Event oversigt: Herning varmer op til Melodi Grand Prix 2022

Foto: Mette Christensen

Der er lagt op til en festlig uge i Herning, som på lørdag den 5. marts er vært for Dansk Melodi Grand for 6. gang. Jyske Bank Boxen i Herning var også vært sidste gang showet blev afholdt med publikum i salen. Det var i 2019, da Leonora vandt med “Love is Forever”.

For første gang i tre år vil deltagerne i DMGP optræde foran et stort live publikum i Boxen. Der er kun få billetter tilbage til showet, som kan købes via dette link:

Advertisement

Billetter til Dansk Melodi Grand Prix 2022 >>

Opvarmning i byen

Når fans fra hele landet indtager Herning, bliver de mødt af masser af Grand Prix-stemning. Alle butikker i Herning City er pyntet op til musikfesten, ligesom der vil være livemusik i gågaden, når Duoen (Morten og Claus) kommer og spiller Grand Prix sange.

På skoler og uddannelsesinstituationer vil der også være musik. Skolernes Musikudvalg og Herning Musikskole byder ind med fællessang med flere skoler, der transmitteres til P4 Midt og Vest. En gruppe elever fra Vildbjerg Skole synger for sammen med musikere fra Herning Musikskole. Alle andre skoler og dagtilbud kan tune ind og synge med.

Swinging Europe byder ind med koncert med PLAY!GROUND LIVE’s musikere. Bandet er dirigeret af Bo Stief og består af 5-6 musikere. Udover et godt sammensat repertoire præsenteres også et helt nyt nummer til lejligheden.

Et andet musikalsk indslag er “Det Skæve Kor”, som er et korprojekt for alle syngeglade borgere i Herning. Koret vil synge en række DMGP-bidrag fra “Dansevise” og frem til i dag. Projektet har været gennemført 2 gange i efteråret 2021, senest med 80 deltagere. Der vil blive øvet 5 gange og man slutter af med en koncert på ca. 30 min. torsdag den 3. marts i Huset no. 7.

På pubben Fox and Hounds fortsætter man torsdag aften med Grandprix hits fra Duoen Morten og Claus og kulørte drinks. DR sender mellem kl. 19.00 og 20.00 et par live indslag fra festen på Fox and Hounds i Aftenshowet.

Program – Opvarmning til Melodi Grand Prix

Torsdag den 3. marts

  • Kl. 17.30-18.00: “Det skæve kor MGP edition – koncert” (Huset no. 7)
  • Kl. 19.00: “Grandprix hits og kulørte drinks” med live indslag til DR’s Aftenshowet (Fox and Hounds)

Fredag den 4. marts:

  • Kl. 9.00 – 9.30: Fællessang med flere skoler og daginstitutioner
  • Kl. 10.30: Musikkoncert med Swinging Europe (Kastaniegården, Sunds)
  • Kl. 13.00: Musikkoncert med Swinging Europe (Herning Gymnasium)
  • Kl. 15.00 – 15.45: ”Grand Prix Hits i bevægelse” ved Duoen (Hernings gågade)
  • Kl. 16.00 – 16.45: ”Grand Prix Hits i bevægelse” ved Duoen (Hernings gågade)
  • Lørdag den 5. marts
  • Kl. 11.00 – 11.45 ”Grand Prix Hits i bevægelse” ved Duoen (Hernings gågade)
  • Kl. 12.00 – 12.45 ”Grand Prix Hits i bevægelse” ved Duoen (Hernings gågade)
  • Kl. 17.45 – 18.00: Herning Kirkes drengekort giver koncert (ankomstbygningen)
  • Kl. 19.00 – 19.20: Herning Kirkes drengekort giver koncert (ankomstbygningen)

Vi maler byen rød – men hvor?

Efter showet skal vi naturligvis ud “Under stjernerne på himlen” og male byen rød. Vi har samlet en række barer, værtshuse og diskoteker i Herning, som har åbent “All Night Long”, hvor vi kan “Øve os på hinanden” i en “Disco Tango” eller “Twist of Live” og selvfølgelig høre “En lille melodi”. Se listen herunder.

Vi hører gerne fra dig, hvis du har tips til andre steder til efterfesten eller om gode tilbud til Grand Prix fans.


Hos Fox and Hounds (skotsk pub/diskotek) er der lørdag live musik indtil 01.00 og DJ resten af natten.

Piano bar (cocktail bar med livemusik) har åbent til kl. 02.00 lørdag. Ved fremvisning af sin billet kan man købe én valgfri fadøl til 20 kr pr. pers. Det gælder både, hvis man kommer inden DMGP eller efter. Baren åbner kl. 16.00 lørdag.

Petit Bar holder fødselsdag den 5. marts, og alle Grand Prix-fans er velkommen til at kigge forbi. Der kan vælges musik via jukeboxen.

Øvrige steder (klik for at læse mere):

Baren

Old Irish Pub

Don Quijote

Bart

Murphy’s