GEE-panelet: Hooverphonic – The Wrong Place (Eurovision 2021)

Foto: WILLY VANDERPERRE

Vi er glade for at kunne præsentere en ny omgang af ‘Good Evening Europe-panelet’, hvor vi som en optakt til Rotterdam vil diskutere og rangere alle årets 39 Eurovision-bidrag.

Vi har som altid brug for dig! Hjælp os med at sprede Eurovision-stemning. Del din mening og dine gæt i kommentarsporet på vores Facebook-opslag og @tag gerne dine Eurovision-venner i opslagene.

Advertisement

Om GEE-panelet:
I panelet sidder 8 personer med forskellig baggrund, men som alle har det til fælles, at de elsker Eurovision Song Contest, og har fulgt konkurrencen tæt i flere år.
Vi har en bl.a. en tidligere DMGP-deltager og kandidat i musikvidenskab med speciale i Eurovision, 3 tidligere medlemmer af fanjuryen i Dansk Melodi Grand Prix, en stand up-komiker og fodboldfan, en Grand Prix-ekspert fra den montenegrinske delegation, en finne som elsker Chanée og N’Evergreen, en mandlig poptøs og softwareudvikler, en tidligere radiovært, som elsker Drag Shows næsten lige så højt som Eurovision, og ikke mindst en fyr, der kan spille brudstykker af alle ESC-vindere på klaver.
Du kan læse mere om de enkelte medlemmer her.

Regler og point:
Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige jurymedlemmer – vurderet hvert enkelt bidrag og tildelt det en karakter jf. Eurovision-skalaen mellem 1 og 12.
Du kan se medlemmernes point nederst i artiklen samt bidragets gennemsnit.

Belgien

GEE-panelets reviews

Ja, det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg absolut foretrak den tidligere sangerinde i Hooverphonic over den nye, som slet ikke har den samme skrøbelighed og følelse i sin stemme. Sangen her er godt skruet sammen, men omkvædet bliver for stillestående og i længden en smule kedeligt. Det kan blive svært for Belgien at vende tilbage i finalen i år.

Daniel

Sidste års belgiske bidrag rørte mig slet ikke og var ét af de numre, som jeg konsekvent skippede på Eurovision-playlisten. I år er situationen en helt anden. Jeg er vild med 90’er No Doubt-lyden og den mørke, melankolske og meget dragende stemning. Selvom jeg ikke er til gysere (eller besatte brude), så får jeg alligevel lyst til at se resten af serien og følge med i hvordan, det udvikler sig efter sangerindens one night stand i musikvideoen.
“Don’t you еver dare to wear my Johnny Cash t-shirt”.
Nej den har du nok i fred nu! 🙂

Mette

På samme måde som Hooverphonics nummer sidste år, bliver jeg aldrig rigtig fanget af deres lyd. Nummeret er udmærket, men ikke et nummer jeg selv ville sætte på. Jeg kunne dog forestille mig, at denne type af nummer kunne være et der fik noget anerkendelse fra de forskellige juryer rundt omkring.

Clara

Jeg var ikke den store fan af Hooverphonics bidrag sidste år, og selvom jeg er lidt gladere for årets nummer, så er det bare ikke en stil der fanger mig. Jeg kan sagtens se kvaliteten i sangen, og jeg synes deres nye-gamle sangerinde har en mere dragende stemme end sangerinden fra sidste år. Men der sker bare for lidt i sangen til at det er noget for mig.

Mila

Det er en slags “moden pop” i mangel af bedre beskrivelse af genren i deres lyd, og man kan godt høre at det er garvede performere der udgør gruppen, især den nye/gamle sangerinde Geike. Det fungerer godt, og den lidt tunge, melankolske lyd kan være ret dragende, men for mig er det ikke et Eurovision-nummer. Belgien har været lidt op og ned i de senere år, og jeg er ikke sikker på de skal have en optur i år med dette bidrag.

Simon