Redaktionens favorit julesange sunget af DMGP-artister (del 3)

Julen er tid for traditioner, hygge og selvfølgelig musik. I denne artikelrække dykker vi ned i den unikke samling af julesange, der bringer et strejf af grand prix-magi til den skønne juletid. Good Evening Europe-redaktionen har omhyggeligt udvalgt en liste af vores favorit julesange, alle fremført af tidligere deltagere i Dansk Melodi Grand Prix.

Fra de klassiske julesange, til flotte ballader og over festlige popnumre, spænder vores liste over både forskellige genrer og sprog, hvilket også afspejler grand prix’ets fantastiske mangfoldighed. Nogle af disse sange er nye fortolkninger af klassiske julehits, mens andre er originale kompositioner, der måske endnu ikke har fundet vej til din juleplayliste?

Advertisement

Så tænd for julelysene, find dine yndlings julesmåkager eller juleslik frem, og lad julestemningen tage over.

Hvilken julesang er din favorit? Deltag i debatten på vores Facebook profil, hvor du i øvrigt også kan finde alle vores bud på redaktionens favorit julesange sunget af Eurovision-artister.

Tommy Seebach & Annette Heick – Vi Ønsker Jer Alle En Glædelig Jul

Sangen er tilføjet af: Mikal

Vi lægger hårdt ud med en klassiker af de helt store. Tommy Seebach og Annette Heick ønsker kun det bedste for jer allesammen, og det lader de jer vide med denne kæmpe banger af en julesang.

Tommy Seebach er en af landets største grand prix-legender med tre sejre i 1979, 1981 og 1993 og utallige deltagelser derimellem. Annette Heick har ligeledes deltaget flere gange, senest i 2007 med sangen Copenhagen Airport.

Patrick Dorgan – Christmas Eve

Sangen er tilføjet af: Mette

Julen er en træls tid at savne nogen, og det er det, Patrick Dorgan også synger om her. For selvom man kan være blevet såret, er det stadig trist at sidde alene juleaften, og derfor håber han at hans udkårne vender hjem til juleaften.

Patrick Dorgan har været en etableret solist i dansk musik gennem de seneste ti år, men det var først i 2022 vi fik ham at se på grand prix-scenen med hans første dansksprogede single Vinden Suser Ind.

Chief 1 & Thomas Buttenschøn – Sol i December

Sangen er tilføjet af: Daniel

Makkerskabet mellem to af Danmarks dygtigste sangskrivere har selvfølgelig også kastet en julesang af sig. I 2020 bød de nemlig på en sang om det med at finde en der kan få julefreden til at sænke sig i ens liv. Og som om det ikke var nok med en dejlig julesang, toppede de den lige med en stjernespækket musikvideo, hvor bl.a. Mikkel Lomborg og Umut Sakarya holder julefest hos de to.

Chief 1 har deltaget i Melodi Grand Prix som sangskriver utallige gange med fire sejre som resultat, mens Thomas Buttenschøn også har skrevet en enkelt sang til konkurrencen. Derudover huskes de selvfølgelig for deres fælles tredjeplads i 2021-udgaven med Højt Over Skyerne.

Chapper, Annika Aakjær & Jimmy Jørgensen – Stjernestøv

Sangen er tilføjet af: Mette

Da DR i 2012 viste julekalenderes Julestjerner, var der ikke blot stjernestøv, men også grand prix-konfetti over titelsangen. Det er nemlig (spoiler-alert) kalenderens tre nisser, der står for titelsangen, og to af dem har grand prix-deltagelse på CV’et. Jimmy Jørgensen deltog i 2009 med Alice In The Wonderland, mens Chapper som en del af Humørekspressen deltog i 2019 med Dronning Af Baren.

Sangen er fra et soundtrack som er spækket med julehits, og har man ikke set julekalenderen endnu, så afslører titelsangen en stor del af handlingen om rumrejser, stjerner og magi.

Keld & Hilda – Skal Vi Klippe Vore Julehjerter Sammen

Sangen er tilføjet af: Mikal

Den person der har haft allerflest sange med i Dansk Melodi Grand Prix nogensinde, er Keld Heick. Hele 31 sange har han haft med i konkurrencen, hvilket har givet imponerende ni sejre. Sammen med hustruen har han stået på grand prix-scenen fire gange, mest succesfuldt med to femtepladser til følge.

