GEE-panelet: Uku Suviste – “The Lucky One” (Eurovision 2021)

Foto: KERSTI NIGLAS

Vi er glade for at kunne præsentere en ny omgang af ‘Good Evening Europe-panelet’, hvor vi som en optakt til Rotterdam vil diskutere og rangere alle årets 39 Eurovision-bidrag.

Vi har som altid brug for dig! Hjælp os med at sprede Eurovision-stemning. Del din mening og dine gæt i kommentarsporet på vores Facebook-opslag og @tag gerne dine Eurovision-venner i opslagene.

Advertisement

Om GEE-panelet:
I panelet sidder 8 personer med forskellig baggrund, men som alle har det til fælles, at de elsker Eurovision Song Contest, og har fulgt konkurrencen tæt i flere år.
Vi har en bl.a. en tidligere DMGP-deltager og kandidat i musikvidenskab med speciale i Eurovision, 3 tidligere medlemmer af fanjuryen i Dansk Melodi Grand Prix, en stand up-komiker og fodboldfan, en Grand Prix-ekspert fra den montenegrinske delegation, en finne som elsker Chanée og N’Evergreen, en mandlig poptøs og softwareudvikler, en tidligere radiovært, som elsker Drag Shows næsten lige så højt som Eurovision, og ikke mindst en fyr, der kan spille brudstykker af alle ESC-vindere på klaver.
Du kan læse mere om de enkelte medlemmer her.

Regler og point:
Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige jurymedlemmer – vurderet hvert enkelt bidrag og tildelt det en karakter jf. Eurovision-skalaen mellem 1 og 12.
Du kan se medlemmernes point nederst i artiklen samt bidragets gennemsnit.

Estland

GEE-panelets reviews

Det her er ikke engang “right down my alley” – det her ér min “alley”. Ja, det er outdatet, kitsch og hørt før. Men det er dæleme også bare fantastisk! Tunge beats på en solid popmelodi – hvornår går det nogensinde af mode? Aldrig i mit hjem i hvert fald! 

Daniel

Estland ligger i den tunge ende hos både bookmakere og fans i år, men selvom ‘The Lucky One’ i mine øjne ikke lever helt op til den fantastiske ‘What Love is’ fra 2020, så tror jeg alligevel bidraget har mere potentiale, end det får credit for pt.
en velproduceret popsang med iørefaldende beats tilsat en stærk (og nydelig) sanger samt et iøjnefaldende show (Håber man genbruger/videreudvikler showet fra EEsti Laul). Det er normalt en kombi, der virker i ESC. Men semifinalen er hård og Estland har fået den “forbandede” position nr. 2 – endda lige efter ‘Adrenalina’. DEt kan gå begge veje…

Mette

Estlands nummer vil jeg beskrive, i mangel på bedre termer, som ufarlig. Den kommer ikke til at genere nogen, men jeg tror heller ikke den kommer til at slå nogen fuldstændig omkuld. En meget gennemsnitlig popsang, meget lignende af den Uku Suviste sendte afsted sidste år.

Clara

Estland for hulen… I havde Koit Toome og Jüri Pootsman at kunne vælge, men I gik alligevel med middle of the road i Uku Suviste, og selv om sangen er udmærket, er det bare ikke noget der sætter sig fast. Det har ikke været et bidrag, der er røget ind på min playliste, og jeg har faktisk lidt glemt den efter jeg har hørt den, men den skal have points for fint håndværk. Minder lidt for meget om Tom Leeb fra Frankrig sidste år, både i udseende og ufarlighed i sangen, og det er ikke nødvendigvis nogen rosende sammenligning, uagtet at de begge er nogle nydelige mænd.

Simon

Uku Suviste har oppet sig en smule siden sidste år, hvor jeg slet ikke brød mig om hans bidrag. Selvom jeg synes “The Lucky One” er lidt bedre, siger den mig ikke det store. Jo, det er da en fin popsang, men der er ikke noget ved den der skiller sig ud, og jeg synes ikke rigtigt Uku tilføjer den noget, der kunne gøre den bedre eller gøre at man lægger mærke til den.

Mila