Fyr og Flamme, Jean Michel og Nanna Olivia i Dansk Melodi Grand Prix 2021

Foto credit: Rasmus Laursen, Jean Michel og Malou Vagn

Her til formiddag er de 3 første artister og sange i Dansk Melodi Grand Prix blevet offentliggjort. Det drejer sig om Fyr og Flamme, Jean Michel og Nanna Olivia.

Vi følger pressemøderne hele dagen og opdaterer løbende. Herunder kan du læse en præsentation af de første 3 deltagere og sange. Sangene offentliggøres samlet kl. 14.00.

Advertisement

Præsentation

’Øve os på hinanden’

Artist: Fyr & Flamme

Tekst og musik: Laurits Emanuel

Teenageidoler, dine forældre kan forstå. Sådan beskriver duoen Fyr & Flamme sig selv. Bandet minder om en fordums tid med højere hår og lidt mere hverdagsglimmer. Med nummeret ”Menneskeforbruger” brød de for alvor igennem, og kort tid efter kom singlen ”Kamæleon”, der manifesterede, at Fyr & Flamme er kommet for at blive. Duoen er opstået af et venskab mellem musiker Laurits Emanuel, der er vant til at stå på scenen som den ene af de to forsangere i bandet The Grenadines, og skuespiller Jesper Groth, som vi kender fra Sygeplejeskolen og Stormester.

””Øve os på hinanden” er inspireret af lidt ældre Grand Prix-dyder og har sit afsæt i den europæiske sluthalvfjerser-disko. Sangen er en scene foregående på et dansegulv, hvor en kvinde og en mand må prøve sig frem på må og få. Denne seance kan frit oversættes til, hvordan man gebærder sig, når man gør kur til en anden, eller hvordan man må korrigere i livet henad vejen. For kan man øve sig på det hele hjemme foran spejlet, eller skal man derud, hvor det gælder for for alvor at lære det? Vi må øve os på hinanden!”

’Hvileløse hjerter’

Artist: Nanna Olivia

Tekst og musik: Anna David, Nicolai Levring & Casper Sørensen

For 22-årig Nanna Olivia har sang og musik altid været en del af hendes liv, og hun begyndte allerede som 3-årig at synge og nørde sangtekster. Foruden sin passion for sang udfolder Nanna Olivia også sin kreativitet ved selv at skrive sange, og når hun ikke er at finde bag en mikrofon, studerer hun entreprenørskab og design på KEA. ’Hvileløse hjerter’ er skrevet og komponeret af Anna David, Nicolai Levring og Casper Sørensen. Anna David slog igennem som artist i 2005 og har nu 15 års erfaring som solist og optrædende. Når Nanna Olivia sætter sig noget for, går Nanna Olivia altid efter at vinde, og det er også håbet til Dansk Melodi Grand Prix 2021:

”Jeg glæder mig helt sindssygt til at være med i Dansk Melodi Grand Prix. Det bliver den vildeste oplevelse! ”Hvileløse hjerter” er en powersang. En sang jeg kan relatere rigtig meget til. Den taler til følelsen efter et brud med en kæreste, hvor man prøver at komme videre og være ovenpå, men inderst inde, ved man godt, at det ikke bare er ligetil, og at han stadig har ens hjerte. Jeg ser sangen som en peptalk til mig selv og alle andre, der har stået i den situation.” 

’Beautiful’

Artist: Jean Michel

Tekst og musik: Clara Sofie Fabricius, Johannes Nymark, Jesper Hjersing Sidelmann og Andreas Jensen

Lige siden han var en lille dreng, har Jean Michel altid brugt musikken som udtryksform og et fristed, hvor han kan føle i form af sang og sangkomposition. I 2012 blev Jean Michel national kendt, da han stod på scenen i X-factor, som en del af en duo med sangerinden Nicoline Simone. Siden da har Jean Michel kombineret sin passion for musikken med dans, da han har optrådt i Wallmans shows i Cirkusbygningen i fire år, ligesom han også har medvirket i musicals som ”Hair” og ”Hairspray”. ’Beautiful’ er skrevet af bl.a. sanger og sangskriver Clara Sofie Fabricius, der fik sit gennembrug med hittet ’Når tiden går baglæns’ ogskuespiller og sanger Johannes Nymark, der i 2016 vandt Dansk Melodi Grand Prix med gruppen Lighthouse X og sangen ’Soldiers og Love’.

”Jeg kender selv til følelsen af at være ”anderledes” og en minoritet grundet min seksualitet og etnicitet. Men selvom man hører til en minoritetsgruppe, er det ikke nødvendigvis negativt – tværtimod. Vi skal hylde mangfoldigheden, og det er derfor, at sangen ”Beautiful” er så aktuel selv i dag. Kan jeg hjælpe bare én person med min sang, så er jeg glad.”

Comments are closed.