GEE-panelet: Blind Channel – “The Dark Side” (Eurovision 2021)

Foto: YLE MONA SALMINEN

Vi er glade for at kunne præsentere en ny omgang af ‘Good Evening Europe-panelet’, hvor vi som en optakt til Rotterdam vil diskutere og rangere alle årets 39 Eurovision-bidrag.

Vi har som altid brug for dig! Hjælp os med at sprede Eurovision-stemning. Del din mening og dine gæt i kommentarsporet på vores Facebook-opslag og @tag gerne dine Eurovision-venner i opslagene.

Advertisement

Om GEE-panelet:
I panelet sidder 8 personer med forskellig baggrund, men som alle har det til fælles, at de elsker Eurovision Song Contest, og har fulgt konkurrencen tæt i flere år.
Vi har en bl.a. en tidligere DMGP-deltager og kandidat i musikvidenskab med speciale i Eurovision, 3 tidligere medlemmer af fanjuryen i Dansk Melodi Grand Prix, en stand up-komiker og fodboldfan, en Grand Prix-ekspert fra den montenegrinske delegation, en finne som elsker Chanée og N’Evergreen, en mandlig poptøs og softwareudvikler, en tidligere radiovært, som elsker Drag Shows næsten lige så højt som Eurovision, og ikke mindst en fyr, der kan spille brudstykker af alle ESC-vindere på klaver.
Du kan læse mere om de enkelte medlemmer her.

Regler og point:
Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige jurymedlemmer – vurderet hvert enkelt bidrag og tildelt det en karakter jf. Eurovision-skalaen mellem 1 og 12.
Du kan se medlemmernes point nederst i artiklen samt bidragets gennemsnit.

Finland

GEE-panelets reviews

Min ubestridte favorit i år. Jeg joinede The Dark Side første gang jeg hørte den, og jeg brugte en måned på at frygte det finske publikum, som heldigvis gav Blind Channel en jordskredssejr. Jeg er vild med missionen om at fusionere rocken med det mainstream, og jeg er blevet kæmpe fan af det her. Når man, som jeg, er vokset op med lyden af Linkin Parks melankolske nu metal-lyd, så er det noget, som er nostalgisk, selvom lyden er ret moderne. Jeg håber, Europa er med på noget ordentlig rock. Come join the dark side!

Daniel

Okay, jeg bliver nødt til at være ærlig, jeg er fuldstændig vild med årets finske bidrag. Det minder mig så meget om mine teenageår hvor Linkin Park og Sum41 var det eneste jeg lyttede til, og den her sound med rock der samtidig har et catchy omkvæd og gode akkordprogressioner kan jeg simpelthen ikke stå for. Jeg håber at folk rundt om i Europa kommer til at falde lige så meget for denne sang, som jeg helt hundrede har gjort!

Clara

Jeg bliver aldrig pjattet med rock i ESC, og selvom jeg godt ved det har et publikum, så er det bare ikke det ESC jeg kender og elsker. Men når det så er sagt, så er det jo ESC-rockens moderland, Finland, der i år beder os om at konvertere til the Dark Side i en slet skjult hyldest til Nickelback og Linkin Park, og det kan jeg måske egentlig godt lide lidt alligevel. Det er trods alt melodisk og et omkvæd man husker, plus at drengene faktisk har noget på hjerte, så en pæn middelkarakter må de godt få af mig.

Simon

Jeg lytter ikke rigtigt til rockmusik normalt, men jeg har da været glad for flere rockede bidrag i Eurovision i form af de tidligere finske rock-bidrag, Ungarske AWS og tyrkiske Manga. Så jeg ved ikke helt hvad det er der gør, at jeg ikke kan hoppe med på vognen, når det kommer til Blind Channel. Jeg kan godt lide deres fandenivoldskhed, og synes også de har noget fedt at sige, men sangen gør bare ikke det helt store for mig. Den minder mig utroligt meget om de Linkin Park numre, der hittede da jeg var barn, og dem var jeg heller ikke fan af, så måske den her genre af rock bare ikke siger mig så meget. Jeg synes også, at deres vokaler i den finske finale var til den svage side, og for mig skal rock-vokaler altså bare sidde lige i skabet. Det kan de heldigvis nå at forbedre inden det store show, og rock plejer at klare sig rigtig godt i ESC, så mon ikke Finland ender med at få en ganske hæderlig placering i finale.

Mila


I 15-års jubilæet for Lordi’s fantastiske sejr, vender Finland i år tilbage med det bedste rockbidrag siden 2006. Jeg har for længst joinet “The Dark Side” og elsker alt omkring det her bidrag.
Det er Linkin Park fra min ungdom, det islandske landsholds “Viking war chant”, sort makeup og f#ckfingre! En melodisk rocksang, der giver mig lyst til at headbange, “put my middle fingers up” og ta’ et shot 😀 Men jeg tror desværre, der skal et virkelig exceptionelt show til, før Finland henter stemmer nok til at hive sejren hjem i et år med mange stærke og mere bredt appellerende bidrag. Men ville bestemt ikke have noget imod at ‘The Dark Side’ vandt Eurovision.

Mette