Review: Rusland | Sergey Lazarev – Scream

Foto: EBU

Det blev ikke til sejr i Stockholm, hvor Sergey sluttede på en 3. plads efter Jamala og Dami Im, på trods af en sejr i teleafstemningen.

Før Eurovision-eventyret blev til virkelighed i 2016, prøvede Sergey allerede i 2008 at komme til at repræsentere sit land. Han deltog i den russiske finale med ‘Flyer’, men måtte se sig slået af Dima Bilan, som senere gav landet sit første Eurovision-trofæ i konkurrencen i Belgrade.

Advertisement

GEE-panelets dom

Panelets point

Michael

Det her kunne godt gå hen og blive Ruslands bedste bud på en vinder i mange år. Sergey fangede mig ikke rigtigt sidst han deltog, med et noget rodet og mærkeligt sceneshow. Den her sang lægger op til orkester og LED-skærm. Om han i andet forsøg kan bringe pokalen hjem til Rusland igen er et spændende spørgsmål. Bookmakerne siger “næsten”, jeg er ikke helt så sikker.

Simon

Sergey blev offentliggjort som solist længe inden hans bidrag blev kendt, og det alene sendte Rusland op i top 2 hos bookmakerne. Det siger også lidt om forventningerne til ham, specielt efter at han i 2016 vandt publikumsafstemningen, og jeg var da også meget spændt på hvad han kunne komme med. Jeg må indrømme at jeg nok havde forventet mere end hvad Scream byder på, for det er da en flot og storladen sang, men jeg er enig med dem der har kaldt den lidt Disney-agtig, og det er ikke nødvendigvis en fordel i den her sammenhæng. Det er dog bedste østeuropæiske bud på en vinder i år, og han har både stemme og udseende med sig, så den kommer da helt sikkert højt op, bare ikke på min egen rangliste.

Clara

Rusland er endnu et af de lande, som (igen) i år er tippet til at kunne vinde det hele. Sergey Lazarev som også var Ruslands repræsentant i 16 gjorde det også klart, at han er en super stærk popsanger og entertainer, og jeg er slet ikke i tvivl om, at vi skal glæde os enormt meget til at se hvilket show russerne har stablet på benene for at gå hele vejen i år. En top 5 placering tror jeg dog absolut at vi kan regne med fra det russiske hold i år.

Mads

Sergey er tilbage og det er han med et brag.. wow wow wow.

Mette

Der var kæmpe forventninger til Sergey’s comeback i Eurovision, og efter min mening blev de mere end indfriet.

Personligt havde jeg frygtet en let og ukompliceret popsang a la ‘You are the only one’ med endnu et dyrt og kompliceret show, som tog fokus fra sangen

I stedet fik vi en dyb, personlig og utrolig smuk sang med elementer af pop, rock og ballade, som ligeså godt kunne blive fremført på de skrå brædder i en følelsesladet musical.

Der er ingen som Sergey, og med hans karisma og store stemme løftes sangen til nye højder.

Kan Rusland holde sig til et simpelt sceneshow og lade Sergey formidle det stærke budskab all by himself, så er der stor chance for at Cirkus Eurovision næste år flytter til Rusland.

Riikka

I had very high expectations for Sergey entering ESC again, and I expected to hear another “You are the only one”. Instead, this entry sounds like it’s a tune from a dramatic tv series or a Bond theme. Russia will do well, but I don’t think this is the winning entry.

Sonny

Uha den blir “farlig” Kan ikke finde ud af om jeg kan lide den eller ej. Sergey er en lækker fyr, og uanset om man vil det eller ej, HAR det noget at sige i netop Grand Prix.. Der KAN være billige point at hente, og vil sikkert også være gældende her ?? Synes nummeret er lidt overproduceret, men stærk vokal og han skal nok sælge varen til finalen.

Silje

Sergey is back! Jeg var personligt fan af hans sang i 2016, og synes, at 2019-comebacket er rigtig stærkt. Jeg tror på, at Rusland nok skal få den finaleplads i år, de gik glip af for første gang sidste år. Det skal nok blive godt!

Kevin

Flyveren letter aldrig rigtig, men det ville være et flot soundtrack til en film og han synger godt.