Interview: FYR og FLAMME i Dansk Melodi Grand Prix 2021

Fyr og Flamme deltager i Melodi Grand Prix 2021. Hør interview.
Foto: Screenshot

Fyr og Flamme består af musiker Laurits Emanuel, som i mange år har været den ene af to forsangere i det danske folk- pop/rockband The Grenadines, og skuespiller Jesper Groth der blandt andet er kendt fra Sygeplejeskolen, Stormester og Parterapi.

Jesper er uddannet på teaterskolen og Laurits på konservatoriet. De to medlemmer mødtes til en fredagsbar og har lavet musik sammen siden 2017.

Advertisement

Jesper Groth har allerede snust lidt til Melodi Grand Prix, da han i 2019 iført skulderpuder, vindblæst frisure, Il Gusto-bukser af sjælden sølvtråd, hyttesko og hvide sokker, gav den som Ludvig Witte, Stig Rossens personlige assistent og tro væbner i Dansk Melodi Grand Prix.

Duoen har også tidligere givet udtryk for, at de drømte om “på et tidspunkt at kunne stille op i Dansk Melodi Grand Prix”, og gå hele vejen til Eurovision Song Contest! Den drøm er de nu godt i gang med at indfri.

– Vi skal have de 12 point fra Malta

Jesper Groth

Forud for Dansk Melodi Grand Prix 2021 har Fyr og Flamme allerede uden held forsøgt at komme med i ‘Dansk Melodi Grand Prix.
I 2018 prøvede de lykken med sangen ‘Russisk Roulette’ og i et opslag på Instagram lover de her at forsøge igen året efter: “Vi prøver igen næste år, og bruger tiden indtil da, på at smøre Remee“.

Udover at vinde Eurovision, så har duoen også luftet en anden drøm, der involverer konfetti, læbestift og lang tids oprydning.

Når man lukker øjnene så ser man et stort telt for sig og der kunne jeg godt tænke mig at vi kom, ikke som en traditionel turné, vi kommer som en karavane. Det er dem, der har konfetti med, når de spiller. Eller når Kamelæon spiller, så slukker de lyset og vi har det der læbestift på og det vidste de ikke. Et virkelig show har jeg lyst til at lave.

Jesper Groth

Det skal tage virkelig lang tid at rydde op efter os, når vi har været der

Laurits Emanuel

Teenageidoler dine forældre kan forstå!

Inspirationen fra 80’erne skinner igennem i både musikken, tøjet, musikvideoerne og effekterne. Alligevel afviser duoen at blive betegnet som et decideret 80’er-band. “Vores musik skal ikke ses som en tidsrejse tilbage til 80’erne. Vi har aldrig italesat et decideret dogme om, hvilken slags musik vi skal lave. Der er bare nogle særlige lyde, vi godt kan lide, som tilfældigvis trækker tråde til 80’erne” forklarer Jesper Groth til DR.

Vi er nostalgikere og er på ingen måde bange for det, men vi er det uden at være bagstræberiske. Nostalgi det er fedt!
Vi er inspireret at kitch’en og Dansk Toppen fra 80’erne. Det er ikke et humorprojekt, hvor vi holder det ud i strakt arm, vi er helt tæt på det og står fuldstændig ved det.

Fyr & Flamme

Da duoen startede med at poste på de sociale medier, kaldte de sig for “Teenageidoler dine forældre kan forstå” og det har vist sig at være lidt af en profeti, fæller duoen til P3.

På en helt almindelig fredag aften er der de 16-årige, som sender en Tik Tok, de 25-årige, som fyrer den af til en fest og synger en sang af vores og derfra springer vi så over de jævnaldrende og lander på 42, hvor den er på træningslisten, de er ude og ride på en hest og deres børn kan den!

Jesper Groth.