KALUSH: “Håber, at vi kan være værter for ESC 2023 i et lykkeligt, genopbygget og stærkt Ukraine”

Oleh fra Kalush Orhcestra | foto: Youtube/EuroNews

Mykola Chernotytskyi, som er leder af UA: PBC’s bestyrelse, har i dag bekræftet, at den ukrainske TV-station vil gøre sit bedste for at afholde Eurovision Song Contest 2023 i Ukraine. Det sagde han under dagens pressekonference i Lviv, efter at den ukrainske delegation er vendt hjem fra Torino.

Lederen af ​​den ukrainske delegation ved Eurovision Song Contest, Oksana Skybinska, kunne overrække velkomstmappen med dokumenter fra EBU til Mykola Chernotytskyi og dermed officielt sætte gang i forberedelserne til den næste års Eurovision Song Contest.

Advertisement

“Jeg vil gerne lykønske alle med denne sejr. Det er så fantastisk, at Ukraine har vundet Eurovision Song Contest for tredje gang ,og at vi slutter os så meget som muligt til den europæiske familie. Jeg er meget taknemmelig for Kalush Orchestra og deres frontmand, Oleh Psiuk, fordi de har gjort deres bedste for at forberede sig og optræde i denne svære tid. Jeg er uendelig taknemmelig for Oksana Skybinska, lederen af ​​vores delegation, som også overvandt alle disse forhindringer og håndterede alt det organisatoriske og sikrede, at vores præsentation ved Eurovision Song Contest skete på højeste niveau”.

Mykola Chernotytskyi
Foto: UA: PBC (pressemeddelelse)

En vigtig sikkerhedsfaktor i at afholde Eurovision

Mykola oplyste også, at efter afslutningen på dette års konkurrence, vil holdet straks begynde at forberede sig til Eurovision Song Contest i Ukraine.

“Vi oplevede fantastiske seer indikatorer både på tv og på digitale platforme, udsendt af Radio Promin. Nu står vi over for endnu en udfordring – at være værter for Eurovision Song Contest 2023 i Ukraine. Hvis det i andre lande drejer sig om infrastruktur og finansiering, har vi i vores land bestemt også en vigtig sikkerhedsfaktor. Og jeg kan meddele, at vi på fredag ​​starter møder med European Broadcasting Union om at være vært for Eurovision Song Contest 2023”.

Mykola Chernotytskyi
Foto: UA: PBC (pressemeddelelse)

Håber at ESC2023 vil blive afholdt i et fredeligt Ukraine

På dagens pressemøde spurgte journalister bl.a. om mulighederne for at afholde en international sangkonkurrence i landet til næste år, og til det oplyste Mykola Chernotytskyi, at dette spørgsmål var meget mere komplekst end blot et ønske.

”Vi gør vores bedste, og jeg håber, at staten også vil støtte os i at afholde Eurovision Song Contest her. Jeg håber, at Eurovision Song Contest vil blive afholdt i et fredeligt Ukraine. Jeg siger dog endnu en gang, at sikkerhedsfaktoren er vigtig, og den endelige beslutning vil blive truffet sammen med European Broadcasting Union. Det bliver en svær forhandling, det er jeg allerede sikker på nu. Lad mig dog minde om, at selv i 2017, da Eurovision Song Contest fandt sted i Kiev, var der en stor diskussion. For eksempel måtte Ukraine udstede en finansiel garanti på 15 millioner euro. I tilfælde af, at noget går galt, kunne et andet land afholde konkurrencen med disse midler.
Derfor er denne problemstilling meget mere kompleks end blot et ønske. Jeg er overbevist om, at vi skal gøre alt vores bedste, for at Eurovision Song Contest vil finde sted i Ukraine”

Mykola Chernotytskyi

Oleh Psiuk, frontmand i Kalush Orchestra, er enig i Mykola’s udtalelse.

Mange lande har allerede tilbudt, at de kan afholde Eurovision Song Contest, hvis det ikke lykkes os. Men jeg håber, at vi kan være værter for Eurovision Song Contest i et lykkeligt, genopbygget og stærkt land”

OLEH PSIUK

På pressemødet fortalte Oleh også om planerne for at sælge vindertrofæet på en auktion for at skaffe penge til Ukraine og den ukrainske hær. Her opfordrede han til at man følger med på gruppens Instagram-profil.