Norge: 3 MGP-semifinaler og folkefest i Trondheim

Foto: Celina Øier / NRK

Norges største musikbegivenhed, Melodi Grand Prix, vender i 2024 tilbage, hvor det hele startede i 1960 med semifinaler på Marienlyst i Oslo, og med finale i Trondheim.

Stemningen ved sidste års finale i Trondheim Spektrum var på kogepunktet, da Alessandra løb med sejren i Melodi Grand Prix 2023. I 2024 vil den nye vinder kunne fejre sejren i den samme arena.

Advertisement

Tilbage til begyndelsen

Melodi Grand Prix blev afholdt for første gang i 1960, hvor Nora Brockstedt vandt med nummeret “Voi-voi” i NRKs studier i Marienlyst i Oslo. I 2024 vender showet tilbage til Marienlyst for de tre semifinaler og med første show lørdag den 13. januar.

“Studio 1 og Studio 2 i Marienlyst er hellig grund for starten af norsk TV-historie og Norges største musikshow gennem næsten 65 år. Musikken og historierne er indlejret i væggene, og begge studier vil blive brugt, når artisterne kæmper om en finaleplads foran 8500 mennesker i Trondheim Spektrum og næsten en million seere ved TV-skærmene,” forklarer Stig Karlsen, der er ansvarlig for musikken i MGP.

18 kunstnere i konkurrencen

18 deltagere dyster i næste års Melodi Grand Prix. Seks kunstnere og bands deltager i hver semifinale, hvor tre går videre til den store finale.

– Vi er meget begejstrede over det nye line-up i MGP. Vi kan love et meget højt niveau af kunstnere og sange, og et varieret og spændende repertoire. Der vil være store og kendte kunstnere, der vil være nye stjerneskud, et bredt udvalg af genrer og udtryk. Vi har sangene, som kan gøre sig stærkt gældende i Europa og verden. Og hvem ved, måske er 2024 året, hvor Norge igen vinder Eurovision Song Contest, siger Karlsen.

Finale i Trondheim Spektrum

Sidste års udsolgte finale blev en stor succes med over 8500 begejstrede fans i salen. Der vil endnu engang blive folkefest, når ni finalister skal kæmpe i finalen om at repræsentere Norge i Eurovision Song Contest 2024. Finalen lørdag den 3. februar finder sted i Trondheim Spektrum.

– “Trønderne” ved, hvordan man holder fest, og sammen med tilrejsende fra hele Norge og Europa bliver dette en aften til historiebøgerne. Der er stor spænding omkring, hvilke kunstnere der deltager i MGP 2024, og selvom vi ikke kan afsløre nogle navne nu, kan vi afsløre, at Trøndelag er godt repræsenteret blandt de 18 deltagende kunstnere. Det bliver spændende at se, hvor mange der går videre og får muligheden for at optræde på hjemmebane i Trondheim Spektrum, siger Karlsen.

Kunstnerne bliver præsenteret ved et stort presseevent fredag den 5. januar på Marienlyst i Oslo.