Panelet bedømmer Danmark: Reiley – “Breaking My Heart” | ESC 2023

Vi er glade for at kunne præsentere en ny omgang af “Panelet”, hvor vi i 37 artikler tæller ned til musikfesten i Liverpool til maj med reviews af årets sange i både artikelformat og som videoer på vores Youtube-kanal.

Som en del af vores optakt til Eurovision Song Contest har vi traditionen tro lyttet til årets sange, givet point og lavet reviews. Fra den 1. april tæller vi ned med en sang pr. dag.

Advertisement

Som noget nyt i år er vores afstemning lavet i samarbejde med den danske fanklub, MelodiGrandPrixfans.dk (OGAE Danmark), og udover de skrevne artikler her på Good Evening Europe, så vil 2 repræsentanter fra GEE (Simon og Daniel) og 2 fra OGAE (Mikal og Zakarias/Asger) diskutere årets bidrag i vores serie af video reviews, hvor vi også deler resultatet af afstemningen.

Husk at abonnere på vores Youtube-kanal, så du får en notifikation, når der er nye videoer ude.

Vi har som altid brug for dig! Hjælp os med at sprede Eurovision-stemning. Del din mening og dine gæt i kommentarsporet på vores Facebook-opslag og @tag gerne dine Eurovision-venner i opslagene.

Panelet 2023 | Foto: privat

Om panelet:
I panelet sidder 14 personer med forskellig baggrund, som alle har det til fælles, at de elsker Eurovision Song Contest og har fulgt konkurrencen tæt i flere år.
Vi har bl.a. flere tidligere medlemmer af fanjuryen i Dansk Melodi Grand Prix, en stand up-komiker og fodboldfan, en Grand Prix-ekspert fra den montenegrinske delegation, en finne som elsker alt ved Danmark og har Chanée & N’Evergreen og Fyr og Flamme som favoritter, en tidligere radiovært der elsker Drag Shows næsten lige så højt som Eurovision og ikke mindst manden, der kan spille brudstykker af alle ESC-vindere på klaver.

Regler og point:
Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige jurymedlemmer – vurderet hvert enkelt bidrag og tildelt årets sange en karakter jf. Eurovision-skalaen (1-12 point).

Se alle årets reviews her >>

Reiley – Breaking My Heart

Reviews

Clara: Fra jeg hørte Breaking My Heart første gang tænkte jeg, at det ville være en af dem der kæmpede om sejren ved det danske melodigrandprix. Nummeret er skarpt, musikalsk og super godt fremført. Hvorfor de internationale fans er så meget imod den, forstår jeg simpelthen ikke. Jeg synes Danmark leverer et super godt popnummer, som jeg tror sagtens kan tage en finaleplads. 

Mikal: Ved Dansk Melodi Grand Prix var jeg ret træt af at Reiley vandt, for jeg syntes, og synes, at der var bedre sange med. Jeg har dog fået det bedre med sangen sidenhen, og kan på bagkant godt se, at sangen egentlig er ganske fin, og at den har en god melodi og er let at synge med på. Så langt, så godt – men min hovedanke fra dengang har jeg dog stadigvæk: Jeg mangler simpelthen noget liv i hans ansigt og øjne, og at man kan mærke ham. For mig forstærker vocoder-effekten indtrykket af en distancering, og indtrykket af at han fremstår som en kunstner der har svært ved at performe godt uden at skulle have hjælp. Jeg ved godt, at han rent faktisk har en god stemme, men det ser og hører man jo ikke, når vocoderen overdøver. Mit håb er, at man får iscenesat ham væsentligt bedre ved Eurovision end jeg har set det indtil nu, for i modsat fald frygter jeg, at vi endnu engang bliver efterladt i semifinalen.

Daniel: Missionen må være, at vi skal kunne mærke Reiley. Og han er begyndt at bløde op, men der skal fart på den proces, hvis han skal nå ud i stuerne, for lige pt er hans søde facade for svær at fange. Samtidig tror jeg, at sangen taler mere til fagjuryerne end den taler til tv-seerne, så der skal virkelig skrues op for charmen og nærværet, når Danmark skal på scenen i Liverpool. Jeg tror på det. Kom så Reiley!

Mette: I et felt med flere gode bud på en vinder, der kunne klare sig godt i Liverpool – og i øvrigt det stærkeste DMGP-felt i flere år – så skilte Reiley sig ud med sin internationale lyd og et i øvrigt meget velproduceret bidrag. “Breaking My Heart” sidder fast første gang, og sangen har i mine øjne et af de bedste omkvæd i konkurrencen. På den negative side så connectede Reiley ikke nok med seerne i den danske finale, manglede nærvær og virkede lidt for indadvent. Deltagelsen i preparties har dog forbedret dette.
Danmark har et moderne og catchy bidrag, som kan appellere bredt på tværs af deltagerlande og især høste mange stemmer hos de yngre seere. Vi får lov til at åbne semifinalen og så lover DR’s Grand Prix chef ét af de størst anlagte danske shows i umindelige tider, hvilket kan give os den afgørende fordel i en semifinale, som i mine øjne er meget tæt og uden de store favoritter.

Simon: Jeg gav den 12 i vores bedømmelse inden DMGP, og selv om jeg ikke ligger helt deroppe i min karakter er det stadig den bedste sang vi kunne sende afsted til Eurovision. Jeg er glad for at se, at Reiley er åbnet mere op og ser ud til at nyde hele cirkusset omkring Eurovision, for muligheden for en finaleplads står og falder med om han kan connecte med seerne som allerførste sang i semifinale 2. Forhåbentlig bliver forventningerne indfriet til det bebudede “største sceneshow for Danmark længe”, som Erik Struve har teaset for, hvilket kan være med til at understøtte den stemning sangen gerne skulle give. Pakken er der, den skal bare åbnes op og foldes ud på den rigtige måde, så tror jeg på et fornuftigt resultat.

Videopanelets bedømmelse