Frankrig: The Voice-vinder Slimane til Malmø med sangen “Mon Amour”

Slimane | Foto: NEWFEL

Tv-stationen France Télévisions har annonceret, at den 34-årige sanger Slimane vil repræsentere Frankrig ved Eurovision Song Contest i Malmö næste maj med bidraget ‘Mon Amour’, som er blevet afsløret her til aften på France 2.

“Det er svært ikke at kigge i bakspejlet nu, hvor jeg ved, at jeg skal repræsentere mit land ved Eurovision! Det er helt vanvittigt, når jeg tænker på det. Mine første koncerter i barerne i Pigalle føles som i går. Min far, der tog mig med til min første audition. Og så The Voice. Mødet med publikum. Det vidunderlige publikum, der gav mig styrken og lysten til at springe ud i en af de største udfordringer i min karriere. Det gør mig enorm stolt, men er også et virkelig stort ansvar. I maj kommer jeg til at synge foran næsten 200 millioner mennesker. Jeg vil synge for mine forældre. For min datter. For Frankrig. Og for dig, dig som jeg har skrevet denne sang til…”

Slimane

Siden Slimane vandt The Voice (Frankrig) i 2016, har hans popularitet været støt stigende, med 2 millioner solgte album, 5 NRJ Music Awards, 2 milliarder streams på verdensplan, 7 millioner følgere på de sociale medier, og en Victoire de la Musique..

Advertisement

Alexandra Redde-Amiel, som er direktør for Entertainment and Games hos France Télévisions og leder af den franske Eurovision-delegation udtaler:

“Slimane er en stor kunstner, men han er meget mere end det: han har en samlende personlighed, som trækker os med ind i sin verden! I et et samfund præget af uro, er Slimane kunstneren, der lader os slippe væk og beroliger os. Støttet af sine fans er han vores bedste chance for at forføre europæerne med sit talent og sin karisma, og flytte oddsene over på vores side. Valget af Slimane viser også France Télévisions’ ambition for Eurovision – et program der tiltrækker et stadig stigende publikum i Frankrig hvert år, og som forventes at fortsætte med at vokse. Det følger efter to sejre i de sidste tre udgaver af Junior Eurovision, hvor Frankrig i år er værter på hjemmebane i Nice”.