GEE-panelet: Elena Tsagrinou – “El Diablo” (Eurovision 2021)

Foto: PANOS GIANNAKOPOULOS

Vi er glade for at kunne præsentere en ny omgang af ‘Good Evening Europe-panelet’, hvor vi som en optakt til Rotterdam vil diskutere og rangere alle årets 39 Eurovision-bidrag.

Vi har som altid brug for dig! Hjælp os med at sprede Eurovision-stemning. Del din mening og dine gæt i kommentarsporet på vores Facebook-opslag og @tag gerne dine Eurovision-venner i opslagene.

Advertisement

Om GEE-panelet:
I panelet sidder 8 personer med forskellig baggrund, men som alle har det til fælles, at de elsker Eurovision Song Contest, og har fulgt konkurrencen tæt i flere år.
Vi har en bl.a. en tidligere DMGP-deltager og kandidat i musikvidenskab med speciale i Eurovision, 3 tidligere medlemmer af fanjuryen i Dansk Melodi Grand Prix, en stand up-komiker og fodboldfan, en Grand Prix-ekspert fra den montenegrinske delegation, en finne som elsker Chanée og N’Evergreen, en mandlig poptøs og softwareudvikler, en tidligere radiovært, som elsker Drag Shows næsten lige så højt som Eurovision, og ikke mindst en fyr, der kan spille brudstykker af alle ESC-vindere på klaver.
Du kan læse mere om de enkelte medlemmer her.

Regler og point:
Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige jurymedlemmer – vurderet hvert enkelt bidrag og tildelt det en karakter jf. Eurovision-skalaen mellem 1 og 12.
Du kan se medlemmernes point nederst i artiklen samt bidragets gennemsnit.

Cypern

GEE-panelets reviews

Har du nogensinde overvejet hvordan det ville lyde, hvis Lady Gagas “Bad Romance” fik et barn med alle andre Lady Gaga-sange? Jo, sangen er såmænd udmærket, men det her er så voldsomt et plagiat, at jeg ikke kan høre sangen uden at begynde at nynne Bad Romance, Alejandro eller Rita Oras “Anywhere”, når jeg hører den. Desværre tror jeg, Europa falder for fupnummeret..

Daniel

“I gave my heart to El Diablo… because he tells me I’m his angel”. Ortodokse kristne demonstrerede mod Elena’s tilbedelse af djævelen. Men djævelsk eller ej, det her er én af mine guilty pleasures i år. Jeg havde fundet 12-tallet frem, men afvejede lidt, om det ville sætte det sidste af min musikalske integritet over styr 😀 Så nu giver jeg et stort 10-tal!
Selvom det her skriger Lady Gaga, uden tvivl har rødder i ‘Fuego’ og dermed ikke henter så mange point på originalitet, så er jeg alligevel kæmpe fan. Omkvædet er dog stærkere end versene og Cypern har brug for et effektivt sceneshow og ikke mindst en overbevisende vokal levering for at komme helt i mål med djævelens værk, som jeg dog forventer at se på en pæn Top 10-placering. 

Mette

Jeg bliver nødt til at sige, at jeg ELSKER årets sang fra Cypern. Da Lady Gagas første album “The Fame” udkom i 2008 var det cirka det eneste jeg lyttede på i to år, og sangen her giver mig fuldstændig vibes til Lady Gagas tidlige sound, og jeg er helt vild med det. Ja ja, det kan være det er lidt let købt for Cypern, og det er da også meget lig både “Fuego” og “Replay”, men som den helt ind til benet poptøs jeg er, så går det altså bare lige hjem hos mig.

Clara

Efter en lille detour sidste år, er Cypern tilbage til den poppede sound de har haft så stor succes med de seneste år, og nu har de såmænd også lige smidt lidt lyd ind, der leder tankerne hen på Lady Gaga´s “Alejandro” og andre numre fra starten af hendes karriere. Og jeg synes det fungerer virkelig godt! Det er ikke på nogen måde nyskabende eller banebrydende, men det er bare et virkelig godt popnummer, som jeg nyder at lytte til. Hvis Elena kan levere live, og skrue et fedt sceneshow sammen, så tror jeg Cypern kan se frem til endnu en god placering.

Mila

Giv mig en popbanger med alle de rigtige ingredienser, og jeg er solgt. Lyder det som ”Bad Romance” i mashup med “Just Dance” og “Alejandro”? Ja. Er det “Fuego”/”Replay” om igen? Ja. Virker det? Absolut ja! Jimmy “Joker” Thörnfeldt (som har 3 bidrag med i årets ESC), Thomas Stengaard (bl.a. “Only Teardrops”) og Laurell Barker (bl.a. “She Got Me”) har skruet det her sammen på en eller anden songwritercamp, de lod Elena synge og vise det til mig og resten af ESC-fansene, and I gave my heart to “El Diablo”! Årets første 12-tal fra mig.

Simon