Christer Björkman vender tilbage til Eurovision

Christer Björkman og Per Blankens arbejder sammen om Eurovision 2024. Foto: SVT

Christer Björkman vender tilbage til Eurovision 2024 – og tager den tidligere “American Idol”-producer Per Blankens med sig. Det skriver det svenske medie Aftonbladet i dag.

Man kan ikke sige nej til Eurovision!

Efter et ophold i USA, hvor Björkman forsøgte at få amerikanerne til at forstå Eurovision-konceptet med konkurrencen American song contest, vender Christer Björkman efter kun én sæson af satsningen tilbage til Europa og Sverige. Det er nu bekræftet, at han bliver Contest Producer for Eurovision i Malmø 2024.

Advertisement

Man kan ikke sige nej til Eurovision, det er moderskibet, siger Christer Björkman og griner.

TV-producer for Eurovision bliver Per Blankens, som tidligere i flere år var producer for American Idol og nu producerer den samme talentkonkurrence for svensk TV4.  Idol har tidligere været springbrættet for navne som Loreen, Måns Zelmerlöw og Cornelia Jakobs, som senere har høstet stor succes i Melodifestivalen og Eurovision.

Eurovision er VM i tv, jeg har set det hvert år. Det er en spændende konkurrence, og nu også med gode sange, som lever videre, efter at aftenen er slut. Det er virkelig en aften, hvor man sidder klistret til skærmen, siger Blankens.

Kombinerer jobbet med udviklingen af sydamerikansk Eurovision

Blankens producerede også Melodifestivalen i 2006 og 2007, og både han og Christer Björkman glæder sig til at arbejde sammen igen.

Vi kontaktede ham allerede i 2016, men han var bundet i USA, så det blev ikke til noget. Det bliver rigtig sjovt at arbejde sammen igen, siger Björkman, som vil kombinere jobbet som Contest Producer med at fortsætte udviklingen af en sydamerikansk version af Eurovision.

Vi er dybt inde i den planlægning, og i perioden fra marts til maj, skal jeg bare lukke øjnene og give den gas og håbe, at det går godt. Det bliver meget travlt og intenst, men med god planlægning skal det nok gå.

Björkman, som selv deltog for Sverige ved Eurovision i Malmø i 1992, har været Contest Producer de seneste to gange, Sverige har afholdt Eurovision i hhv. 2013 og 2016, og producerede også konkurrencen i Kyiv i 2017.

En kortere udgave af Eurovision

Björkman er pt. i Berlin for mødes med EBU. På tirsdag forventes det, at Björkman og Blankens’ nye roller bliver præsenteret både for referencegruppen, som er konkurrencens højeste beslutningsorgan, og for alle landes delegationledere, der er til stede for at deltage i en workshop om konkurrencen.

I juni skrev Aftonbladet, at det svenske team med Ebba Adielsson i spidsen, havde et ønske om at forkorte Eurovision-finalen med op til en time. At det er en topprioritet bekræftes af Per Blankens:

Ja, vi vil i hvert fald ikke gøre den længere. Men der kan jo være grunde til, at konkurrencen er så lang, man skal nå at samle og opsummere alle offentlige stemmer. Men det bliver sent for dem, der bor mod øst og også for os, der bor i Central-Europa, så programmet har alt at vinde ved at blive kortere, men uden at gøre det for overfladisk eller forhastet.

Et andet rygte blandt Eurovision-fans er, at SVT overvejer at introducere en form for Anden chance i Eurovision, som man kender det fra Melodifestivalen.

Jeg har ikke hørt om det, så det kan jeg ikke kommentere på, siger Per Blankens, mens Christer Björkman griner, da han hører om rygtet:

Hahaha nej, det tror jeg ikke rigtigt er vores mål. Vi har et format, som er rigtig godt og jeg synes ikke, at der er brug for mange justeringer lige nu. Det, vi skal arbejde med, er at forsøge at lave effektivt godt tv, der ikke trækker for meget ud. Det er vores store mål.