GEE-panelets reviews: Estland (Eurovision 2020)

Foto: Eurovision.tv

Vi er glade for at kunne præsentere en ny omgang af ‘Good Evening Europe-panelet’, hvor vi vil diskutere og rangere årets 41 Eurovision-bidrag, som jo desværre ikke får lov til at dyste i Rotterdam.


Efter skuffelsen over aflysningen af årets Eurovision Song Contest og den kommende tur til Rotterdam så småt har lagt sig, så har vi med fornyet mod og entusiasme kastet os ud i at diskutere årets “could have been”-Eurovision-bidrag og til sidst kåre en vinder.AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Advertisement

Men vi har brug for jer! Hjælp os med at dele Eurovision-stemning i den kommende periode, der jo ikke bliver helt, som vi havde ønsket os: Del din mening i vores opslag på Facebook og @tag gerne dine Eurovision-venner i opslagene. Det er altid sjovest at diskutere sangene med andre 🙂

Om panelet:
I Good Evening Europe-panelet sidder 8 personer med forskellig baggrund, som alle har det til fælles, at de elsker Eurovision Song Contest og har fulgt konkurrencen tæt i flere år. Du kan læse mere om, hvad de 8 jurymedlemmer anser som den “perfekte vindersang” og få en introduktion til jurymedlemmerne her.

Vi har en bl.a. en tidligere DMGP-deltager og kandidat i musikvidenskab med speciale i Eurovision, 3 tidligere medlemmer af fanjuryen i Dansk Melodi Grand Prix, en tidligere radiovært, en finsk poptøs som elsker Chanée og N’Evergreen, en fodboldfan og tidligere komiker, en softwareudvikler og ikke mindst en fyr, der kan spille brudstykker af alle ESC-vindere på klaver.

Regler og point:
Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige jurymedlemmer – rangeret hvert enkelt bidrag og tildelt det en karakter jf. Eurovision-skalaen mellem 1 og 12.
Du kan se medlemmernes point nederst i artiklen samt bidragets gennemsnit.

Læs ogsåPræsentation af Good Evening Europe-panelet – Eurovision 2020

Uku Suviste – What Love is

Estlands bidrag i år er sådan i min optik lidt en hverken/eller sang. Den er hverken rigtig god, eller rigtig skidt. Til trods for at sceneshowet henter inspiration hos både 2015s vinder Måns Zelmerlöw og Estlands sidste repræsentant Viktor Crone, kommer nummeret eller sceneshowet aldrig rigtig helt op at køre. Dog synes jeg, at nummeret er fint sammenhængende, og med en solist der faktisk fungerer godt live, tror jeg godt at Estland kunne have taget en finaleplads med dette nummer. 

Clara

Et af de lande, hvor jeg ikke synes den rigtige sang vandt den nationale finale. Uku Suviste synger dejligt, og der er også god power i sangen, men den er lidt rigeligt generisk til mig. “What love is?” spørger han om i omkvædet? Jeg synes ikke at denne sang giver mig svaret i hvert fald.

Simon

Estland stiller med en af de dér generiske popsange, som Danmark normalt vælger. Det er en god og catchy melodi, som synges af en dygtig sanger. På den måde er det fuldstændig ufarligt, men den ville helt sikkert have skrabet pænt med point sammen. 

Daniel

Giver mig flashbacks til Sergey Lazarevs smukke “Scream”, og når man ser på teamet bag “What Love is”, så får man forklaringen. Det er nemlig igen ringere end Kirkorov, Kontoupolos og Vaughn, der har tryllet og igen bringer os både power, drama og magi. 

Uku er en stærk sanger, showet skiller sig ud og jeg synes alt i alt Estland giver os et af årets bedste bidrag.

Mette