DMGP 2019: Portræt af Sigmund – ‘ Say My Name’

Foto: Michael Thygesen / www.good-evening-europe.dk

Sang nr. 5: Sigmund – Say My Name

(Sangskrivere: Christoffer Stjerne, Abigail F. Jones )

Advertisement

Fra X Factor-scenen til Melodi Grand Prix 2019. 23-årige Sigmund med efternavnet Trondheim er født og opvokset i Sørvad ved Holstebro, af en færøsk far og en dansk mor.

De danske tv-seere kunne for første gang opleve ham i TV2-programmet ‘Danmark har Talent‘, hvor det var hans store dansetalent, han præsenterede. Et talent, der bl.a. er blevet dyrket på Det Kongelige Teaters Balletskole i Holstebro.

I 2018 blev det sammen med mentor Sanne Salomonsen til en semifinale i X Factor. En optræden, som blev startskuddet til et meget travlt år for Sigmund, som bl.a. har stået foran tusindevis af tilskuere på Rådhuspladsen under Copenhagen Pride, været radiovært med Sara Bro, webtv-vært på realityprogrammet ‘Love Island Studio’ og været hovedpersonen i sin egen dokumentar på DR3. Sigmund har også udgivet singlen ‘Folder mig ud og’ og sin egen selvbiografi, ‘Sigmund’.

Allerede i 2015 optrådte Sigmund for første gang på scenen i Boxen – dengang med et hyldestshow til idolet Lady Gaga i anledningen af arenaens fem års jubilæum.

Den 23. februar bliver det som solist med bidraget ‘ Say My Name’.

Når man bliver slået ud og får et gok i selvtilliden, så er man nødt til at samle sig selv op igen. Man skal tro på sig selv og elske sig selv hver eneste dag. Det er så vigtigt, og det er dét, sangen handler om. At få lov til at synge sådan en sang i Dansk Melodi Grand Prix er kæmpestort for mig, og det er noget, jeg har dømt om hele mit liv, siger Sigmund.

Sigmund om ‘Say My Name’

Om sangskriverne:

‘Say My Name’ er skrevet af Abigail F. Jones og Christoffer Stjerne. Sidstnævnte er et velkendt navn indenfor Melodi Grand Prix.

Den danske sangskriver, producer og musiker har 2 sange med i årets Melodi Grand Prix og har tidligere bl.a. været med til at skrive ‘Rays of Sunlight’ til David Jay og ‘Nowhere’ til Valen:tine (diskvalificeret i 2012).

Derudover har han skrevet til Bryan Rice, Christian Brøns, Johnny Deluxe, som alle har været med i Melodi Grand Prix.

Christoffer har også arbejdet med adskilligere artister og sangskrivere fra hele verden og bl.a. rejst mellem L.A, Berlin, Grækenland og London for at skrive til nogle af Japan og Koreas største boy og girlbands.

Derudover er Christoffer forsanger og guotarist i bandet H.E.R.O.

Læs også: Interviews og præsentation: Mød deltagerne i Melodi Grand Prix 2019

Lyt til ‘ Say My Name’

Mere Sigmund

Afgiv stemmer til årets sange

[gee_vote img_header=”Billede” element_header=”Sang” id=10]