Good Evening Europe boykotter Hviderusland i årets Eurovision

Foto: canva.com

No lyrics, speeches, gestures of a political, commercial or similar nature shall be permitted during the ESC. No swearing or other unacceptable language shall be allowed in the lyrics or in the performances of the songs.

Regelsæt for Eurovision Song Contest, “2.7 Respect for ESC and EBU values”

Det er næppe gået mange Eurovision-fans’ næser forbi, at Hviderusland tirsdag offentliggjorde deres bidrag til Eurovision Song Contest. Siden har mange fans benyttet lejligheden til at gøre opmærksom på deres utilfredshed med sangen.

Her på Good Evening Europe tager vi skarpt afstand fra enhver voldelig handling. De store uroligheder i Hviderusland i de sidste mange måneder har været foruroligende og skræmmende at være vidne til.

Advertisement

At Hvideruslands nationale tv-station så vælger en sang, der åbenlyst promoverer den politiske situation, som har forårsaget disse uroligheder i landet, strider ikke bare imod Eurovisions ånd og regler. Det strider også imod det syn, som vi fans har på vores elskede musikfest.

For at gøre en længere historie kort, så er bidraget reelt en støttesang til en regering, som bruger voldelige metoder til at få kritikere til at tie og fængsler journalister, der skriver om ulovlighederne.

Vi er en politisk neutral side, som ikke ønsker at støtte den hviderussiske regering i denne åbenlyst politiske aktion. Det er ikke det, vi forbinder med Eurovision Song Contest, og det er ikke det, vi ønsker at formidle.

Derfor har vi besluttet, at vi ikke vil omtale Hvideruslands Eurovision-bidrag yderligere i år. Den kommer derfor ikke til at indgå i vores traditionelle jury-bedømmelser, og vi kommer heller ikke til at bringe nyheder om det hviderussiske bidrag i år, med mindre arrangørerne tager affære.

Eurovision Song Contest er en fejring af musik, kærlighed og glæde. Lad os bevare det sådan.