en bl.a. en tidligere DMGP-deltager og kandidat i musikvidenskab med speciale i Eurovision, 3 tidligere medlemmer af fanjuryen i Dansk Melodi Grand Prix, en stand up-komiker og fodboldfan, en Grand Prix-ekspert fra den montenegrinske delegation, en finne som elsker Chanée og N’Evergreen, en mandlig poptøs og softwareudvikler, en tidligere radiovært, som elsker Drag Shows næsten lige så højt som Eurovision, og ikke mindst en fyr, der kan spille brudstykker af alle ESC-vindere på klaver.
Du kan læse mere om de enkelte medlemmer her.

Regler og point:
Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige jurymedlemmer – vurderet hvert enkelt bidrag og tildelt det en karakter jf. Eurovision-skalaen mellem 1 og 12.
Du kan se medlemmernes point nederst i artiklen samt bidragets gennemsnit.

Bulgarien

GEE-panelets reviews

Tears Getting Sober var et fænomenalt bud på en sang, som vi aldrig havde hørt mage til i Eurovision. Med Growing Up Is Getting Old tager Victoria os ned ad den samme Billie Eilish-inspirerede sti, men selvom hun stadig er en virkelig dygtig sanger, er der taget et skridt ned ad kvalitetsstigen i forhold til sidste år. Dog kun et enkelt, så hun er stadig ret højt. For mig er det et spørgsmål om, om Growing Up Is Getting Old har nok genkendelighed til, at folk vil kunne huske den blandt 25 andre finalemelodier. Jeg tror desværre, den ender med at drukne lidt. 

Daniel

Victorias nummer “Tears Getting Sober” var i min Top 3 af de bedste sange sidste år, og selvom jeg også synes at årets bulgarske bidrag er virkelig godt, er det ikke helt lige så godt som sidste år, i min optik. Dog er jeg slet ikke i tvivl om, at med de rigtige virkemidler kommer Bulgarien også til at være et af de lande der lander helt i toppen i år.

Clara

Det bliver nok aldrig helt min kop te med den her slags neddæmpede, stilfærdige ballader, men jeg vil gerne indrømme at Victoria leverer det meget overbevisende og nok gør det hun er allerbedst til. Tankevækkende er det dog, at hun lagde seks sange ud til afstemning hos fans inden hun traf sit valg, og denne sang var den der fik færrest stemmer. Hun er dog højt oppe i favoritfeltet, så mon ikke det nok skal gå den godt uanset hvad jeg synes eller ej.

Simon

Da Victoria valgte “Growing Up is Getting Old” blandt de seks potentielle bidrag, der var i Bulgarien, sagde hun at hun valgte med hjertet, og det kan i den grad høres. Victoria har selv været med til at skrive sangen, og ligesom sidste år har hun skabt en smukt orkestreret ballade, hvor især strygerne er med til at give  en magisk følelse under nummeret. Derudover har hun en meget behagelig stemme, der er rar at lytte til. Hun synger med følelse og inderlighed, og jeg tror på hvert et ord. Det er rørende og det er ægte, og derfor leverer Bulgarien efter min mening en af de stærkeste ballader i år. Jeg håber Bulgarien bliver belønnet for endnu et stærkt bidrag, og ender højt oppe på scoreboardet, selvom året nummer lige er en tand svagere end deres bidrag fra sidste år.

Mila

Bulgarien var blandt mine store favoritter i 2020. Hvis en ballade kunne have vundet sidste år, så var “Tears Getting Sober” uden tvivl det bedste bud.
Vicorias stemme er stadig smuk og udtryksfuld, men lidt af magien fra sidste år er væk. Hvis jeg ikke havde haft sidste års bidrag i baghovedet, så havde jeg måske reageret mere positivt på ‘Growing up is getting old’. Men jeg synes den er for trist og dyster, og selve melodien kommer ikke rigtig nogen vegne. Selv efter adskillige gennemlytninger, har den ikke sat noget egentligt aftryk hos mig.

Mette