Chief 1 og Thomas Buttenschøn, Claudia Campagnol og The Cosmic Twins i DMGP 2021

Foto credit: Morten Rygaard, Nicho Oppermann og Sofie_Barfoed

Her til middag blev de næste 3 artister og sange i Dansk Melodi Grand Prix offentliggjort. Det drejer sig om Chief 1 og Thomas Buttenschøn, Claudia Campagnol og The Cosmic Twins.

Vi følger pressemøderne hele dagen og opdaterer løbende. Herunder kan du læse en præsentation af næste pulje af deltagere og sange. Sangene offentliggøres samlet kl. 14.00.

Advertisement

Læs også: Fyr og Flamme, Jean Michel og Nanna Olivia i Dansk Melodi Grand Prix 2021

Præsentation

’Højt over skyerne’

Artist: Chief 1 og Thomas Buttenschøn

Tekst og musik: Chief 1, Thomas Buttenschøn og Nermin Harambasic

Det har vist sig, at gode ting kommer ud af samarbejdet mellem det anderkendte multitalent Chief 1 (Lars Pedersen) og den folkekære sanger og sangskriver Thomas Buttenschøn. Hver for sig har de skabt hits i ind- og udland, og som makkerpar debuterede de i sommeren 2019 med hitsinglen ”Alt Er Godt”, der blev kåret til årets sommerhit 2019 af P4’s lyttere, og i december 2020 udsendte de den hjertevarme julehymne ”Sol i December”. For de to herrer er motivationen for at lave musik sammen, at det skal være sjov og ballade, fordi livet er kort og regler er noget, man bryder.

“Vi har en god og ægte energi, når vi er sammen, og den vil vi gerne sende ud til familien Danmark. Intet er planlagt eller kalkuleret, vi kan bare godt lide at sende smil og kærlighed ud igennem den musik, vi skaber sammen.”

’Abracadabra’

Artist: Claudia Campagnol

Tekst og musik: Melanie Wehbe, Emil Adler Lei og Louis Jarto

Claudia Campagnol har fået musikken ind med modermælken med to professionelle musikere som forældre. Hun sang, før hun kunne gå, og begyndte at spille klaver som 4-årig. Som barn opdagede Claudia sin fars Herbie Hancock-plader og fik øjnene op for fusionsjazz og instrumentalmusik. Som 12-årig komponerede hun sin første sang og har siden bl.a. optrådt i gospelkor til en Stevie Wonder-koncert, opnået en andenplads i JazzDanmarks konkurrence Ung Jazz og udgivet albummet ”I’m Strong”, der udløste en dobbelt-nominering til Danish Music Awards 2019. ’Abracadabra’ er skrevet af bl.a. Emil Lei, der stod bag sidste års vindersang ’Yes’ med Ben & Tan, og Melanie Wehbe, der stod bag sidste års svenske vindersang. De to har tidligere arbejdet sammen, da de også stod bag den danske vindersang ’Love is forever’ med Leonora i 2019.

”Abracadabra” er en enkel, men samtidig storslået sang, der tager dig med til et drømmeunivers, hvor du kan være dig selv og ikke være bange for at føle noget. Et univers, hvor du fortrylles af musikken og følger med i en overjordisk vals båret af en varm og gylden stemme, hele vejen til gåsehud og minder om evig kærlighed.

’Silver Bullet’

Artist: The Cosmic Twins

Tekst og musik: Lise Cabble, Gisli Gislason, Rasmus Duelund og August Emil

Som 12-årige fyrede tvillingerne Chris og Alec den af til Guitar Hero, hvor de drømte om at stå på de store scener, og det var her, deres fælles passion for musikken blev vakt. Den drøm besluttede de sig for at udleve, og i 2018 formede de popduoen The Cosmic Twins – opkaldt efter et maleri, deres amerikanske far malede til dem, da de blev født. Tvillingerne har siden optrådt i hele Danmark med næsten 100 shows, deltaget i DR-programmet LIVE og udgivet en EP, en musikvideo og en håndfuld singler. ’Silver Bullet’ er skrevet af Dansk Melodi Grand Prix’ ukronede dronning Lise Cabble, der har skrevet hele fire vindersange til Dansk Melodi Grand Prix – senest i 2019 med Leonora og nummeret ’Love Is Forever’.

”Det, at vi skal være med i Dansk Melodi Grand Prix, er som en uundgåelig profeti, der er gået i opfyldelse for os. Det årlige MGP på gymnasiet var højdepunktet for os, og vi elskede hvert sekund af det. Nu glæder vi os til at være med i det rigtige melodigrandprix med ”Silver Bullet”, der handler om at have en fest, samtidig med, at man har kærestesorger. Den skal nok få publikum op at køre med masser af energi.”

Comments are closed.