DR udskifter Ole Tøpholm som ESC-kommentator

Foto: Per Gade Gyldenkærne/DR

Siden 2011 har seerne på DR været vant til, at det var Ole Tøpholms stemme der guidede dem igennem showsene i Eurovision. Men i dag kom nyheden om, at DR i år har valgt at udskifte den mangeårige kommentator med to andre, da det i stedet bliver radioværterne Henrik Milling og Nicolai Molbech, der overtager kommentatortjansen.

De to har i mange år været fast makkerpar i radioprogrammet “Fonk! Det er lørdag” på P4, og så har de hver for sig haft fingre nede i Eurovision tidligere. Milling som en del af juryen både i ESC og DMGP, og Molbech som kommentator på Eurovision inden Ole Tøpholm, nemlig i årene 2008-2010.

Advertisement

Beslutningen har sat sindene i kog rundt omkring på sociale medier, for både på Tøpholms egen Facebookprofil og DR’s opslag har kommentarerne været mange og ikke særlig flatterende overfor DR’s ageren.

DR’s underholdningsredaktør, Jan Lagermand Lundme, udtaler følgende i forbindelse med udskiftningen:

Der er ingen tvivl om, at Ole Tøpholm er meget passioneret omkring Melodi Grand Prix og har sat et kæmpe aftryk hos det danske publikum, for han har gjort et rigtig flot stykke arbejde.
Med Henrik og Nicolai som Eurovision-kommentatorer får vi to meget stærke musikkræfter i den danske kommentatorboks, og det følger naturligt den udvikling og større musikalske fokus, showet har fået de seneste år.
Vi er sikre på, at Henrik og Nicolai tager seerne godt gennem aftenen og gør dem klogere på både det sjove, det skøre og det musikalske.

Jan Lagermand Lundme, DR’s Underholdningsredaktør

Det er ikke første gang i år, at DR kommer i vælten for beslutninger truffet i forbindelse med DMGP og ESC, for som det eneste deltagerland i hele Eurovision ville DR ikke lade sidste års vindere, Ben & Tan, deltage i årets nationale finale. De havde fået at vide, at de kunne indsende en sang til Dansk Melodi Grand Prix til bedømmelse på lige fod med alle andre bidrag, men på trods af dette blev sangen fravalgt til deltagelse, og da der efterfølgende ikke kunne opnås enighed om deres medvirken i selve DMGP-showet, blev den danske finale eneste sted hvor sidste års vinder ikke deltog.

Se Ben & Tan fortælle om forløbet i vores interview med dem her:

Vi glæder os uanset hvad til Eurovision løber af stablen om lidt over en måned, hvor vi hepper på vores danske deltagere Fyr og Flamme.