De to dansktop-legender har selvfølgelig også indspillet adskillige julesange sammen. En af de bedste er deres udgave af klassikeren Skal Vi Klippe Vore Julehjerter Sammen, som både rammer en julet stemning, men samtidig holder sig godt til parrets vanlige dansktop-stil.

YouKnowWho – Finally It’s Christmas Again

Sangen er tilføjet af: Daniel

Kender du det, når man bare går rundt hele året og glæder sig til at julen igen er tilbage? Det gør YouKnowWho, som har skrevet et virkelig godt popnummer om glæden ved at tiden endelig kommer tilbage. Samtidig er det en sang som mange vil genkende, da den også bruges som temanummer for kanalen Uptown Christmas TV, som mange har som gratis bonus-kanal i deres tv-pakker i november og december.

YouKnowWho-forsanger Christina Undhjem deltog i 2009 i Dansk Melodi Grand Prix med sangen Underneath My Skin ligesom hun også har deltaget to gange i det norske grand prix.

Jørgen De Mylius – På Loftet Sidder Nissen

Sangen er tilføjet af: Mette

Så skal vi tilbage den klassiske lyd af 1980’erne, som vi alle holder så meget af. Der er fuld skrald på både keyboard og bjældeklang, når Jørgen de Mylius fortolker den klassiske børnesang med stor indlevelse.

Jørgen de Mylius er en levende legende, og velsagtens grunden til at vi stadig har Dansk Melodi Grand Prix. Han har været vært intet mindre end 11 gange, og har 24 gange fungeret som kommentator for Eurovision Song Contest.

Me & My – Too Much Christmas

Sangen er tilføjet af: Mikal

Hvis du er en af dem der synes, at julen godt kan kamme lidt over nogle gange, så har vi selvfølgelig også en julesang til dig. For julen kan godt nogle gange gå lidt for meget op i gaveræs, penge og utallige traditioner, man ikke rigtigt gider længere. Handlede julen egentlig ikke i første omgang om kærlighed?

Me & My deltog i Dansk Melodi Grand Prix 2007 med Two Are Stronger Than One, hvor de var bookmakernes favorit, men endte på en sjetteplads. Siden har Susanne Georgi deltaget i Eurovision for Andorra.

Gasolin’ – Endelig Jul Igen

Sangen er tilføjet af: Daniel

Nogle gange skal der ikke ret meget til at lave en juleklassiker. Det kan holdes fuldstændig simpelt, hvilket Gasolin’ her beviser. Arrangementet er simpelt, men hamrende effektivt og Kim Larsens stemme og smukke tekst er i fokus. En oplagt mulighed for at lade julefreden sænke sig, mens man lytter til alle de dejlige ting, julen også kan være.

Kim Larsen deltog i Dansk Melodi Grand Prix i 1979 med sangen Ud I Det Blå, som fik en tredjeplads.

Snapshot – Julemanden Er Kommet Til Byen

Sangen er tilføjet af: Mette

Vi skal endnu engang et smut forbi en genindspilning af en børne-klassiker. 80’er-gruppen Snapshot har givet Julemanden Er Kommet Til Byen en ordentlig makeover og lavet den til en dansevenlig pop-basker.

Snapshot deltog i Dansk Melodi Grand Prix fire gange i 1980’erne, og fik to andenpladser som deres bedste resultater. Siden brød de op, og Lotte Feder stillede op og vandt i 1992 sammen med Kenny Lübcke.

BaSix – Christmas Time

Sangen er tilføjet af: Mikal

I 2001 tog en gruppe acapella-sekstet fusen på hele grand prix-Danmark, da de kom ind fra højre og var førsteudfordrer til Rollo & Kings endelige sejr. Siden har BaSix udgivet en række albums, og altså også julealbummet Christmas Time.

Herfra er det titelnummeret vi har udvalgt som det perfekte nummer at lukke vores gennemgang med. Albumcoveret, hvor de seks sidder foran pejsen er det perfekte billede på den hyggelige julestemning, der skabes gennem dette nummer, hvor vi alle ønskes en varm og glædelig jul.