GEE-panelet: Lesley Roy – “Maps” (Eurovision 2021)

Foto: RUTH MEDJBER

Vi er glade for at kunne præsentere en ny omgang af ‘Good Evening Europe-panelet’, hvor vi som en optakt til Rotterdam vil diskutere og rangere alle årets 39 Eurovision-bidrag.

Vi har som altid brug for dig! Hjælp os med at sprede Eurovision-stemning. Del din mening og dine gæt i kommentarsporet på vores Facebook-opslag og @tag gerne dine Eurovision-venner i opslagene.

Advertisement

Om GEE-panelet:
I panelet sidder 8 personer med forskellig baggrund, men som alle har det til fælles, at de elsker Eurovision Song Contest, og har fulgt konkurrencen tæt i flere år.
Vi har en bl.a. en tidligere DMGP-deltager og kandidat i musikvidenskab med speciale i Eurovision, 3 tidligere medlemmer af fanjuryen i Dansk Melodi Grand Prix, en stand up-komiker og fodboldfan, en Grand Prix-ekspert fra den montenegrinske delegation, en finne som elsker Chanée og N’Evergreen, en mandlig poptøs og softwareudvikler, en tidligere radiovært, som elsker Drag Shows næsten lige så højt som Eurovision, og ikke mindst en fyr, der kan spille brudstykker af alle ESC-vindere på klaver.
Du kan læse mere om de enkelte medlemmer her.

Regler og point:
Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige jurymedlemmer – vurderet hvert enkelt bidrag og tildelt det en karakter jf. Eurovision-skalaen mellem 1 og 12.
Du kan se medlemmernes point nederst i artiklen samt bidragets gennemsnit.

Irland

GEE-panelets reviews

Lesley Roy var min favorit sidste år, og selvom vi ikke kommer helt op på samme niveau, så er vi alligevel godt oppe på min top-liste med denne sang. Det er en mere voksen, mindre sur Lesley, vi bliver præsenteret for, og sangen er enormt radiovenlig. Bliver det måske lidt for ufarligt? Måske, men der er alligevel så meget kvalitet, at vi lever med det.

Daniel

Med en intro, som bevidst eller ubevidst vil tale til de fleste Eurovision-fans, der husker postkort-jinglen fra Eurovision 2014, er Lesley allerede på rette vej. Selvom jeg har svært ved at se, hvordan ‘Maps’ skal fungere på Eurovision-scenen, så er jeg stadig noget mere positiv over for årets bidrag end “Story of My Life”. Den musikalske del og især trommerne i omkvædet giver ekstra point, og med et passende show og god live-vokal så er Irland ikke langt fra en finaleplads. 

Mette

Sidste år syntes jeg at Lesley Roys nummer mildest talt var noget rod, og for mig lød det som om hun prøvede at råbe sig igennem en sang der aldrig rigtig ville noget. Sådan har jeg det imidlertid slet ikke i år, jeg synes “Maps” er et super fængende nummer, som jeg faktisk har lyst til at lytte til. Om dette så er nok til at hive Irland ud af den lidt ærgerlige ESC-periode de har været i en årrække er ikke til at sige, men ikke desto mindre har de for mig oppet sig en smule i år.

Clara

Lesley Roy er tilbage med endnu et opløftende nummer, som for mig leder tankerne tilbage til flere radiohits fra de tidlige 00´er. Jeg synes langt bedre om “Maps” end jeg gjorde om sidste års “ Story of my life”, da jeg synes årets sang er mere struktureret og passer Lesley bedre. Jeg synes den irske natur-setting i musikvideoen tilfører noget rigtig fint til sangen, så jeg håber hun på en eller anden måde kan få den stemning overført til sin liveoptræden, for det tror jeg lige vil løfte sangen det ekstra.

Mila

Det er radiovenlig Katy Perry-sound, og Lesley Roy er god til at fortælle en historie om at miste sig selv i et fortravlet liv og finde tilbage igen. Jeg kan godt lide, når Irland kommer med pop der er lige ud af landevejen, og det synes jeg det her er. Omkvædet i “Maps” kan man nynne med på efter første gennemlyt, og selv om vi ikke er helt tilbage på niveau med 90’erne, kan der absolut godt ligge en god placering i semifinalen til den grønne ø.

Simon