Optakt: Se American Song Contest på DR TV i aften kl. 20.45

Foto: NBC

I aften kan du se første episode af i alt 8, når DR har dansk premiere på American Song Contest (ASC) – den nye, amerikanske version af Eurovision Song Contest.

Det er svenske Christer Björkman, som sammen med Peter SettmanAnders Lenhoff og Ola Meltzig har overført Eurovision-formatet til USA og udviklet det til det amerikanske tv-marked.

Advertisement

I American Song Contest 2022 deltager 50 delstater, Washington DC og de fem territorier Puerto Rico, Guam, Amerikansk Samoa, Jomfruøerne og Nordmarianerne.

Ialt 56 artister deltager med hver sin nyskrevne sang. Programmet er inddelt i:

  • 5 indledende episoder
  • 2 semifinaler
  • 1 finale.

I de indledende shows deltager 11 stater i hver – på nær ét som har deltagelse af 12.

Værter på showet er Kelly Clarkson og Snoop Dogg.

Fem indledende shows

I hver af de indledende programmer går 4 sange videre til én af de 2 semifinaler. Seerne stemmer tre bidrag videre fra hvert program og en jury vælger det 4. bidrag. I slutningen af showet præsenteres det bidrag, som juryen har valgt at sende videre.

Seerafstemningen fortsætter efter showet og resultatet afsløres i starten af det næste program. Juryen består af 56 personer – en repræsentant fra hver deltagende stat / territorium.

Udover de 20 bidrag som går videre til semifinalerne, vælger juryen 2 såkaldte ”redemption songs”, der på trods af, at de ikke blev stemt videre fra de indledende programmer, alligevel får en chance mere i semifinalerne. Premissen er, at det er de 2 sange, som har fungeret bedst udenfor programmet.

Kendte navne i American Song Contest

Blandt de 56 navne er flere store navne, som er internationalt kendte, herunder især Michael Bolton, Sisqo, Jewel og Macy Gray.

Michael Bolton er en amerikansk popsanger og sangskriver og manden bag kæmpe hittet “How am I supposed to live without you”. Hans musikalske bedrifter inkluderer bl.a. 8 top 10 albums, og to nummer 1 singler på Billboard hitlisterne. Bolton er 69 år.

YouTube player

Sisqo er en amerikansk sanger, sangskriver, pladeproducer, danser og skuespiller, som især har gjort sig bemærket for hittet “Thong Song”.

YouTube player

Macy Gray er en amerikansk R&B og soul singer-songwriter, producer og skuespillerinde, som de fleste husker for hittet “I try”.

YouTube player

Jewel er en amerikansk sangerinde, komponist og skuespillerinde, som har solgt over 25 millioner albums på verdensplan.

Læs alt om konkurrencen her >>

(NB: Spoiler Alert! Konkurrencen har fundet sin vinder og sendes forskudt på DR)