Interview med Clara: “Danmarks største Grand Prix-fan” vandt en plads i årets jury

Foto: Privat

Når Dansk Melodi Grand Prix 2019 skal finde sin vinder, så bliver resultatet igen i år fundet i en kombination af telefon- og jury afstemning. 10 personer kommer til at sidde i juryen, deriblandt “Danmarks største Grand Prix-fan”, vores egen Clara Amalie Singerholm Christiansen.

Du kan måske huske Clara fra Dansk Melodi Grand Prix 2016, hvor hun var på scenen sammen med Sophia Nohr (Blue Horizon) eller fra Good Evening Europe‘s panel, hvor hun med sine skarpe anmeldelser bedømte årets 43 bidrag, forud for konkurrencen i Lissabon 2018.

Advertisement

Læs også: Good Evening Europe-panelet 2018

Vi er i den forbindelse glade for at kunne afsløre, at vores læsere igen får fornøjelsen af Clara i den kommende udgave af “GEE-panelet”.

Lagde besked på P4’s telefonsvarer 3 gange

Fra programmet All Together Now, hvor Clara fra dommer | Foto: Privat

Tidligere på måneden inviterede P4 alle fans til at ringe ind til ’Formiddag på 4’eren’s telefonsvarer og forklare, hvorfor netop de var Danmarks største Grand Prix-fan. 

“Min veninde Anna skrev til mig og sagde, at jeg skulle ind og tænde radioen med det samme, da P4 efterlyste lige netop mig“, fortæller Clara og tilføjer:

Så jeg ringede og lagde besked intet mindre end tre gange på P4’s telefonsvarer, fordi jeg blev ved med at glemme vigtige ting for, hvorfor de skulle vælge mig“.

De indtalte beskeder gav pote, og Clara kom med i P4’s første quizrunde, som hun endte med at vinde.

Inden pladsen i juryen var sikret, skulle Clara og de øvrige 4 rundevindere imidlertid overbevise en helt speciel Grand Prix-personlighed, den danske Eurovision-kommentator og “Konfetti”-vært, Ole Tøpholm.

“Vi skulle hver især holde en salgstale for, hvorfor vi var de mest kompetente” , fortæller Clara. “Her valgte Ole Tøpholm så, at jeg skulle have den sidste plads i juryen“.

Vigtigt at have medindflydelse

Når Clara den 23. februar sætter sig på plads i Boxen i Herning, så skal hun sammen med 9 andre jurymedlemmer og tv-seerne være med til at kåre Danmarks repræsentant til Eurovision Song Contest i Tel Aviv.

“Jeg synes det er sindssygt spændende og vigtigt at have medindflydelse på, hvem Danmark sender som repræsentant til Eurovision“, forklarer Clara om baggrunden for, at hun valgte at deltage i P4’s konkurrence.

“Der er så mange aspekter i, hvad man viser i konkurrencen, og det at have mulighed for at være med til at sende den helt rigtige sang til Tel Aviv til maj, det synes jeg bare, er helt vildt at få lov til!

Clara om juryrollen.

Grand Prix-fan som 9-årig

Clara har om nogen en alsidig tilgang til sin nye rolle som jurymedlem. Hun blev fan som 9-årig, har selv deltaget i Melodi Grand Prix og har desuden en uddannelse indenfor musikvidenskab.

Clara med sit speciale | Foto: Privat

“Jeg så Melodi Grand Prix for første gang i år 2000, da jeg var 9 år gammel, og jeg husker så tydeligt det sug, jeg fik i maven” fortæller Clara og peger på, at hele konceptet tiltrak hende:

Både det musikalske og det konkurrence-mæssige aspekt er ting, jeg går meget op i“.

Siden år 2000 har Clara fulgt med hvert eneste år, både i det danske Melodi Grand Prix og i Eurovision Song Contest.

“Det har resulteret i, at jeg nu har en kandidat i musikvidenskab, hvor jeg både har skrevet mit bachelorprojekt og mit speciale om Melodi Grand Prix”.

Speciale om konflikterne mellem de tidligere Sovjetlande i Eurovision

Andre medier end DR har da også allerede gjort brug af Clara’s store viden om Melodi Grand Prix.

Clara som ekspert på TV2 News | foto: privat

“Jeg har ageret ekspert for både TV2 News og Radio 24-7 i forbindelse med nogle konkrete, tilstedeværende problematikker i ESC“, fortæller Clara og fortsætter:

“Mit speciale fokuserede meget på konflikterne, der er imellem de tidligere Sovjetlande i Eurovision.

Da dette har været meget fremme, særligt de sidste par år, har jeg været én af de personer i Danmark, som har haft den mest omfattende baggrundsviden om lige præcis dette“.

Barndomsdrømmen, som blev til virkelighed

Udover ekspert-rollerne så har Clara også haft Melodi Grand Prix helt tæt på kroppen som deltager.

“At være med i Melodi Grand Prix 2016 sammen med Sophia og Marianne, er stadig én af de største oplevelser, jeg har haft“, fortæller Clara, som har været veninde med Sophia Nohr siden folkeskolen.

Clara, Sophia og Marianne backstage under DMGP 2016 | Foto: privat

“Da vi var yngre legede vi tit Melodi Grand Prix, hvor vi vi skrev en masse forskellige sange (nogle bedre end andre). Så optrådte vi for Sophias mor, som så skulle stemme på hvilken sang, der var den bedste og skulle vinde vores Grand Prix“.

I 2016 blev barndomsdrømmene til virkelighed, da Sophia og Clara deltog i Melodi Grand Prix i Horsens med “Blue Horizon”

“Det var en fuldstændig fantastisk oplevelse at få lov til at stå sammen på den rigtige Grand Prix-scene, som har været en barndomsdrøm for os begge”, fortæller Clara.

Med på scenen havde Clara og Sophia desuden Marianne Lewandowski: “Marianne faldt bare ind i mine og Sophias samtaler, som om hun havde været med hele vejen“.

Lidt mindre nerver på når showet går i gang

På lørdag bliver Grand Prix-scenen erstattet af en plads i juryen, og det bliver derfor en mere afslappet Clara, vi får at se.

Det, der bliver anderledes ved denne oplevelse, fra sidste grandprix jeg deltog i er, at jeg denne gang sidder på den anden side og skal prøve at give en objektiv, faglig vurdering af bidragene, og at det ikke er mig folk kan stemme på“, forklarer Clara og tilføjer”: “Der kommer nok til at være lidt mindre nerver på, når showet går i gang denne gang“.

Følg med Good Evening Europe allerede fra den 21. februar, hvor vi drager mod Herning og dækker årets store showet med nyheder, interviews, video og billeder.

Comments are closed.