Norge: Optakt til 2. semifinale i Melodi Grand Prix 2024

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

I aften fortsætter årets norske Melodi Grand Prix med semifinale 2, som byder på 6 bidrag, hvoraf de 3 kvalificerer sig til finalen den 3. februar. Følg med på NRK.

I aften kl. 19.50 blænder NRK op for 2. semifinale, som afholdes i NRK Studierne i Oslo. Du kan se listen over artister, bidrag og sangskrivere længere nede i artiklen.

Advertisement

Flere gamle Eurovision- og MGP-kendinge figurerer på listen over de 18 deltagere i Melodi Grand Prix 2024. I første semifinale mødte vi den tidligere Eurovision artist Margaret Berger, som i 2013 deltog med “I feed You My Love” og i øvrigt blev besejret af vores egen Emmelie De Forest i Malmø Arena.

Angiveligt er det Gaute Ormåsen, som i 2022 repræsenterede Norge som en del af Subwoolfer, der er inde i den 3 meter høje robot Super Rob. Super Rob og Erika Norwich deltager i aften med “My AI”.

I 3. semifinale skal vi også møde KEiiNO, som repræsenterede Norge i 2019 med “Spirit in the Sky” og forsøgte sig igen i Melodifestivalen i 2021 samt Dollie de Luxe fra duoen MISTRA, som repræsenterede Norge i 1984 med “Lenge leve livet”.

Resultatet af semifinalerne bestemmes udelukkende af TV-seerne med 100% seerafstemning. I finalen vil TV-seernes indflydelse blive begrænset til 60% og en jury vil bestemme de sidste 40%.

Værter på Melodi Grand Prix 2024 er Marion Ravn og Fredrik Solvang. Begge er debutanter i MGP-sammenhæng. Marion Ravn er sangerinde og detektiv i Maskorama, mens Fredrik Solvang er kendt fra debatprogrammer på NRK. Udover de 2 hovedværter optræder Markus Neby som udsendt reporter.

Fotos: Julia Marie Naglestad / NRK

Følg med i MGP semifinale 2 kl. 19.50 på NRK

Semifinale 2 – lørdag d. 20. januar

Farida – Heartache

(Tekst og melodi: Farida Louise Bolseth Benounis, Kristian Wiik, Ilja Eriksson og Olav Tokerud)

Farida er ikke et ukendt navn i den norske musikbranche. Hun har varmet op for Dua Lipa, optrådt på Øyafestivalen, på Bylarm to gange og vundet prisen for “Årets forbillede” på samme festival.

MILEO – You’re Mine

(Tekst og melodi: Miles Curtis Sesselmann)

Mileo er en norsk-australsk sanger, sangskriver og producer. Han voksede op med at rejse mellem Oslo og Sydney med sin norske far og australske mor. Som barn lærte han om musik i skolen og indså tidligt, at han ville skrive og producere sine egne sange.

Eli Kristin – Touch Of Venus

(Tekst og melodi: Ronny Graff Janssen og Eli Kristin Hanssveen)

ELI KRISTIN er en ægte operadiva. Hun har været ansat fast ved operaen i en årrække og haft hovedroller i de mest berømte opsætninger. Men i alle år har hun haft en drøm om deltage i MGP. Hun troede dog, at hendes indtræden på de store operascener lukkede døren til MGP, men nu står den på vid gab og Eli er klar til semifinale 2.

Super Rob & Erika Norwich – My AI

(Tekst og melodi: Lars Horn Lavik, Super Rob, Erika Norwich og Kristian Liljan)

Erika Norwich er en talentfuld sangskriver og artist fra Trondheim. Hun har gjort sig bemærket med sange som “Til Lillebror” og EP-en “Fra hjertet til hodet og ut”. Super Rob, er en 3 meter høj robot, som er her for at hjælpe mennesker og helst bare vil skabe god stemning for hele verden.

Dag Erik Oksvold & Anne Fagermo – Judge Tenderly Of Me

(Tekst og melodi: Dag Erik Oksvold, Alexander Pettersen og Anne Fagermo)

De 2 sangere deltog begge i “The Voice” på norsk TV i fjor. De tidligere konkurrenter har efterfølgende samarbejdet om musikken, deltaget i “Beat for beat” og er nu parat til at indtage MGP-scenen med sangen “Judge Tenderly of Me”.

Gåte – Ulveham

(Tekst og melodi: Sveinung Eklo Sundli, Ronny Graff Janssen, Marit Jensen Lillebuen, Gunnhild Sundli, Magnus Børmark og Jon Even Schärer)

Gåte fik sit gennembrud i starten af 2000-tallet og skulle hurtigt vise sig på blive en nationalskat. Deres unikke kombination af traditionel norsk folkemusik og eksplosiv rock banede vejen til de store scener på rekordtid.

MGP 2024 shows

18 deltagere dyster i Melodi Grand Prix 2024. I hver semifinale deltager seks kunstnere/bands, og tre kvalificerer sig til den store finale. Her vil vinderen repræsentere Norge ved Eurovision Song Contest 2024 i Malmø.

EventDatoVenueByAfstemningDeltagende sangeTil finalen
Semi 113. januar 2024NRK StudierneOslo100% seer63
Semi 220. januar 2024NRK StudierneOslo100% seer63
Semi 327. januar 2024NRK StudierneOslo100% seer63
Finale3. februar 2024Trondheim SpektrumTrondheim60% seer/40% jury9

Spotify playliste

Varm op til aftenens semifinale med Melodi Grand Prix 2024 playlisten på Spotify herunder.

Hvem er din favorit? Deltag i diskussionen på vores Facebook side.