Interviews, analyser og forudsigelser: Bliv klædt ordentligt på til semifinale 1

Foto: Thomas Hanses og Andres Putting/EBU

I aften går det endelig løs igen, når Eurovision Song Contest er tilbage på alverdens tv-skærme. Hele Europa, Australien, USA samt dele af Asien og Sydamerika ser med, når 16 lande skal blive til 10, og lørdagens finale begynder at tage form.

Vil du gerne vide mere? Lære nogle af deltagerne bedre at kende? Vide hvad du skal forvente? Her på Good Evening Europe har vi arbejdet på højtryk de seneste måneder, og her har vi samlet alt det du skal bruge for at blive klogere på årets første semifinale.

Advertisement

Lad os starte med at kigge på de 16 lande som deltager i aftenens semifinale:

Ser du showet på DR1 eller DRTV, så vil du nok hurtigt bemærke, at det ikke er den sædvanlige stemme, der skal guide dig igennem showet. Ole Tøpholm er nemlig blevet erstattet af radioværterne Henrik Milling og Nicolai Molbech, og dem har vi taget en snak med for at høre, hvordan de vil løse opgaven, hvad deres forhold til Eurovision egentlig er og hvorfor Danmark skal i finalen.

Lær deltagerne bedre at kende

Vi har også haft muligheden for at tale med flere af aftenens semifinalister om årets show, deres sange og ikke mindst budskaberne. Herunder kan du se de video-interviews, vi har lavet.

I dette sammenklip fra Turquoise Carpet er der interviews med flere af deltagerne – også fra den anden semifinale og fra Big 5.

Udover videointerviews, har vi også lavet et interview med rumænske Roxen på skrift, som du kan læse her.

Analyser

Sidste lørdag begyndte prøverne i Ahoy Arena i Rotterdam, og vi har selvfølgelig siddet cleanet til skærmen og fulgt samtlige prøver. Sammen med Mikal fra Melodigrandprixfans.dk har vi reageret på prøverne, analyseret sceneshows og vokalpræstationer og talt os igennem det hele. Det er blevet til en række videoer – det kan du se her:

Derudover har Michael fra Good Evening Europe været nede og nørde med tal for at undersøge, om det betyder noget for dine kvalifikationschancer hvilket startnummer du har. Det kan du læse mere om her.

Hvem går videre?

Odds-ekspert Claus Dejligbjerg har bidraget med denne artikel, hvor han giver de bedste spiltips på første semifinale.

Derudover har vi på Good Evening Europe – igen i samarbejde med Mikal fra Melodigrandprixfans.dk – lavet en video, hvor vi gennemgår hvilke ti lande, vi vurderer til at have de bedste chancer for at kvalificere sig til finalen. Du kan se videoen med begrundelser herunder:

Vi håber, du får en festlig første semifinale.