Israels Eurovision-deltagelse i fare grundet strejke i udenrigsministeriet

Michael Ben-David vinder Israels X Factor 2022 og skal repræsentere Israel I Torino til Eurovision
Foto: KAN

På grund af strejke i det israelske udenrigsministerium får Israel, som det ser ud lige nu, ikke lov til at deltage i Eurovision 2022. Landet kan ikke garantere sikkerheden for delegationen i Torino.

KAN offentliggjorde tidligere i dag en chokerende meddelelse vedr. deres deltagelse i Eurovision Song Contest i år.

Advertisement

En strejke er brudt ud i Israels udenrigsministerium, som er ansvarlig for den generelle sikkerhedstjeneste og fører tilsyn med sikkerheden for den israelske delegation til Eurovision. På grund af strejken meddeler tv-stationen KAN i dag på Twitter, at Israel, som det ser ud på nuværende tidspunkt, ikke vil deltage i Turino.

“As of now, due to the Ministry of Foreign affairs strike, that affects the security protocols, the Israeli delegation will not attend the Eurovision in Turin.”

KAN

Michael Ben David kan måske stadig deltage med sin live-on-tape backup optagelse af “I.M”.

I et svar på Twitter, fortæller TV-stationen at alle muligheder udforskes. KAN nævner dog ikke selv Live-on-tape optagelsen som en mulighed.

I forbindelse med COVID-19 pandemien, har alle deltagende lande sidste år og i år skullet filme en backup-optræden af deres bidrag, som kan benyttes i tilfælde af at artisten skulle blive forhindret i at rejse til Torino. Det var en sådan optagelse, australske Montaigne benyttede i 2021.

EBU har i skrivende stund endnu ikke lavet en officiel udtalelse.

Israel er én af deltagerne i semifinale 2, s0m afvikles den 12. maj.