Her er de danskere som deltager i årets Eurovision for andre lande

Foto: Screenshot Youtube

Det lykkedes desværre ikke REDDI at komme videre fra semifinalen på trods af en flot indsats. Men finalen på lørdag kan alligevel få dansk deltagelse. Herunder får du en liste over, hvem du skal holde øje med. Lad os møde de andre danskere i årets felt:

Thomas Stengaard

Thomas deltager i år med sit 6. bidrag i Eurovision-historien. Men inden det kom så langt, begyndte han i en tidlig alder at spille guitar og musik og fik stor succes da han fra 2007 – 2010 var en del af gruppen The Benefits, som både fik en pladekontrakt i USA, og har varmet op for stjerner som Rihanna, Kelly Clarkson og Whitney Houston. I dag er han mere kendt som sangskriver og producer, og har stået bag folk som Peter Belli, Sys Bjerre, Carpark North. I 2014 fik han et kæmpe radiohit med Cisilla og hendes “Vi to datid nu”.

I Eurovision sammenhæng kunne hans karriere ikke være startet bedre, da han i 2013 var én af sangskriverne på Danmarks 3. vindersang “Only Teardrops”. Undetegnede kan godt afsløre, at jeg mødte en meget glad sangskriver kl. 04 på Euroclub efter sejren, og så fik vi lige lidt mere til halsen, og fejrede sejren – en sejr, som han siger han selvfølgelig er stolt af, men ikke vil rangere.

Advertisement

De andre bidrag, Thomas Stengaard har deltaget med, er:

  • Tyskland: Michael Schulte – ‘You Let Me Walk Alone’ (2018, fik en 4. plads)
  • Tyskland: S!sters – ‘Sister’ (2019, fik en 25. plads)
  • Cypern: Elena Tsagrinou – ‘El Diablo’ (2021, fik en 16. plads)
  • San Marino: Senhit ft. Flo Rida – ‘Adrenalina’ (2021, fik en 22. plads)

I år deltager han for Azerbaijan med bidraget “Fade to Black”, som fremføres af Nadir Rustamil.

Stine Kinck

Dansk/Singalesiske Stine Kinck, som primært befinder sig i pop/RnB-genren, er ikke helt ukendt i grand prix-sammenhæng. Hun deltog i Dansk Melodi Grand prix 2011 med sangen “Hvad hjertet lever af”, som lidt overraskende gik videre til superfinalen. Hun har udgivet eget musik, men er også kendt som korsanger bl.a. for Rasmus Seebach.

Julie Aagaard

Julie Aagaard aka Kill-J har i mange år været en af de mest kendte og anerkendte kvindelige artist og sangskriver på den danske musikscene. Hun har spillet på Roskilde festival og spotfestival, og har udgivet et hav af numre og et album hvor hun forfører folk med sin elektroniske alternative popmusik.

Julie er meget engageret i den danske musikverden og er også bestyrelsesmedlem i DPA (Danske Populær Autorer). Hun tager rundt og mødes med andre kreative folk for at finde ny musik, hvilket også er årsagen til at vi i år både har set hende som sangskriver i Dansk Melodi Grand prix, hvor hun blev nummer 3 med “Let me go” og i Melodifestivalen, hvor hun havde 2 numre med: Angelino med “The End” er desværre ikke kom videre fra delfinalen og “Run To The Hills” til Klara Hammarström, som er blevet et af de mest streamede og populære numre i år fra årets festival og sluttede på 6. pladsen i finalen.

I årets Eurovision har Julie skrevet Malta’s bidrag sammen med førnævnte Stine Kinck, og svenske Dino Medanhodzic, som også er kendt fra Melodifestivalen, hvor han i år havde 2 numre med i finalen. Han er mest kendt som samarbejdspartner og partner til artisten Dotter.

Mads Enggaard

Den sidste dansker i årets felt er Mads Enggaard, der dog ikke deltager som artist, men som stage director for Azerbaijan. Mads har haft mange gryder i kog, når det kommer til Eurovision og sin karriere generelt. Han er professionel sanger og deltog som korsanger for Danmark i Istanbul i 2004 med “Shame on you” og i Oslo i 2010 med “in a moment like this”.

Han fik mere smag for Eurovision, da han i København 2014 blev ansat som assistent viewing room producer for DR. Det vil sige, at det var ham som landene kom ind til efter deres prøver og gav ris, ros og rettelser. Det var så hans opgave at give ønskerne videre til produktionen. Dette job havde han også under Eurovision 2015-2017 i henholdsvis Wien, Stockholm og Kiev.

I sommeren 2017 blev Mads ansat af DR som contest producer, det vil sige, at det var ham der fik opgaven med at finde numrene til Dansk Melodi Grand Prix og få det hele til at se godt ud på scenen. Den opgave havde han i 2 år fra 2018 og 2019, hvor Danmark blev hhv. nummer 9 og 12 i finalen.

I 2019 og 2021 har han ligesom i år haft job som stage director for Azerbaijan. Udenfor Eurovision er Mads kendt som regissør og produktionsmanager på shows som X-factor, Toppen af poppen, Danish Music Awards, Talent, Skjulte Stjerner og folketingsvalg. Så han er en mand med mange talenter.

Vi på redaktionen ønsker held og lykke til alle danske deltagere i semifinale 2.