Review: Rumænien | Ester Peony – On a Sunday

Foto: EBU

Rumænien repræsenteres i år af den 25-årige Ester Alexandra Creţu, bedre kendt som Ester Peony. Ester er en rumænsk singer-songwriter der opdagede sin kærlighed til musik allerede som barn i Montréal, Canada, hvor hun boede med sin familie.

Esters sejr i Selecţia Naţională blev til lidt af en internetskandale, da to af vores gode kolleger fra Wiwibloggs havde den formastelighed ikke at stemme på favoritten. Værre blev det, da det kunne afsløres via offentligt tilgængeligt materiale, at de to havde skiftet mening, fra de første gang lyttede til sangen! Ellers ikke noget Eurovision fans gør i 😉

Advertisement

Denne historiske begivenhed affødte selvfølgelig et vildt dramatisk og voldsomt hadefuldt kommentarspor, fyldt med alt det bedste fra den intellektuelle elite, som kun findes på internettet. (Ironi kan forekomme).

Panelet lader sig dog ikke påvirke af den slags, så vi har selvfølgelig taget vores fineste neutrale briller på til bedømmelsen af Esters bidrag.

GEE-panelets dom

Panelets stemmer

Sonny

Synes det er et overraskende fedt nummer Rumænien har valgt at sende afsted. Måske ikke helt typisk grand prix genre, men den rammer plet her. Super performance af nummeret, og go´energi. Jeg tror og håber den ryger til finalen og et godt stykke op mod toppen. Den får et 7 tal herfra PLUS et enkelt point mere for at have produceret den smukkeste af alle præsentations videoerne til nummeret så 8 herfra.

Simon

Der er flere af årets bidrag der har vundet nationale finaler, selv om juryens og publikums meninger har været meget forskellige. Således også i Rumænien, hvor Ester Peony scorede lave points hos publikum, men vandt Selectia National på at få høje jurypoints (bl.a. fra vores egen Emmelie de Forest). Også et af de bidrag der handler om den svære kærlighed, uden at det dog fanger mig voldsomt. Kommer til at kæmpe med vores Leonora om den sidste finaleplads.

Clara

Jeg må sige, at Rumæniens nummer i år faktisk vokser på mig. Ved første gennemlytning var jeg ikke voldsomt imponeret, men der sker noget når man har hørt det et par gange. Det eneste problem er, at det almindelige publikum ikke vil have den tid til at kunne lide nummeret. Selvom jeg faktisk synes at der er mange velfungerende ting i nummeret, er jeg i tvivl om, om den kan nå at gøre sig nok set i løbet af den korte tid i semifinalen.

Mette

På trods af al den drama, som valget af Ester medførte, så mener jeg faktisk Rumænien, mht. sangens potentiale, kan være taknemmelig for juryens valg, selvom tv-seernes indflydelse var så beskeden at man ligeså godt kunne have ladet det være en juryafgørelse alene.

Et specielt og iørefaldende bidrag samt en stærk vokal. Rumænien har en god chance for at vende tilbage til finalen i år.

Silje

Hvem husker Rumæniens nationale finale i år, hvor det på ingen måde var ventet, at Ester Peony skulle tage sejren over storfavoritterne Laura Bretan og Bella Santiago? Jeg har aldrig set så uventet et resultat til en finale! Det var godt nok også et drama af en finale, hvor den rumænske befolkning havde valgt Laura Bretan, mens juryerne, som havde betydeligt mere magt end seerne, valgte Ester Peony.

Min personlige vinder var Ester, så altså, ser man bort fra, at jeg synes at stemmefordelingen var rigtig unfair, så er jeg er glad.

Med Ester Peony og “On A Sunday” for Rumænien, har landet nemlig sneget sig direkte op på min personlige 1. plads i årets esc – jeg elsker den!! Og jeg elsker hvor meget, Ester føler sin sang – i interviews har hun også sagt, at hun går all in på alt, og at hun går efter at give Rumænien en Eurovisionsejr. Om det kan ske, vil mange nok tvivle på, men ikke desto mindre, så ved man, at Ester derfor giver alt, hvad hun overhovedet har, og det synes jeg, at man kan mærke i alle hendes performances. For ikke at tale om hendes stemme, så smuk! Jeg er kæmpe fan!

Kevin

Hun har en rigtig god og klar stemme. Stemningsfuld musik.

Michael

Et moderne take på balladen. Jeg synes Rumænien kommer godt fra det forsøg og jeg forstår ikke rigtigt alt det drama der var omkring den som vinder.