Cypern: 16-årig australsk sangerinde er valgt internt til Malmø 2024

Ifølge rygterne ville Cypern gå tilbage til en national udvælgelse af næste års Eurovision-deltager. Men det kom ikke til at holde stik.

CyBC, den cypriotiske broadcaster, har internt valgt Silia Kapsis som Cyperns Eurovision artist til Malmø 2024. Nyheden er netop blevet bekræftet via TV-stationens sociale medier. Silia er den anden bekræftede artist til 2024 efter Belgiens Mustii.

Advertisement

Silias sang til Eurovision vil blive offentliggjort senere. Den er komponeret af Eurovision-veteranen Dimitris Kontopoulos, som har adskillige Eurovision-hits på sit CV, herunder Scream (Rusland 2019), You Are the Only One (Rusland 2016) og Hold Me (Aserbajdsjan 2013).

Silia Kapsis er en 16-årig sangerinde og skuespiller født i 2006 i Australien. Hendes tilknytning til Cypern kommer fra hendes far, mens hendes mor er græsk.

Silia voksede op i Sidney og begyndte at optræde i en tidlig alder. Hun har optrådt ved adskillige begivenheder over hele verden som forsanger for Australian Youth Performing Arts Company (AYPAC).

I en alder af tolv skrev og komponerede hun sin debutsingle, “Who Am I?”, som blev udgivet sidste år, efterfulgt af singlerne “No Boys Allowed” og “Disco Dancer”, som udkom i år.

Silia arbejder desuden på Nickelodeon Australia.